Wki

Hur ta hand om en leksak pudel


Någonsin undrat vad är grunderna för vård toypudlar? Du har kommit till rätt ställe! Här finns tips, riktlinjer och även varningar... ifall du är lite suddig på sidorna!

Steg

Hur ta hand om en leksak pudel. Hitta ett bra ställe att köpa toypudlar.
Hur ta hand om en leksak pudel. Hitta ett bra ställe att köpa toypudlar.
 1. 1
  Forskning toypudlar. Se till att du kommer att smälta in i sin livsstil, kan du gå dem, mata dem, och göra andra arbetsuppgifter för dem. Eftersom toypudlar är små hundar, kommer de behöver inte alltför mycket utrymme jämfört med en större ras, men de måste fortfarande köra och sträcka på benen. Också tänka på om du verkligen tror toypudlar är för dig. Skulle du verkligen vill ha en pudel, eller skulle du föredra en större / mindre ras?
 2. 2
  Hitta ett bra ställe att köpa toypudlar. Prova att leta på nätet för att hitta en leksak pudel avel plats nära dig. Sätt upp flygblad söker toypudlar. Också bestämma om du vill få en valp, som är lättare, eller en vuxen. Försök att inte köpa från djuraffärer inte en sista utväg, eftersom de flesta djuraffärer få sina hundar från valp fabriker, och din pudel kan vara i dåligt skick. Fråga runt dina vänner om de känner till någon som kanske har en toypudel de säljer / ger bort, eller en leksak pudel som just haft valpar.
 3. 3
  Titta på alla pudlar. Kontrollera att alla toypudlar ser friska och sitter inte i ett hörn. Det bör inte vara smutsig eller ser dåligt omhändertagna. Kontrollera även om det finns lite mat och vatten skålar i närheten. Det kommer att finnas många olika färger också, för det mesta, så titta för att se en färg du tycker om. Fråga uppfödaren eller vem du får din leksak pudel från om eventuella sjukdomar hunden kan ha, är det vaccineras, är det bra med andra husdjur som katter om du äger mer än ett husdjur, och andra saker du kan behöva veta när du har valt en frisk hund du tycker.
 4. 4
  Kontrollera att du har allt att göra sig redo för valpen / hunden. En dag eller två innan du får pudel, få lite matskålar, leksaker, låda, koppel, och andra saker som behövs för en hund. Om du köper en valp, är det mest troligt att det inte kommer att bli rumsren, så du kanske behöver få lite valp-utbildning kuddar.
 5. 5
  När din toypudel är hemma, slappna av det och få honom / henne bekväma. De flesta hundar kommer att vara nervös, så försök klappa din pudel försiktigt. Du kanske vill hålla din hund i ett rum i minst 24 timmar innan du låter det ut, annat än att gå utanför. Om du har andra hundar, är det att föredra att låta hunden utforska sig själv och sedan träffa den andra hunden (s).
 6. 6
  Låt hunden vänja sig sitt eget namn. Försök att ringa hundens namn. Gör detta medan hunden är upptagna med att spela - gå till ett annat rum och kallar sitt namn. Om din hund kommer till dig, det är att vänja sig sitt namn redan.
 7. 7
  Mat. Om din hund är fortfarande en valp, köpa valpfoder för det speciellt för små hundar (om möjligt hustyp hund). Om din hund är en vuxen, samma men med vuxna, men storleken skulle fortfarande anses liten. Mata valpar tre gånger varje dag (frukost, lunch, middag). För vuxna är två gånger nog (frukost, middag). Men om du matar din hund bara två gånger om dagen, och den äter mycket snabbt, tillsätt lite mer mat. Å andra sidan, om din hund alltid lämnar extra, minska din hunds mat.
 8. 8
  Ta din hund på promenader. Toy Poodles är gjorda för att vara inomhus djur, men åtminstone gå valparna tre gånger varje dag. När äldre, kan du gå den två gånger. Kontrollera på varje promenad som den bajsar och kissar varje gång.
 9. 9
  Träna din hund att göra trick. Toypudlar är gjorda för att vara en av de smartaste hundar av alla. En leksak pudel är extremt smart. Om du gör beröm det, kommer det att börja tycka dig ännu mer, och göra saker för dig. Om du inte gör det, ja, det är upp till dig.

Tips

 • Hunden kommer att känna mycket mer bekväm om du älskar det och vårda det en hel del tillbaka.
 • När din hund gör något dåligt, inte någonsin säga sitt namn tillsammans med någon. Du måste säga "Nej" högt men aldrig lägga sitt namn. För då kommer din hund tycker att namnet är ett dåligt ord och det kommer att tycka det gjorde något dåligt varje gång du kallar det.
 • Alltid berömma din hund med godis om det gör något rätt, som bajsar utanför i stället för på golvet.

Varningar

 • ALLTID mata din hund 2 gånger per dag
 • Inte någonsin övergrepp eller försummelse din hund
 • Om du ska åka på semester, se till att du har någon tittar på din hund i förväg
 • Har aldrig lämna din hund ensam på semester