Wki

Hur du använder X 10 lampa eller apparat styrmodul med en IR-fjärrkontroll

X-10 styrenheter kan du automatisera ditt hem och på distans blinkers på eller av, och apparater kontroll. De är utformade för att fungera med RF fjärrkontroller. Mest universella fjärrkontroller som du kanske redan äger för att styra din TV eller stereo, såsom Harmony fjärrkontroller, skicka en infraröd signal istället. Men med rätt utrustning, kan de också användas för att styra dina apparater.

Steg

Hur du använder X 10 lampa eller apparat styrmodul med en IR-fjärrkontroll. Välj angivna modulen numrerade ir543.
Hur du använder X 10 lampa eller apparat styrmodul med en IR-fjärrkontroll. Välj angivna modulen numrerade ir543.
 1. 1
  Välj. Välj rätt lampa eller apparat modul från ett brett utbud av alternativ för att passa dina önskemål. Först måste du kunna välja mellan lampan som har en dimmer funktion eller den konventionella som kan ge bara en konsekvent mängd ljus när du sätter på tills den stängs av. Sedan, om du behöver 2 - eller 3-stift. Slutligen måste du bestämma om du behöver en två (2)-vägs kommunikation eller inte. De två - vägs kommunikation används för mer avancerade system, där modulen kommunicerar tillbaka sin status (om det är på eller av). Om du precis har börjat, är det mer lämpligt att prova en enkel 1-vägs modul stift apparaten.
 2. 2
  Köp alla märken. Köp modulen på din smak. Det finns många märken som du kan köpa dem, såsom Radio Shack eller X-10. De arbetar alla nästan samma sak och kanske har även göras från ett och samma fabrik!
 3. 3
  Välj angivna modulen numrerade ir543. Detta är en styrenhet som accepterar kommandon från din IR-fjärrkontroll, och omvandlar dem till kommandon för de olika styrenheterna.
 4. 4
  Placera ir543 på en åtkomlig plats där du enkelt kan peka universalfjärrkontrollen på det när du vill vända saker på och av, och kontakten i väggen. Observera att eftersom IR543 styr styrenheterna genom el ledningar i ditt hem, att IR543 behöver inte vara någonstans i närheten av din styrenheter. Men eftersom infraröda strålar är riktade och fungerar över korta avstånd, måste det finnas i sikte där du kommer att trycka på fjärrkontrollens knapp.
 5. 5
  Programmera din universalfjärrkontroll för att skicka signaler till en x-10 ir543 enhet.
 6. 6
  Se till ir543 och styrmodulen är inställda på samma kanal. Kanalen är tydligt med en ratt på styrenheten, och genom ett reglage på IR 543.
 7. 7
  Använda universalfjärrkontrollen att skicka på eller av signaler till ir543. Du bör se ljus eller apparaten slås på eller av.
 8. 8
  Om du har svårt, prova att byta kanal du använder. Mine skulle inte fungera på en, men fungerade bra när jag ändrade det till sex.

Tips

 • För mer avancerade anläggningar, kan du gruppera lampor i olika kanaler eller grupper, och vrid hela rum eller utrymmen på eller av med att klicka på en enda knapp.