Wki

Hur hänga sheetrock

Sheetrock är varumärket för gipsskivor produkt som produceras av Europa Gypsum Company. Gips, gips och gipsskivor är synonymer för den generiska termen för produkten. Hängande Gips anses vara ett jobb för stora starka män. Men med tanke på några riktlinjer och viss information kan hänga Gips åstadkommas av vem som helst. I en mycket verklig känsla, är det inte skillnad hängande tapet. Det största problemet ligger i storleken och huvuddelen av bitarna. Inte nog med att de väger ca 40 kg. vardera, men deras storlek är otymplig och besvärlig.

Steg

Hur hänga sheetrock. Montera dina verktyg och förnödenheter.
Hur hänga sheetrock. Montera dina verktyg och förnödenheter.

Få dina leveranser

 1. 1
  Köp gips. Besök din lokala lager hem förbättring. Gips säljs i flera storlekar: 4 x 8 fot (1,2 x 2,4 m), 4 x 10 fot (1,2 x 3 m) och 4 x 12 fot (1,2 x 3,6 m) är den vanligaste. Den 4 'x 8' är lättast att hantera och fungerar bra för de flesta arbeten. 4.5 "bredd lakan är också tillgängliga på kommersiella utbudet hus.
  • Sheetrock kostar bara några dollar per ark för 1/2-tums (1,27 cm) tjocklek. Detta är den genomsnittliga tjockleken som fungerar bra för de flesta användningar.
  • Haul sheetrock hemma plan, till exempel i sängen av en pickup, så att det inte går sönder eller böjs under transport. Om du måste förvara bladen i mer än några dagar, lagra dem platt och ovanpå varandra så att de inte förvränga eller få sina hörn bruten.
 2. 2
  Montera dina verktyg och förnödenheter. Mycket få verktyg behövs för att hänga gips. Du kommer att behöva en mattkniv och extra blad, en hammare (eller gips borr om du ska skruva skivorna mot väggen), en mycket rak kant för kapning och mätning (de gör Gips T-rutor bara för detta), och gott av särskilda Gips spik eller skruv.
  • Gips kan installeras med hjälp av spik eller skruv. Med naglar du sluta göra större "grästorvor" eftersom hammaren ansikte är stort. Dessa är lätt fylls senare, men kräver bara lite mer tålamod vid tejpning. Skruvar är "instrument-i-val" för proffs i dessa dagar. Ingen professionell Gips installatör lämnar hemmet utan en skruv pistol.
  • Du kan också överväga att få en gipsvägg mul-lift. Din Gips installeras oftast 1/2-tums (1,27 cm) över marken. En hiss eller en gipsvägg hammare i en nypa, kommer att hjälpa dig att stötta upp gipsskivor som du spika den på bultarna.

Prepping sajten

 1. 1
  Ta bort den gamla gips. Såvida du börjar på nytt och det finns ingen gammal Gips, bör du ta bort gamla gips helt istället för att försöka lappa ihop gips i bitar. Den gamla gips måste bändas från dubbar och bjälklag tak med en kofot eller annat instrument (ofta händer när du kommer igång), är mycket noga med att inte ansluta med någon elektrisk eller annan ledning under gips.
 2. 2
  Gör ett grundligt arbete med att rensa upp i röran. När det blir dags att installera den nya Gips, lämnade små bitar över från de gamla murarna och tak kommer att få på din väg och gör jobbet svårare. Detta skulle vara en bra tid att dra ut Shop Vac och kör den längs den nedre kanten av väggarna. En kvast fungerar bra också.
 3. 3
  Ta bort alla spikar och / eller skruvar från de exponerade dubbar och bjälklag tak eller de nya bitarna passar inte platt. De kan antingen tas bort eller hamras in i träreglar. (Det är bäst att ta bort dem så att du inte träffar dem med de nya spikar eller skruvar du kommer att lägga in senare.)

Hängande sheetrock

 1. 1
  Mät ut din sheetrock innan hängning. Detta gäller för både tak och väggar. Mät sheetrock så att varje ände hamnar på en regel eller regel. Du gör detta så att du kan undvika att hänga ett ändstycke av sheetrock som är stöds av en regel eller regel. Detta är ett stort no-no i hängande sheetrock.
 2. 2
  Överväg limning varje bult och reglar innan den får gips. Kör en sträng lim ner varje dubb som kommer att täckas av gips. Gör detta omedelbart innan hängning. Du behöver inte köra limmar ner varje stud, men det är rekommenderat, och gemensam praxis bland yrkesverksamma.
 3. 3
  Häng den tuffaste delen först - Taket. Ordningen för hängande Gips frågor. Detta är en två eller tre personer jobb om du inte har hyrt en gipsvägg "lyftare" som lyfter bitarna rakt upp med hydraulik och allt du gör är spik eller skruv bitarna i reglarna. Om du inte har denna maskin, kommer det att ta två personer för att hålla bit upp på taket medan en annan skruvar eller spikar den på plats.
  • Börja alltid från ett hörn när de hänger. Aldrig börja från mitten och hänga utåt. Utgå från ett hörn och flytta i en rak vinkelrät linje. När du har en rad helt klar, gå vidare till nästa rad.
  • Bygga två "T-formade" stödjer ur dubbar kommer att bidra med det här jobbet. Bara spika ihop två träbitar till ett "T"-form, bygga en för varje ände av gips ni kommer att stödja. Gör det om två eller tre inches lägre än takhöjden så att du har utrymme att arbeta. När Gips lyfts av sidan kan dessa contraptions skjutas in under gips för att stödja den i taket medan du spika eller skruva upp den.
 4. 4
  Se till att skruva eller spika gips till varje bult att det täcker. Använd en stud finder för att lokalisera positionen av dubbarna - de bör vara 16 inches (~ 40 cm) från varandra - och sedan skruva eller spika fyra eller fem jämnt fördelade skruvar i gips längs reglarna.
  • Var noga med att installera Gips vinkelrätt mot dess inramning, oavsett om du arbetar på tak eller väggar. På grund av det sätt som gips är konstruerad, kör dess styrka (dimensionella styrka bias) utmed längden. Detta innebär att det är bäst att hänga den vinkelräta, inte vertikalt, för en starkare slutprodukt.
 5. 5
  Skär Gips med en mattkniv och en t-square. Du behöver inte klippa mycket hårt för att få Gips den form du vill ha. Vid skärning, gör en linje genom ansikte-papper (framsidan av gips). Därefter bryter gips genom att snäppa bort från snittet.
  • Du kan behöva skära gips i en mindre regelbunden form, för att passa runt en luftventil, till exempel. Använd samma process som du regelbundet skulle, var noga med att skära bort lite i taget istället för att göra en stor klippa. Kom ihåg, kan du klippa alltid ut mer senare, men du kan inte lägga mer igen efter skärning för mycket av.
 6. 6
  Börja på väggarna när taket är avslutad. Återigen bör gips hängas horisontellt, vilket kanske låter svårare än vertikalt, men är inte riktigt. Häng toppstycke först. Butt upp till pjäsen på taket och spik eller skruv. Återigen kommer detta förmodligen att ta mer än en person att göra, men är lättare att göra ensam om inga hjälpare finns.
  • Kom ihåg att börja från ena (övre) hörnet och arbetar på endast en rad innan du går vidare till nästa rad.
  • Butt nedersta bladen upp till de bästa bitarna på väggarna som du just har hängt. De bör vara väldigt nära varandra, men ett litet utrymme är okej: Du kommer att tejp och lera lederna senare, så du behöver inte oroa dig för att få ett perfekt exemplar direkt.
 7. 7
  Fortsätt runt i rummet tills fullständig. Arbeta långsamt och stadigt, minimera misstagen och se till att planera framåt. Medan hängande sheetrock, kom ihåg att:
  • Lim dubbar innan hissa sheetrock på plats
  • Gun i fyra eller fem skruvar på en stud, slår varje bult som är bakom sheetrock
  • Skär runt fönster, dörrar, fixturer och andra hinder. Om du har ett hinder som du inte vet hur man kommer runt, kontakta en entreprenör.

Efterbehandling sheetrock processen

 1. 1
  Läs upp om hur man band och lera gips när den har hängt. Sömmarna mellan bitar av gips, inklusive insidan och utsidan hörn, måste täckas. Detta hjälper i både isolering och uppnå en estetiskt tilltalande slutprodukt.
 2. 2
  Läs upp om hur man avsluta gips. Finishing Gips involverar täcker hela sheetrock med ett tunt skikt av fogmassa, och sedan skrapa bort det, för att ge den sheetrock en jämn effekt. Denna process är absolut nödvändigt för en proffsig jobb.
 3. 3
  Ta reda på hur textur Gips, om så önskas. Kanske du vill ha lite pizzaz lagts till i dina väggar. Läs upp denna behändiga lilla guiden för flera olika tekniker.
 4. 4
  Läs på grundning och målning gips. Din färdiga väggen är nästan klar. Prime och måla den och du har en vacker nytt rum, utrustade med robust sheetrock och en lämplig färg.

Tips

 • Känna till reglerna. Det är viktigt att få en kopia av din länets "code" bok. De är mycket specifika om vilken riktning gips måste springa, hur långt ifrån varandra de spikar eller skruvar ska vara, vad skall typer av gips användas (det finns speciell vattenavvisande Gips används i badrum). Om jobbet inte är gjort för att "koden" är det möjligt för länet att komma in senare och ber dig att ta bort det arbete eller betalt böter för bristande efterlevnad.
 • När hängande Gips, är det viktigt att ha så några små bitar som möjligt som kommer att göra ditt liv enklare senare. Så, när man arbetar med fönster, försöker starta med ett helt ark och skära ut för fönstret istället för att klippa små bitar att passa runt fönstret.
 • Titta på din terräng. Glöm inte att du kommer att behöva skära hål för kärl, strömbrytare, armaturer, fönster och dörrar. Mät ut dem precis som du gör på tapeten och klipp ut dem (åtminstone ungefär) innan du lägger pjäsen. Du kan avsluta är upp precis efter pjäsen har installerats.
 • Fortfarande inte säker nog att prova det? Kontakta en gipsvägg hängare och be att spendera en eftermiddag tittar besättningen arbete. Köp en bok. Delta i en workshop på den lokala hem förbättring lager.
 • Mellanrummen mellan sömmarna kan tyckas stora för dig, och du kanske undrar om du någonsin kommer att kunna göra mycket grova hängande jobbet ser ut som vackra väggar när du kommer till tejpning, texturering och målning del (det är en annan historia). Otroligt, det kommer alla tillsammans under inspelningen förfarande, som döljer precis vad som helst, även riktigt stora luckor eller djupa bucklor från spik eller skruv hål.
 • Om du kan hänga tapet, kan du hänga gips. Verkligen.
 • Ställa massor av frågor i butiken där du köper dina leveranser. De flesta säljare är mer än villiga att berätta vad de vet och ger tidsbesparande tips.

Varningar

 • Det är en bra idé att stänga av strömförsörjningen när du tar bort gips eftersom det är mycket svårt, om inte omöjligt, att säga där ledningarna går bakom befintliga väggar.
 • Var noga med att bära en ansiktsmask som kan köpas från alla hem förbättring eller järnaffär. Avlägsnandet av gamla Gips är en dammig och smutsig jobb och kunde sätta partiklar i luften som är dåligt för lungorna.

Saker du behöver

 • Brukskniv och extra blad
 • Hammer (eller gips borr om du ska skruva skivorna mot väggen)
 • Rak kant för kapning och mätning (de gör Gips T-rutor bara för detta)
 • Massor av särskilda Gips spik eller skruv. Gips kan installeras med hjälp av spik eller skruv. Skruvar är "instrument-i-val" för proffs.