Wki

Hur du kontrollera om din hund är frisk och lycklig

Har du någonsin undrar om din hund, fråga dig själv, "Är han okej?" Varför han om sånt? Har han fått ett problem? Inte längre kommer du vara oroande över små problem din hund har, eftersom du kan följa dessa enkla rutin och dagliga kontroller för att hålla en glad och frisk hund-pal.

Steg

Hur du kontrollera om din hund är frisk och lycklig. Titta och röra hans näsa.
Hur du kontrollera om din hund är frisk och lycklig. Titta och röra hans näsa.
 1. 1
  Kolla hans ögon. Med pekfingret och tummen, vicka försiktigt isär ögonlocken. Om ögonen är bra och tydlig och du kan se din spegelbild i dem, då han är bra. Om de ser något mjölkaktig och dimmigt, så han kan behöva veterinär uppmärksamhet, beroende på hur klart hans ögon.
 2. 2
  Titta och röra hans näsa. Är det blött och kallt? Din hund är helt bra. Men om hans näsa är varm och torr, kan detta betyda att han är uttorkad och behöver en drink. Det är det normala anledningen till en torr näsa.
 3. 3
  Undersök öronen. Titta inuti öronen. Ett mycket allvarligt problem är när han har massor av svarta klumpar av öronvax, och detta ofta tyder skador på hjärnan. Det skulle dock bara vara en svampinfektion i hans öra, som ofta åtföljs med en lukt. Öroninflammation är inte allvarliga, men obehandlad kan leda till hörselskador. De kan behandlas hemma med ett öra tvätta. Om det är ihållande det behöver veterinär vård. En annan punkt av intresse i örat är doften. Finns det en konstig lukt fläktade ur öronen? Detta kan betyda oegentligheter i att äta, men det är inget att vara orolig.

Tips

 • Varför är han gnäller? Att gnälla är en hund sätt att uttrycka de behöver något, brukar han behöver mat, eller vatten, kärlek och mänsklig tillgivenhet. Men om du redan har försett honom med dessa saker, så han behöver nog ha en kolla upp hos veterinären, för att se till att han inte har något fel på honom.
 • Min hund kliar mycket ofta. Vad är det? Tja alla hundar repa, som människor när vi har en klåda, men om de är kliar hela tiden, kan det vara en eller flera saker. Först schampo som du använder på honom kan vara för hård - prova en havremjöl baserat schampo. Om hans hud är också flagnande han kanske har en allergi antingen mat eller något i sin omgivning - prova några Benedryl (kolla med din veterinär för dosering-en 70 pund hund kan ta 2 tabletter tre gånger dagligen). Om klåda är runt öronen, ta dem om de har svart öronvax han kan ha en öroninfektion - se ovan för behandling, om öronen ser rashy insidan kan vara allergier eller öronskabb. Öronskabb behöver veterinär behandling. Eller om du ser något annat de troligen har plockat upp något slags tic, eller loppa, troligen från att köra i högt gräs, eller från en annan hund. Detta kräver ett besök till veterinären, följt av regelbundna månatliga behandlingar för att se till att han inte fånga några fler oönskade parasiter.
 • Varför äter min hund gräs? Liksom katter, när hundarna mår illa, de äter gräs eftersom magen inte kan smälta gräs. När gräset når magen, det gör dem kräkas. Om han äter gräs och sedan fortsätter att vara sjuk mer än en gång i veckan, kan han ha ring eller bandmask, som skulle behöva läkarvård.
 • Om din hund haltar alls, innan du rusar honom till veterinären, ha ett bra utseende och en mild säcken för att se vad som kan ha orsakat den haltande. Om det är något inklämd innanför tassen, sedan ta ett fast grepp, och med din längsta naglar, lås runt objektet för obehag, och dra långsamt ut. Om du misslyckas med att se någonting och hunden är fortfarande haltar, den fylla badet med en halv fot av varmt vatten och massor av salt. Detta kommer att rengöra såret och även sterilisera det, men salt i ett öppet sår kommer att orsaka din hund mycket smärta. Bli inte orolig om din hund tillbringar en stund slickar sin tass senare, är han bara njuta av salta smaken. Om han fortfarande haltar då han kan behöva medicinsk veterinärvård.

Varningar

 • Om en hunds nos är varm eller torr, det är inte alltid att de är sjuka, och om det är kallt och blött, det betyder inte att de inte är sjuka. Den varma näsa / kall näsa tips är ett gammalt skrock och har visat fel av många, många veterinärer!
 • Om din hund har plockat upp något, kan du må dåligt för att låta det hända. Men kom ihåg att det är inte ditt fel, alla hundar fånga sjukdomar på ett eller annat tillfälle i deras liv.