Wki

Hur man uttrycker en förlamad hund urinblåsan

Hundar som har haft ryggmärgsskador (vanligt i vissa raser, som taxar) ofta inte kan kissa på egen hand. Blåsan behöver uttryckas för två viktiga skäl. 1) En överfyllda / läckande urinblåsa är en inbjudan till urinvägsinfektioner, som om den inte behandlas kan leda till dödliga komplikationer. Det andra skälet att inte låta blåsorna att svämma över är att urinblåsan tonen försvinner och när en hund kan återställa funktionen blåsan neuro, kommer blåsan inte fungerar korrekt. Många undrar vad som är involverad i att uttrycka en hunds urinblåsa, ifall deras hund har en ryggmärgsskada och kan inte längre kontrollera sin "business". Tyvärr har de flesta veterinärer inte är alltför uppmuntrande för människor att prova det. Många människor kan besluta att avliva eftersom veterinären antyder att det är verkligen svårt att göra. Så är inte fallet. En lite övning är allt som behövs för att få goda kunskaper i att få alla urinen ut vid en session. Har din veterinär ge dig en demo först, så att du vet det rätta trycket att gälla. Om det behövs, nästa dag gå tillbaka och uttrycka under överinseende av veterinär eller dennes vettech att se till att du har fått alla urinen ut.

Steg

Hur man uttrycker en förlamad hund urinblåsan. Squat framför toaletten, hålla hunden med stjärten över skålen, och hennes kropp vilar på vänster ben / knä.
Hur man uttrycker en förlamad hund urinblåsan. Squat framför toaletten, hålla hunden med stjärten över skålen, och hennes kropp vilar på vänster ben / knä.

För små tikar

 1. 1
  Squat framför toaletten, hålla hunden med stjärten över skålen, och hennes kropp vilar på vänster ben / knä. Hennes huvud kommer att titta bakom dig.
 2. 2
  Stabilisera hunden med vänster hand, nå under hennes kropp med din högra.
 3. 3
  Cup fingrarna som om du skulle plocka upp en citron, under hennes mage.
 4. 4
  Känn efter något som har måtten på en citron och konsistensen av en vatten ballong.
 5. 5
  Kläm försiktigt trycka en aning bakåt. Det tar lite övning, men den svåraste delen är att lära av "känslan" av urinblåsan.
 6. 6
  Se till att du har tömt blåsan helt. Blåsan kommer att känna "platt."

För små hanhundar

 1. 1
  Gå utanför. (Målet är svårare). Du kan stå eller sitta på huk.
 2. 2
  Håll hunden i din vänstra arm, i horisontellt läge, med sina bakbenen vilar på vänster ben och vänster hand stödja hunden runt hans bröstkorg.
 3. 3
  Nå runt, eftersom i den kvinnliga beskrivningen. Du ska känna ovanför basen av hans könsorgan för blåsan. Ibland är det ganska högt upp i kroppen. Kläm försiktigt. Urinen måste göra en rätvinklig sväng genom urinröret, så du behöver inte oroa dig för att klämma mot någon riktning. Återigen, fortsätt klämma tills blåsan är platt.

För stora hundar

 1. 1
  Gör en potta station, som existerar av ett tvåstegs-stege, en bar och en sele. Lägg några spikar på baren för att justera höjden på selen handtag som håller hundens buk.
 2. 2
  Använd selen för att hjälpa vår hund stå upp och gå till under stegen.
 3. 3
  Förläng stången genom de två handtagen på selen.
 4. 4
  Rest stången på ett steg av stegen vid en sida och den horisontella fix vid den andra sidan av stegen. #
 5. 5
  Justera selen höjden med naglarna sätta på olika positioner på fältet.
 6. 6
  Låt lyftselen gå och låt det hålla henne.
 7. 7
  Använd båda händerna för att uttrycka sin urinblåsa, klämma försiktigt från båda sidor. Hunden kommer att lära sig att falla tillbaka och selen kommer att hålla henne i ett läge där blåsan skulle placeras bakom lyftsele området och därmed lätt att hitta och uttrycka. Hela processen tar bara 5 minuter att utföra, och om nödvändigt, kan en person göra det själv (för en 70 pund hund!).

Andra vanliga frågor

 • Hur ofta gör du det? När de andra hundarna till potta. Om 4-6 gånger om dagen.
 • Hur lång tid tar det? Om 10 - 20 sekunder. Japp, det är det!
 • Behöver du utrustning eller slangar eller skyddskläder eller sprutor eller påsar eller rör eller gummihandskar eller nåt sånt? Ingen speciell stuff behövs. Bara dina händer. (Snacka om potta utbildade!)
 • Gör det ont? Nej, gör det inte skada dem alls (eller du).
 • Hur är det med bajs? Bajs är verkligen annorlunda från kissa. Först av allt, kommer det bajs komma ut på egen hand, utan din hjälp, så småningom. Det finns ingen risk för att det vistas inne och orsaka infektion. Med blåsan, måste du tömma den ofta eller hunden blir förgiftad i sitt eget avfall. Urin kommer inte komma ut av sig själv, det kommer bara svämma vad blåsan inte innehålla så mer urin strömmar in i urinblåsan från njurarna. Resten stannar där. Det är en anledning till varför funktionshindrade hundar är så benägna att urinvägsinfektioner.