Wki

Så för att hålla jämna steg med din internet kunniga barn

Barn vill ibland att dölja det faktum att de gör saker på nätet som deras föräldrar inte godkänner. Här är hur man ska hålla koll på vad dina barn upp till nätet. Barnen säger inte kunniga längre. Det är så gammalt.

Steg

Så för att hålla jämna steg med din internet kunniga barn. Lär dig att använda datorn.
Så för att hålla jämna steg med din internet kunniga barn. Lär dig att använda datorn.
 1. 1
  Lär dig att använda datorn. Om du inte förstår åtminstone grunderna i att använda datorn och internetradio program, kommer dina barn att kunna dra nytta av din brist på kunskap. Leta efter lokala kurser, självstudier online, eller läs handböcker för programmen dina barn använder. Räkna inte dina barn att visa dig allt, de får lämna ut information som gör att du kan kontrollera sin Internet-upplevelse. Självklart, om du hittade det här, vet du uppenbarligen åtminstone lite redan.
 2. 2
  Forskning dina programnamn föräldrakontroll. Många program som gör att du kan ansluta till Internet kan du även utöva viss kontroll över vad dina barn kan och inte kan göra. Vissa program låter dig blockera tvivelaktiga webbplatser, hålla barnen från att prata med främlingar, eller dölja lösenord så att de inte ger ut dem till någon. Många kan även du anpassa inställningar för att vara åldersanpassade för varje barn i familjen. Ta reda på vad föräldrakontroll erbjuds med din nuvarande mjukvara och vilka ytterligare program som du kan köpa. Välj ett lösenord för dig själv att dina barn är osannolikt att gissa och inte berätta för dem vad det är. Kontrollera inställningarna för Föräldrakontroll från tid till att se till att de inte har ändrats.
 3. 3
  Begränsa barnens datortid. Om dina barn är ständigt på nätet, de är mer benägna att smyga in på webbplatser som du inte vill att de besöker. Ange en gräns för deras dagliga datortid och hålla fast vid det. Om de säger att de behöver använda datorn för läxor, fråga dem vad uppdraget är och checka in på dem för att se till att de håller dig på uppgiften. Titta på tid här också. Ett barn som tillbringar timmar att göra forskning för en sida papper på maskar är antagligen upp till något.
 4. 4
  Lär dig knepen. Den ursprungliga avsikten med denna artikel var att uppmärksamma föräldrar på denna sajt hur man berättar barnen att hålla föräldrar från att vara fullt medvetna om de webbplatser barnen besöker. Den dåliga nyheten är att dessa artiklar är osannolikt att försvinna. Den goda nyheten är att de är lika tillgängliga för dig eftersom de är för dina barn. Kontrollera Google och andra webbplatser för sådana tips och tricks och du vet hur dina barn kan försöka att dölja ett besök på en webbplats som du inte godkänner. (En lista över några av dessa hur-tos finns nedan.)
 5. 5
  Prata med dina barn. När ditt barn blir äldre, kommer du att ha mindre och mindre kontroll över sin internetuppkoppling. Skolor, bibliotek och många andra ställen erbjuder datorer för allmänheten att använda. Din bästa insats, för äldre barn speciellt, är att sitta ner och diskutera dina funderingar om internet och förklara varför du inte vill ha dem går på vissa platser. Gör din egen forskning, inte bara upprepa vad du hört från en rädsla inspirerande nyhetsartikel. Barnen vet förmodligen en hel del om de webbplatser du kommer att diskutera, antingen från vänner eller från egen erfarenhet, så se till att du har dina fakta korrekt. Var beredd att lyssna och diskutera, och ha realistiska förväntningar. Äldre barn kommer mer än sannolikt prata med människor på nätet som de inte känner i verkliga livet. Så länge du diskuterar grundregler om godtagbar samtal och information som inte bör delas, bör detta inte vara ett problem. Att prata med barn om dina förväntningar hjälper dem att förstå din oro och ger dem en möjlighet att använda Internet på ett ansvarsfullt på egen hand. Hålla linjerna i kommunikationen om internetanvändning öppen kommer också att hjälpa dig att hålla koll på vad dina barn upp till utan att ständigt behöva detaljstyra dem.

Tips

 • Om du använder föräldrakontroll funktioner eller program för att blockera vissa webbinnehåll, kan du vara oavsiktligt blockera webbplatser som kan vara användbara för ditt barn. Blockera alla bilder av nakenhet kan verka som en bra idé, men vad händer när ditt barn behöver för att göra en rapport om Michelangelos "David"? Leta efter föräldrakontroll som erbjuder skräddarsy alternativ som passar dig familjens behov.
 • Här är ett passivt sätt att övervaka dina barns Internetanvändning: sätta sin dator i ett gemensamt område, till exempel vardagsrummet, med skärmen vänd ut i rummet. De kommer att vara mycket mer försiktiga när de går online om någon kunde gå in och se på skärmen när som helst. Om dina barn har bärbara datorer, stänger du av trådlös och göra dem kontakten i routern för att ansluta. (Se till att dina grannar inte har öppna trådlösa nätverk era barn kan ansluta till eller det kommer inte att fungera.)
 • Använd internet kunniga barnen till din fördel. Du kan be dem om hjälp med datorn (t.ex. misstag raderat alla dina egna filer och be ditt barn att hämta dem åt dig etc.)