Wki

Hur man installerar Gips

Installera Gips, även kallad sheetrock, rock, eller väggskivor, är en viktig del av att bygga ett hus. Innan den utbredda användningen av gips, skulle det ta lång mängder tid att bygga en grund som skulle hålla färg eller tapet. Nu kan du enkelt installera din egen Gips i några timmar, beroende på hur stort rummet är.

Steg

Hur man installerar Gips. Förstå att Gips normalt kommer i 4'x8 'ark.
Hur man installerar Gips. Förstå att Gips normalt kommer i 4'x8 'ark.

Välja Gips

 1. 1
  Förstå att Gips normalt kommer i 4'x8 'ark. Större 4'x12 'lakan finns tillgängliga, men är svårare att arbeta med och vanligtvis används av proffs med ett par extra händer. Dessa större ark tenderar att bryta lätt under transport till arbetsplatsen, även om de oftast kräver mindre arbete eftersom de större ark betyder färre skarvar på band.
  • Gips är normalt installeras horisontellt, men kan monteras vertikalt om så önskas.
 2. 2
  Vet att tjocklekar varierar från 1/4 "- 5/8," med 1/2 ark används ofta som överlägg till befintlig gips och är inte avsedda att användas i nybyggnation "är den mest populära för 1/4.". Kontrollera din lokala byggnormer för kraven i ditt område.
 3. 3
  Var uppmärksam på sammansättningen av gips. Vid val av gips, använd kompositioner som passar den miljö de ska monteras i. Till exempel finns det olika fukttröga som vanligen kallas "grön sten" avsedd för installation i utrymmen med hög luftfuktighet såsom garage och badrum. Kontrollera din lokala butik byggnad leverans innan de bestämmer sig för att köpa.
  • Grön gunga hela huset kan vara overkill, men kan vara till hjälp i utrymmen med hög luftfuktighet såsom badrum, så länge det inte används till linje badkar eller dusch. Grön sten Gips är inte bra på platser där det är sannolikt att bli blöt. Använd glasfiberarmerad cement ombord runt dusch eller kakel bad istället.

Inspektera installationsplatsen

 1. 1
  Prep väggen området så att det kommer att ta din Gips. Ta bort alla gamla gips, spikar, skruvar och allt annat som kommer att förhindra att nya Gips ark från plant på reglarna.
 2. 2
  Inspektera och reparera dolda skador. Kontrollera att lösa blockering, fuktskador, termiter, eller andra problem inte kommer att göra installationen ett problem. Var inte förvånad över att finna stålreglar istället för trä. Stålreglar är i allmänhet en bra sak, eftersom stål tillsätts ger styrka, och är termit-bevis och flamsäkra. Vid användning av stålreglar, är den enda skillnaden att du måste använda eller skruvar i stället för spikar när den hänger i gips.
 3. 3
  Inspektera isoleringen som är häftade på bultarna. Använd Kraft tejp för att reparera tårar i pappersbaksidan att maximera din energieffektivitet.
 4. 4
  Använd triple-expanderande skum för att täta sprickor och luckor på ytterväggar. Leta efter skum som är permanent, stabilt, icke-krympande, och vattentät / vattenavvisande. Applicera inte skum i eller runt dörrar eller fönster.

Mäta och skära gips för taket

 1. 1
  Mäta ut från ett hörn, mäta din gips så att dess ände hamnar på ett band bit eller bjälklag. Lämna aldrig ett ändstycke av gips som inte stöds. Slutet bit Gips ska alltid skruvas ned till ett band bit eller bjälklag.
  • Om din Gips slutar inte på ett band bit eller reglar, prova detta:
   • Mät till mitten av den yttersta stödstycket att gips blir till och överföra denna mätning till gips.
   • Placera en T-square längs linjen i din Gips och köra en rakhyvel längs den raka linje som skapats av T-torget.
   • Bryt ändstycket bort från scoring linjen.
   • Dubbelkolla att slutet av gips gör det till mitten av band pjäs eller reglar.
 2. 2
  Kör en sträng lim ner varje band eller bjälklag över vilken Gips kommer att placeras. Gör detta precis innan du tänker hänga gips.
 3. 3
  Hissa Gips panel upp på taket, från ett hörn. Du vill kanterna vara vinkelrät mot band eller bjälklag och tätt mot väggen.
 4. 4
  Kör fem skruvar, i en enda rad, tvärs över mitten av gips bit och in i AA enda band eller bjälklag. Upprepa denna process för varje band eller bjälklag under gips.
  • Se de fem skruvarna jämnt fördelade längs band eller bjälklag.
  • Lämna 1/2 tums buffertzoner på kanterna vid skruvdragning. Skruva inte för nära kanten av gips.
  • Kör skruvskallarna ner förbi toppen av gips, men inte så djupt att de bryter igenom ytan.
 5. 5
  Fortsätta klistring, hissa, och skruva gips på detta sätt tills en rad av taket är helt täckt. Börja nästa rad vid kanten av väggen, bredvid den föregående raden, men se till att fogarna i gips kompensera den första raden med minst 4 meter.

Mät och skär gipsskivor för vägg

 1. 1
  Markera platsen för alla dubbar med en stud finder. Lita inte på att dina dubbar alla kommer att vara på 16 "eller 24" centra, eftersom de förväntas vara. Vissa dubbar är 1/2 "off i endera riktningen, ibland på grund av slarvigt snickeriarbeten av byggaren. En bra idé är att köra en längd av maskeringstejp längs golvet medan du har reglarna exponerad och markera mittlinjen för varje tapp med en hög synlighet markör.
 2. 2
  Mät väggen mot en bit av gips för att avgöra om dess ändstycke kommer att passa i mitten av en stud. Återigen, är det troligt att du kommer att behöva skära några bitar av gips för att centrera ändstyckena på en stud.
  • Vid skärning Gips, använd en T-torget och rakkniv kniv för att göra poäng en linje på ena sidan av gips papper. Placera ditt knä på motsatt sida av snittet och snabbt dra gips bit mot dig medan du samtidigt trycka ditt knä utåt, knäppa Gips i en ren linje. Städa upp det återstående pappret längs den nybildade globlinjen med rakhyveln.
 3. 3
  Kör en sträng lim ner varje band eller bjälklag över vilken Gips kommer att placeras. Gör detta precis innan du tänker hänga gips.
 4. 4
  Med hjälp hissa gips på väggen, och använda borren, installera fem skruvar i bulten i mitten av gips panelen. Börja i mitten och arbeta utåt. Kör i fem skruvar för varje bult.
  • Extra skruvar kan hjälpa i vissa situationer, men är oftast overkill, de kommer att kräva extra mudding och slipning som kan förringa den övergripande finish.
  • Överväg att använda en fjäderbelastad dimpler Gips skruv. De är utformade för att automatiskt försänka varje Gips skruv till exakt samma djup innan spärrning skruven lite, som ett tecken att sluta och backa borren.
 5. 5
  Använd en Gips såg att göra inbrytningar längs oregelbundna öppningar såsom valv. Fortsätt att installera Gips över fönster och dörröppningar. Du kommer att kunna trimma bort överskottet gips senare. Samtidigt, vara medveten om att inga sömmar rada upp med en dörr eller ett fönster hörn, och inte fästa paneler till inramning runt öppningar ännu.
  • En god praxis vid installation Gips över utstickande rören är att placera Gips mot röret och knacka lätt med en platt träbit till grop på baksidan. Nästa, dra gips bort och använda en fräs Gips cirkel eller gips hålsåg för att skära ett perfekt hål längs grop. Detta borde vara mycket lättare att avsluta än om du stansa ut ett stort hål som kräver 3-4 lager av lera till slut.
 6. 6
  Fortsätta klistring, hissa, och skruva gips på detta sätt tills en rad av taket är helt täckt. Starta nästa rad vid kanten av väggen, bredvid den föregående raden.
 7. 7
  Klipp ut någon gips som har hängt över fönster eller dörrkarmar. Fäst Gips ner runt fönstret eller dörren, och sedan klippa ut den rätta sektionen med en roterande borr eller gips såg.

Mudding och tejpning Gips

 1. 1
  Blanda din första skikt av gips förening, eller lera, till konsekvens av gräddfil. Med den första skikt av lera, där du kan ansöka direkt över sömmen, kommer lite runnier än normalt tillåter bandet att binda väl med leran.
 2. 2
  Använd en gipsvägg kniv för att tillämpa en liberal mängd lera till en söm. Du behöver inte oroa dig för att få det perfekt första gången igenom, du kommer att torka bort överskottet efter att du applicera tejpen. Se till att du täcker sömmen helt.
 3. 3
  Sätt Gips tejpa över hela det gemensamma du tillämpat leran. Använd din 6 "eller 8" Gips spackel att platta bandet, med början i ena änden och dra mot dig i en jämn rörelse.
  • Ha din Gips tejpa färdigskurna och lätt fuktad med rent vatten. Du behöver inte dra ner för mycket.
  • Vissa entreprenörer undviker de perforerade och fiber band, eftersom de inte producerar en perfekt finish och kräver gobs extra lera och slipning för att få jobbet gjort rätt. Gör vad som fungerar bäst för dig och passar din budget.
 4. 4
  Torka bort leran runt bandet med din Gips kniv. Torka bort överflödig lera så att ytan av sömmen är mjuk och tillplattad.
 5. 5
  Inspektera din nyligen tejpad gemensamt för luftbubblor. Fukta din klinga och platta sedan ut med en annan slägga om det behövs.
 6. 6
  För hörn pärlor, överväga att använda ett hörn verktyg som finns tillgängliga för både inom och utanför hörnen. Detta kommer att ge ditt jobb en professionell finish.
  • Applicera lera och band på ett liknande sätt. Applicera rikligt med föreningen. Om det inte redan, veck ditt band perfekt i mitten och förstärka globlinjen ett par gånger. Lägg tejpen så att centrum av vecket passar direkt in i hörnet av väggen. Torka bort överflödigt förening med din Gips kniv.
 7. 7
  Ansök på minst två till tre ytterligare lager med en något bredare spackel för varje applikation. Låt leran torka mellan varje skikt. Det kommer att bubbla om du bråttom!
  • Många tunna lager av lera kommer att ge dig bättre resultat, men tålamod krävs för att låta det torka.
  • Applicera inte någon lera över nyligen tejpade skarvar. Låt dem torka ett dygn mellan strykningarna om du inte använder varm lera som torkar på en timme. En bra idé är att använda rosa lera som torkar vita, vilket indikerar att det är redo för en annan päls.
 8. 8
  Glöm inte att använda en slägga lager över varje skruv. Du bör inte märker några kanter efter screening leran över en gemensam linje eller skruv grop. Se till att hålla bladet platt mot gips och dra mot dig i mjuka men bestämda slag. Öva på en gammal bit av gips för att förfina din teknik.
  • Avjämningsmassa lite lera över några små brister i gips som kan uppstå under installationen t.ex. missade spik / skruv hål.
 9. 9
  Upprepa för varje skarv tills alla skarvar tejpas.

Slipning och efterbehandling upp

 1. 1
  Använd en stolpe slipmaskin med gips sandpapper för att slipa svåra att nå lederna efter den sista pälsen har torkat. Låt dig inte ryckas och sand tills du utsätter papperet. Detta steg går snabbt eftersom leran kommer sanden bort lätt.
 2. 2
  Använd en handhållen Gips slipmaskin med fint slippapper för att slå allt annat. Återigen, är försiktighet nyckeln här. En snabb par skrapar över lederna är allt du behöver.
 3. 3
  Med en handhållen ljus och penna, gå över någon yta med förening på den och inspektera för brister. Ljuset hjälper dig att upptäcka brister. Ringa in eventuella problemområden med blyertspenna. Använd en svamp slipmaskin eller hand sander att kort träffa eventuella bristfälliga områden.
 4. 4
  Prime väggarna, sedan sand igen. Applicera ett lager grundfärg på väggarna, sedan sand hela området lätt med en stolpe sander. Även om de flesta nybörjare hoppa över detta steg, är det avgörande för att få en fin, jämn finish och för att undvika fuzzy papper rester och fluff kvar från den ursprungliga slipning.
 5. 5
  Inte oversand. Slipning kan vara tillfredsställande och roligt, men ibland människor sand onödan, slipning genom bandet. Om detta händer, applicera lite mer lera och resand det när den torkar.

Varningar

 • Gips bryter mycket lätt, så när du bär den, låt inte mitt fören ner för mycket.

Saker du behöver

 • Måttband
 • Gips
 • Borra
 • Gips skruvar (grova skruvar för trä, fin tråd skruvar för metall dubbar)
 • Gipsskruv dimpler
 • Nivå
 • Gips band (papperstejp föredras)
 • Gips lera
 • Gips lera täckfärg för sista lagret
 • Plast eller metall Gips lera fack
 • Razor kniv
 • 6 "spackel
 • 10 "Gips spackel
 • Gips pol slipmaskin
 • Medium grus Gips sandpapper
 • Fint grus Gips sandpapper för täckfärg