Wki

Så för att hålla din hunds andedräkt fräsch

En hunds tandhälsa är viktiga aspekter för att säkerställa den allmänna hälsan. Den här artikeln förklarar varför och vad enkla steg kan vi slå in på för att säkerställa god tandhygien för våra husdjur som kan garantera god friskintyg ens fram till ålderdomen.

Steg

Så för att hålla din hunds andedräkt fräsch. Låt din hund att tugga på råa ben minst en gång i månaden för att förebygga tandsten.
Så för att hålla din hunds andedräkt fräsch. Låt din hund att tugga på råa ben minst en gång i månaden för att förebygga tandsten.
 1. 1
  Låt din hund att tugga på råa ben minst en gång i månaden för att förebygga tandsten. Regelbunden tugga på råa ben kommer att undvika tandläkarbesök hos veterinären. Mata inte din hund kokta eller ben kyckling som tillagas och kycklingben kokta kan splittras när tuggas och kan orsaka potentiell skada på tarmen foder i ditt husdjur. Om ditt husdjur har aldrig ätit råa ben, övervaka och se till att de kan hantera det bra och inte svälja ben helhet som kan orsaka kvävning som är farlig. De flesta hundar är naturligt kunna hantera råa ben väl. För att vara säker, få enorma nötkött eller fårkött ben där de inte kan tugga ner det men använder det för att utöva käken och rengöra sina tänder.
 2. 2
  Om utfodra din hund råa ben är inte ett alternativ för dig, gå för torkade ben variation istället och det är vanligt förekommande i djuraffärer. Se till att du köper de enorma fårkött / nötkött ben att de inte kan svälja.
 3. 3
  Om ditt husdjur inte gillar ben, måste du borsta hundens tänder regelbundet, minst en gång om dagen. Fokusera på de övre tänderna som plack tenderar att bygga upp snabbare där. Bäst när du får din hund att få dem vana vid det.
 4. 4
  Biotene är en vattenlöslig tillsats som inte har någon färg, ingen lukt och ingen smak. Inte bara hjälper Biotene fräscha upp din hunds andedräkt, men det hjälper till att avlägsna plack och hämmar tillväxten av lukt bakterier. Den föreslagna användningen är 4 pumpar per liter vatten för de första två veckorna. Därefter minskar till 2 pumpar per liter vatten. Användningen av Biotene är särskilt fördelaktigt för hundar som vägrar att få sina tänder borstade. Den veterinära versionen av Biotene är säkert för dagligt intag. Detta är veterinär rekommenderas och föreskrivs av min veterinär. Bara inte använda OTC Biotene produkt avsedd för användning på människor.
 5. 5
  Hälsosam kost är nödvändig för att bygga din hunds immunförsvar. Observera också att krispigt tilltugg som kan göra anspråk på att ha tandrengöring förmågor, inte är beroende av detta eftersom det inte kan vara så effektiv som att äta sådana livsmedel i första hand skulle orsaka ansamling av livsmedel bitar fastnat i tänderna.
 6. 6
  Besök din veterinär minst en gång eller två gånger per år för att kolla på valpens tänder innan bygga upp blir ohanterliga. Detta bör göras oftare för äldre husdjur. Använd vanligt hjärta testa masken blod att söka din veterinär om hjälp att göra en allmän koll på era hundar och söka råd om du ska få sina tänder rengjorda.

Tips

 • Om ditt husdjur andedräkt är dålig, placera lite vovve munvatten (du kan köpa på de flesta sällskapsdjur butiker) i sin vattenkopp. Omkring 1 tesked till sin vattenskål bör räcka. Detta kommer att döda bakterier och bakterier i deras dental region regelbundet innan infektion kan förekomma. Besök din veterinär för att säkerställa en långsiktig tandhälsa.
 • Komplettera din hund med matsmältningsenzymer för att säkerställa en sund gastronomiska tarmkanalen.
 • Om din hund är en ras (basenji till exempel) som gillar grönsaker, då en tillfällig rå morot kan avsevärt förbättra dina hundar andetag antar att problemet är hygienen inte karies eller infektion.
 • Låt inte din hund får i papperskorgen.
 • Echinacea och andra örter kan användas internt för att öka en hunds immunförsvar och kan också användas som ett munvatten för att främja en hälsosam miljö i munnen.

Varningar

 • Om ditt husdjur redan har en infektion i tandköttet, vänligen kontakta din veterinär omedelbart läkare för att få den behandlad. I svåra fall kan valpens tänder måste extraheras. Lägga kolloidalt silver vatten till din hund vattenkopp samt att påskynda återhämtningen och kontrollera villkoret innan.