Wki

Hur tar man bort gips

Ta bort Gips är nödvändigt när renoverar ett rum, reparera lokala skador, eller vid rensning efter en översvämning. Ett par enkla steg gör för snabbt arbete i processen.

Steg

Hur tar man bort gips. Vanligtvis kvartsrunda och bas gjutning måste tas bort först.
Hur tar man bort gips. Vanligtvis kvartsrunda och bas gjutning måste tas bort först.
 1. 1
  Vanligtvis kvartsrunda och bas gjutning måste tas bort först. Detta görs med ett plattjärn eller andra nyfikna verktyg. Båda lister är oftast fäst med spikar och bör pried från väggarna arbetar från spik till spik. Beroende på behovet att återanvända de lister, kan försiktighet vidtas för att avlägsna de lister i sin helhet. Gjutning och trim runt fönster och dörrar måste också tas bort på liknande sätt.
 2. 2
  Standard Gips installationen görs med 4x8 ft paneler monteras horisontellt med två "rader" som används för att täcka en vanlig 8 fot vägg. De spikade i vertikala träreglar som är inriktade på 16 tums mellanrum från varje ände av väggen. För obesudlade Gips kan plattjärn / bräckjärn användas för att bända botten av panelen från reglarna möjliggör avlägsnande av hela arket. Pushing den korta änden av plattjärn upp under botten av panelen medger med den långa änden som en hävstång, som gjorde den ursprungliga nyfikna lätt. För vattenskadade Gips är en bra strategi att öppna ett hål i mitten av den 14,5 tums utrymmet mellan reglarna. Identifiera en sektion av väggen ungefär 2 meter över marken och 8 inches från slutet av väggen, vilket gör notera att undvika eluttag. Använda sidan av hammarens huvud, gör en fot lång vertikal rad hål tillräckligt för att påverka ett tvåhandsgrepp på gips. Ta tag i de övre och nedre utsträckningen av hålen och försök att dra en stor bit av gips utanför naglarna på närliggande stud. Framsteg längs väggen till den motsatta änden, kommer den resulterande gapet tillåter relativt lätt ut-och-upp-eller ut-och-ned dragning av resterande gips. När Gips bryter på en tapp, upprepa processen att göra ett vertikalt hål i intilliggande gap och fortsätter med handen borttagning av gips. Om bara ta bort den nedre panelen, när du drar ut-och-upp, böja Gips upp så långt som möjligt och låt den falla ner - det brukar avskiljer 4 fot sömmen även ytterligare skärning kan vara nödvändig. Om vatten-skadorna sträcker sig till den övre panelen, kommer samma åtgärd oftast rent separera väggen från taket.
 3. 3
  Slutför Gips borttagning genom att ta bort gips naglar kvar på reglarna. Den Flatbar är lämplig för detta jobb trots en spik-borttagningsverktyg ofta gör det enklare och snabbare att ta bort 20-40 spikar i varje panel.

Tips

 • I vissa situationer, naglarna är inte tydligt. Gnid verktyget upp och ner längden på exponerade stud att hitta återstående naglar.
 • Om eluttag omslag skall återanvändas, ta bort dem i förväg, med hjälp av en skruvmejsel.
 • Använd en mattkniv för att göra sömmen mellan lister och gips. Sömmen är vanligtvis fylld med färg, täta, eller kombination därav. Om du vill återanvända gjutning, poäng mer på gips kanten av sömmarna som din avsikt att skapa fraktur på väggen där formning och tillhörande Gips yta kommer att delas.

Varningar

 • Använd alltid skyddsglasögon, handskar, hjälm och stängda skor / stövlar när de deltar i rivningen. En filtrerande mask kan också vara till nytta för att minska inhalerat damm.
 • Försäkra elektrisk service skärs för rummet som demo'd. När du är osäker, slå av huvudströmbrytaren.