Wki

Hur fondant en kaka

Så du vill fondant en kaka? Det är inte så svårt som alla gör och skapar en spektakulär presentation. Och, som det mesta blir det lättare med praktiken. Ska vi börja?

Ingredienser

Steg

Hur fondant en kaka. Rensa en stor, slät arbetsyta.
Hur fondant en kaka. Rensa en stor, slät arbetsyta.
 1. 1
  Rensa en stor, slät arbetsyta.
 2. 2
  Förbered tårta eller kaka nivåer för fondant med smörkräm glasyr.
 3. 3
  Ta med fondant till rumstemperatur.
 4. 4
  Mät kakan bredd och höjd. Om du gör en flerskiktade tårta, mäta en grupp i taget.
  • För en rund kaka, lägg kakan bredd plus två gånger höjden. Till exempel, om det är en 10 "kaka som är 3" högt, kommer din mätning att vara 10 +3 +3 = 16 ". Lägg 4 till 8 inches till denna mätning. Detta är diametern du behöver din fondant vara. Skriv ner det.
  • För alla andra tårta, mäta den största bredden över toppen (detta skulle vara diagonalt från hörn till hörn på en fyrkant eller rektangel kaka) och sedan lägga två gånger höjden. Till exempel, om det är en 8 "fyrkantig kaka som är 3" högt, kommer din mätning att vara 12 +3 +3 = 18 "(12 avrundas uppåt från 11.31) Lägg 4 till 8 inches till denna mätning. Detta är diameter du behöver din fondant vara. Skriv ner det.
 5. 5
  Placera en bit av vinyl på disken och smörjer med strösocker.
 6. 6
  Ta fondant och platta till den med händerna i en pannkaka grov form.
 7. 7
  Lägg det tillplattade bit fondant på pulveriserad vinyl, strö över mer socker och täck med den andra delen av vinyl.
 8. 8
  Använd kavel att platta fondant till önskad tjocklek, vanligen ca 1/4 tum. Varje par "rullar" vända fondant (med vinyl täcker) och (mycket viktigt) dra vinyl bort och åter strö över socker. Om du inte gör detta, kommer ni att sluta med fondant täckta vinyl (fondant kommer inte lossnar). Fondant täckt * vinyl * är uppenbarligen inte lika välsmakande som Fondant täckt * tårta. *
 9. 9
  När fondant är önskad diameter och tjocklek, bekräfta att den inte är ansluten till vinyl. Det bör stanna på plats men lossnar lätt.
 10. 10
  Skala bort det översta lagret av vinyl. Plocka upp fondant med den nedre delen av vinyl.
 11. 11
  När du närmar dig tårta / kaka tier, börjar flippa / un-peeling fondant över kakan. Börjar inte på basen av kakan. Kom ihåg att extra 4-8 inches? Börja på bordet, sedan täcka sidan, sedan ta resten av fondant arket över kakan, ner på andra sidan och du bör ha en något lika resten på bordet på motsatt sida din startposition. ** Detta är tricket att ingen av böckerna berätta. Det är denna extra några inches hela vägen runt tårtan som gör det gå platt på sidorna, snarare än hängande som en duk (med alltför många veck).
 12. 12
  Använda en platt-sidig glas eller sockerglasyr utjämning verktyg, platta till toppen av kakan, fyrkantiga upp (eller nivå av) hörnen och släta ner sidorna.
 13. 13
  Använd en liten kniv (en pizza cutter fungerar också), trimma bort all fondant överskott som ligger på bordet. Var försiktig med din skärning som du inte vill dra fondant tillbaka ifrån kakan.
 14. 14
  Voilà! Du bör ha en vacker fondant täckt tårta / kaka tier.

Tips

 • Håll fondant täckt när den inte används.
 • Den vinyl kan köpas på en tygaffär. Observera att du också kan använda plastfolie eller bakplåtspapper. När du lagrar vinyl mellan projekten, Vik inte det. De veck kommer att framgå i din fondant.
 • För en mindre kaka, använd en sats Marshmallow Fondant. För en större eller flerskiktade kaka, använd två eller flera partier. Det är alltid bättre att överskatta.
 • Fondant har normalt en ljus matt lyster. Du kan göra det blankt genom att spraya den lätt med matolja dimma (som kan absorbera), vodka eller ånga dimma för att jämna ut ytan och säkringen i majsstärkelse eller socker tillsätts i rullning, måla den med utspädd "piping gel" (som kan vara klibbiga ), stänka det med "lyster damm" (som kan åstadkomma en skimrande lyster snarare än en slät högblank), eller måla den med "konditori glasyr", som torkar.

Varningar

 • Vissa recept använder förkortning för "non-stick"-lösning. Om du använder förkorta stället för strösocker, kommer du inte få bra resultat från att måla din tårta och slutresultatet är inte "porslin-liknande" finish som vi alla gillar med sockerglasyr.

Saker du behöver

 • Kavel
 • Ruler
 • Papper och penna
 • 2 ark av klar vinyl (WAX PAPPER) (större än den storlek du behöver för att rulla ut)