Wki

Hur bli av bandmask i ditt husdjur

Bandmask är tarmparasiter av hundar och katter. Denna parasit fäster tunntarmens vägg med krok-liknande mouthparts. Så småningom, kan vuxna bandmaskar nå flera inches i längd. Som vuxen mognar, individuella segment bryta från huvuddelen av bandmask och passerar in i avföring.

Steg

Hur bli av bandmask i ditt husdjur. Administrera prazikvantel som finns i Droncit och Drontal plus (från veterinären på recept) och tradewinds bandmask flikar (den generiska formen som nu är over-the-counter och mycket billigare).
Hur bli av bandmask i ditt husdjur. Administrera prazikvantel som finns i Droncit och Drontal plus (från veterinären på recept) och tradewinds bandmask flikar (den generiska formen som nu är over-the-counter och mycket billigare).
 1. 1
  Vet var du ska leta. Du kommer vanligtvis att vara mer medvetna om bandmask i ditt husdjur än veterinären eftersom äggen inte dyker upp i ett avföringsprov om inte veterinären centrifuger avföringsprovet. Segmenten kommer att hittas runt den bakre delen av husdjur eller i avföringen.
 2. 2
  Kontroll loppor. Bandmask måste ha en mellanliggande värden, loppan, att fullborda sin livscykel och hemsöka nästa offer. Ditt husdjur får bandmaskar genom att svälja en loppa infekterade med bandmask larver, eller genom att äta ett litet däggdjur, vanligen en gnagare, som innehåller masken. Flea kontroll innebär behandling av din hund, inomhusmiljö och utomhusmiljö där hunden bor.
 3. 3
  Administrera prazikvantel som finns i Droncit och Drontal plus (från veterinären på recept) och tradewinds bandmask flikar (den generiska formen som nu är over-the-counter och mycket billigare).

Tips

 • Eftersom medicinen som behandlar binnikemask infektion är så effektiv, retur av bandmask är nästan alltid på återinfektion från omgivningen.
 • Om djuret lever i en loppa angripna miljö, återinfektion med bandmask kan uppstå i så lite som två veckor.

Varningar

 • Bandmask kan infektera människor, även om infektionen inte är vanliga eller sannolika. En loppa måste intas för människor att smittas av de vanligaste bandmask av hundar. Mest rapporterade fallen rör barn. Det mest effektiva sättet att förhindra infektion hos människor är genom aggressiv, noggrann loppor. Risken för infektion med denna bandmask hos människor är ganska liten men existerar.
 • Kontroll av loppor är hörnstenen för att förhindra binnikemask infektion. Med de nya och spännande produkter loppor som blivit tillgängliga, är det nu mycket enklare än tidigare år.

Saker du behöver

 • Du måste befria hem av loppor.
 • Bandmaskbehandling med prazikvantel, nu hittats disk.
 • Genast behandla när bandmaskar upptäcks.
 • Lämpligt bortskaffande av alla sällskapsdjur avföring, särskilt i offentliga parker, gård, eller lekplatser.
 • Strikta hygienrutiner för barn efter att spela utomhus.