Wki

Hur att bada när vattnet är en bristvara

hotas när vattnet är lågt.]]

Med ökande problemen med vattenförsörjningen i många delar av världen, har sparsam användning av vatten blivit en viktig egenskap för oss alla. Även om du tror att vattnet forsa ut i din del av världen, kan det inte alltid så förbli. Här är några tips för att göra mest av mycket lite vatten.

Steg

Hur att bada när vattnet är en bristvara. Forskning snålspolande duschmunstycken.
Hur att bada när vattnet är en bristvara. Forskning snålspolande duschmunstycken.
 1. 1
  Duscha istället för att bada. Ett bad använder mycket mer vatten än en kort dusch. Med tanke på att varje minut under den genomsnittliga duschen använder 2,5 liter (9,5 L) av vatten och en genomsnittlig fullt badkar tar 35 gallons (130 liter) vatten, kommer en fem minuters dusch använder 12.5 gallon (47 L) i stället för den genomsnittliga badets 35 gallons (130 liter). Gör duschen ännu kortare och du sparar en hel del mer. Du behöver inte mer än 10 minuter under en dusch för att få ordentligt rent - resten av vistelsen är njutning.
 2. 2
  Forskning snålspolande duschmunstycken. Tekniken har kommit långt bortom dropp-dropp-dropp av tidigare dagar. De flesta av dagens duschmunstycken använder 2,5 liter per minut, men du kan hitta och köpa duschmunstycken som använder så lite som 0,5 liter per minut utan att dramatiskt offra dusch erfarenhet. Dessa duschmunstycken är också perfekt för områden med lågt vattentryck.
 3. 3
  Bara fylla badkaret en fjärdedel eller halvvägs. Att göra detta kommer att minska vattenförbrukningen. Det kommer också att göra dig kallare i kallare väder, så dusch är återigen att föredra för kallare dagar. När det är en varmare dag, fylla flaskor med vatten och lägg dem i din fyllda halv bad att höja vattennivån men inte vattenförbrukningen. Behåll dessa fyllda flaskor för återanvändning. Det kommer också att göra vattnet blir kallare förr. Detta är dock oftast bra för små barn i alla väder. En bra tumregel är att fylla högst 5 inches (125 mm) för små barn, och 10 tum (250 mm) för vuxna och äldre barn.
 4. 4
  Dela ett bad. Du och din älskade kan hoppa i badet tillsammans i stället för att fylla upp den igen. Barnen kan dela ett bad, eller åtminstone den ena efter den andra kan använda samma badvattnet men det blir klagomål från barn efter att badvattnet är kallt.
 5. 5
  Ha en svamp bad. Om du någonsin har varit i Försvarsmakten, eller campade grov, vet du här. Du kan helt enkelt sätta vatten i bassängen (du åtminstone har lyxen av varmt vatten!), Doppa en svamp eller tvättlapp i det, tvål upp svampen och sedan skölja över din kropp. Var särskilt uppmärksam på underarmar, genitala regionen och fötter. Ditt ansikte ska tvättas separat med en mjukare tyg. Skölj tvålen bort av svampen (sätta rent vatten på svampen) och använd svampen för att skölja soap själv. Det kanske låter äckligt, men det fungerar lika bra som en dusch för att avlägsna smuts och bakterier, det är bara det att vi har blivit vana vid att ren lyx i våra badrum vanor.
 6. 6
  Ta en marinblå dusch. I ett trängande vatten nödsituationer, använd detta för att spara på vatten och ändå få en ren känsla. Slå på dusch och hoppa i den och väta själv. Stäng av den, tvål upp. Sedan hoppa in och skölj bort tvålen snabbt. Stäng av duschen och torka själv.
  • Försök att installera en ventil bakom din duschmunstycke. Du aktivera vattnet och bli blöt, sedan stänga av den med ventilen i dusch huvudet. Ventilen håller vattentemperaturen konsekvent så att du inte behöver justera det efter sköljningen.
 7. 7
  Tänk sidled. Om du har illaluktande, trötta fötter, bara bada dem i en skål. Du kan också njuta repor och liknande skador på bara en liten skål, så länge de är på ett ben eller en arm.
 8. 8
  Använd våtservetter. Du kan få helt ren utan något vatten.
 9. 9
  Medicinsk leverans butiker bära olika märken av hår och kropp rengöringsmedel som inte kräver sköljning, och använder väldigt lite vatten. Som en extra bonus, är det oftast snabbare att städa upp det här sättet än att ta ett bad eller dusch.

Tips

 • Lär barnen att vänja sig duschen tidigt. Många är rädda för grymhet vattentrycket - Kontrollera att munstycket kan ge mjuk, mild flöde över barnets huvud och få ett munstycke som kan lyftas av och flyttade ner till barnets längd. Det kan kosta lite mer i början men vattnet besparingarna kommer att bli enorm i det långa loppet och ditt liv plötsligt blir lättare när ett barn kan duscha från tidig ålder.
 • Fix droppar omedelbart. Mycket vatten går förlorat genom en droppande kran varje dag.
 • När först vrida dusch på, vattnet är kallt. Använd en hink för att fånga vattnet tills den värms upp. Ställ att vatten reserverats för andra ändamål, till exempel vattna växter eller spola toaletten.
 • Installera en regnvatten tank eller ett regn fat. Inte bara är vattnet leverera mer pålitlig för dig, gör det absoluta underverk för ditt hår.
 • Återvinn din badvattnet. Bucket det utanför dina växter eller rigga upp en slang och pump genom ditt fönster och pumpa det utanför. Om du verkligen menar allvar, installera ett grått vatten -system. (Dock inte använda gråvatten på ätliga växter. Denna regel är förbjudet i koden eftersom gråvatten kan innehålla E.coli bakterier, virus och andra hälsofrågor.)

Varningar

 • Bara för att vatten kan vara knappa eller du försöker spara betyder inte att du bör skära ner på ditt vätskeintag. Att hålla släckt är viktigt att komma ihåg.
 • Om du samlar regnvatten för att använda, kom ihåg att i vissa områden regnvatten inte kan vara helt ren och ren, om du förvarar det i en behållare som samlar det som det faller vattnet skulle kunna stå för en stund. Vattnet får inte vara säkert att dricka eller bada i. Det främst bör användas för bevattning av växter eller spola en toalett. Det bör inte användas för att rena skador.
 • Om du tänker att dricka regnvatten, kom ihåg att ta ordentliga rutiner för att säkerställa att vattnet är rent, via koka vattnet först eller använda steriliserande tabletter.