Wki

Hur ta hand om nyfödda valpar

Intresserad av att höja en kull små söta valpar? Här är en snabb nötter-och-bultar av vad det innebär, med särskild tonvikt på kraven för hand lyfta dem om deras mamma är inte på jobbet.

Steg

Hur ta hand om nyfödda valpar. Förbered en valp bo en vecka innan kullen beror, och få mamman vana vid det.
Hur ta hand om nyfödda valpar. Förbered en valp bo en vecka innan kullen beror, och få mamman vana vid det.
 1. 1
  Förbered en valp bo en vecka innan kullen beror, och få mamman vana vid det. När mamman går in i arbete, begränsa henne till boet. Hon kanske föredrar att gå ut och gömma sig under en buske, men du verkligen inte vill låta henne göra det.
 2. 2
  Mängden utrymme som behövs för valpen boet varierar med ras. Det bör vara ungefär dubbelt så mycket utrymme det tar för mamman att ligga ner. Det bör finnas murar höga nog för att blockera utkast men tillräckligt låg för mamman att hoppa in och ut lätt. Nyfödda valpar kan inte reglera sin kroppstemperatur och behöver en 90 graders miljö om en värmekälla tillhandahålls. Det måste finnas en källa av mild värme samt ett ouppvärmt område. Valparna kommer att krypa till värmekällan om de känner kyligt, och krypa bort från det om de känner för varmt. En värmedyna på LÅG, som täcks av en handduk, är en bra värmekälla. En bra och erfaren mamma hund kommer att ligga med hennes nyfödda nonstop för att de första 4 eller 5 dagar för att förse dem med värmen i hennes kropp, men täckt värmedyna kommer att tjäna när hon inte är med dem.
 3. 3
  Väg den nyfödda (på en postartikel skala) varje dag under de första tre veckorna. Om det inte finns en stadig viktökning, då de inte får tillräckligt med mat. Antingen modersmjölken är otillräcklig, eller om du är flaskmatning, är du inte ger dem tillräckligt.
 4. 4
  Om du har du matar med flaska - använd inte komjölk. Använd antingen getmjölk (färsk eller konserverad) eller en förberedd tikens mjölk ersättare. När du blandar konserverad eller mjölkpulver med vatten, se till att använda destillerat vatten eller du kommer att ge valparna diarré. De kan inte tolerera den lilla mängden buggar i kranvatten under de första veckorna. Nyfödda valpar måste vara flaskan matas varje 2 till 3 timmar. Om det finns mer än en vaktmästare tillgänglig, foder dygnet runt. Om det finns bara en av dig, ta en 6 timmars sömn bryta varje kväll. (Tur dig.)
 5. 5
  Använd en nyfödd människa flaska / bröstvårtan, om inte valpen är väldigt liten faktiskt. Bröstvårtorna på pet-flaskor inte levererar mjölk tillräckligt bra. INTE rör foder eller foder med en pipett om du inte vet vad du gör. Nyfödda valpar har små magar och kan inte stänga sina halsar, så om du fyller upp magen och matstrupen, kommer mjölken flöda helt enkelt in i deras lungor och dränka dem.
 6. 6
  När valpen blir äldre och magen blir större, kan du börja avstånd matningarna längre ifrån varandra. Genom den 3: e veckan kan du mata var 4 timmar och kan börja lägga lite fast föda till sin kost.
 7. 7
  Börja lägga fast föda genom att lägga till en liten baby spannmål till sina flaskor och använder en nippel med ett större hål. Varje dag, tillsätt lite mer bebis spannmål, sedan börja blanda i lite ansträngd bebis kött. Om mamman matar kullen tillräckligt, behöver du inte börja komplettera detta tidigt och kan hoppa direkt till nästa steg.
 8. 8
  Genom den 4: e vecka, blanda mjölk, spannmål, och barnet kött som en tunn pudding och häll det i en liten skål. Håll valpen i ena handen och skålen i den andra och uppmuntra valpen att suga upp välling ur skålen. Inom några dagar kommer de att lista ut hur man lap sin mat istället suga upp det. Fortsätt att hålla valpen samtidigt äta tills han kan stå stadigt på benen.
 9. 9
  Behandla valpar sover dag och natt och är bara vaken korta stunder kring deras utfodring gånger. De kommer att vakna flera gånger under natten förväntar att matas. Om någon inte är vaken för att mata dem, kommer de att vara väldigt hungrig på morgonen. De kommer att överleva det, men de kommer att vara bättre om någon klarar natten matning.
 10. 10
  Det är inte nödvändigt att tvätta begynnes valpar, men det är nödvändigt att torka deras rears med en fuktig tvättlapp efter varje måltid. För att hålla sitt bo rent, eliminerar spädbarn valpar inte om de inte känner sin mammas tunga tvätta sina rumpor. Om mamman inte är på jobbet, är din varma fuktiga tvättlapp behövde få dem att göra sina affärer. När de börjar gå, kommer de att "gå" på egen hand och behöver inte din hjälp längre.
 11. 11
  Mata valpar så mycket mat som de äter. Du kan inte över-mata en valp så länge han äter på egen hand och du är inte tvångsmata honom. Såsom nämnts ovan är den första fast föda en kombination av baby spannmål och baby ansträngda kött. Vid 5 veckor, tillsätt ökande mängder av god kvalitet kibble. Blötlägg torrfoder i getmjölk, sedan slipa upp det i en matberedare, tillsätt sedan till blandningen. Varje dag, gör blandningen mindre och mindre slarviga och mer och mer fast. Vid 6 veckor, kan du börja ge lite krispigt kibble utöver den "valpen slask". Vid 8 veckor kan valpen få torrfoder som sin basföda och inte längre behöver någon blandning av getmjölk eller baby spannmål.
 12. 12
  Renhetskrav. Mamman ska urladdning i flera dagar efter förlossningen, så du kommer att behöva ändra sängkläder i holken varje dag under denna period. Då får du ca 2 veckor där valpen-boet förblir ren - men när valparna stå och gå, kommer de att "gå" på egen hand och sängkläder kommer återigen behovet förändras varje dag. Om du inte har ett enkelt enormt antal handdukar eller (bäst) Old Hospital sängunderlägg, kommer du att göra dagliga "valp tvätt" i veckor framöver.
 13. 13
  Motion krav. För de första 4 veckorna, kommer valparna stannar i boet område. Vid 4 veckor men de kommer att gå bra och de kommer att behöva för att komma ut och motionera. De är fortfarande för små och ömtåliga att gå utomhus men inte är det högsommar och de kan också skyddas från plundrande hökar etc. Bäst att skärma av köket eller ett stort badrum och låta valparna springa och leka i den. Ta upp eventuella mattor eftersom du inte vill lära valparna att kissa på mattor. Du kan lägga ner ett lager tidningspapper, men nackdelen är att bläcket kommer att få över valparna, måste du ändra tidningarna flera gånger per dag, och kasta ett berg av smutsiga tidningar. Bästa är att helt enkelt plocka upp poops och tvätta golvet 2 eller 3 gånger per dag.
 14. 14
  Människa / hund interaktion krav. Valpar ska hanteras och gosade dagligen från födseln och framåt, genom varsam vuxna inte små barn. De bör vara Handmatade från den tidpunkt de börjar experimentera med fast föda, och lekte med så fort de går. Valpen bör tänka på människan som sin surrogatmamma när ögonen öppna. Detta leder till den bästa personligheten i vuxen hund. Valpen bör också ha en annan hund för att interagera med under vecka 5 till 8. Minsta kravet är sin mor eller annan godmodig vuxen hund, bäst är om den också har sina kullsyskon. Från den vuxna hunden valpen lär sig att följa reglerna (Rör inte min middag! Biter inte mitt öra!) Och från andra valpar det lär vara säker i doggy samhället. Valpar ska inte skiljas från sina mödrar och kompisar kull innan de är 8 veckor gamla, minst. Veckor 5 till 8 är mycket viktigt att lära sig att vara en "bra hund".
 15. 15
  Vaccineringskrav. Valpar börjar sitt liv med immunitet ärvt från sin mor. (OBS: därför se till att deras mamma är helt vaccinerade innan avel henne) Någonstans mellan 6 veckor och 12 veckor gamla, bär att immuniteten bort och valpen blir mottagliga för sjukdomar. Du börja ge "valp shots" vid 6 veckor och fortsätt tills 12 veckor eftersom du inte kan veta när han förlorar sin immunitet. Innan han förlorar sin immunitet, skotten göra någon nytta. När han förlorar sin immunitet, är han i fara tills nästa skott. Därav skottet varje vecka till två veckor. De slutliga skott (inklusive rabies) ges vid 16 veckor och han är då säker från sjukdom. "Puppy shots" är inte ett fullständigt skydd och därför du ska hålla dina VALPAR KARANTÄN mellan 6 och 12 veckor gamla. Ta inte ut dem offentligt, låt inte främmande hundar kommer i kontakt med dem, och om du eller någon av dina familjemedlemmar har att hantera främmande hundar, tvätta händerna innan du hanterar valparna

Tips

 • Vid slipning blött torrfoder för "valp slask", tillsätt en liten baby spannmål till mixen. Dess lim-liknande egenskaper förhindrar blöta torrfoder från forsa ur matberedaren och göra en enda röra.
 • En kull valpar är så söta, men gör inga misstag, höja en kull är mycket hårt arbete och mycket krävande för din tid.

Varningar

 • Friska, glada nyfödda valpar är tyst utom för små grymtningar när de diar. Om ditt nyfödda kull gnissel eller gråter hela tiden, det är något fel. Kanske mamman har mastit. Kanske mamman inte producerar tillräckligt med mjölk och valparna är hungriga. Kanske valparna är varma inte tillräckligt. Eller, om det är en varm sommar dag och det finns ingen A / C, kanske de känner för varmt. Inte mycket du kan göra åt det, men i allmänhet, om valparna gråter hela tiden ett veterinärbesök är efterlyst. Om en enda valp gråter, har han förmodligen tappat bort mig bakom sin mammas rygg och försöker hitta sin väg till mjölk bar. Gå hjälpa honom och han ska hålla käften.