Wki

Hur ta hand om en moluccan eller paraply kakadua

Moluckerna och kakaduor Paraply är den största av de kakaduor, och som allmänt anses vara två av de svåraste papegojor att ta hand om. Med noggrant övervägande och rätt vård, dock kan dessa papegojor gör underbara husdjur.

Steg

Hur ta hand om en moluccan eller paraply kakadua. Inte rusa in kakadua ägande.
Hur ta hand om en moluccan eller paraply kakadua. Inte rusa in kakadua ägande.
 1. 1
  Inte rusa in kakadua ägande. Tyvärr har kakaduor fått ett rykte som "gosig." Även kakaduor är mycket kärleksfull papegojor, innan du köper en är det viktigt att fråga dig själv följande frågor, och bara köpa en Moluccan eller Umbrella Cockatoo om alla dina svar är jakande:
  • Har jag pengar till burar, leksaker, veterinär vård, mat och allt annat min "också kan behöva?
  • Har jag utrymme för en bur ungefär 3 x 3 x 3 (91cm x 91cm x 91cm)?
  • Har jag tid för en papegoja som behöver minst en timmes speltid per dag?
  • Har jag tålamod för en papegoja som kommer att skrika väldigt högt och bita?
  • Har jag det engagemang för en papegoja som kommer, med all sannolikhet, överleva mig? (Moluccan kakaduor, till exempel, kan leva till 65 plus år.)
 2. 2
  Välj din kakadua. Du har flera alternativ för att få en kakadua. Du kan:
  • Köp en baby kakadua från en. Detta är mycket riskabelt, som generellt du inte vet vem föräldrarna är, där han var uppfödd, eller dennes sjukdomshistoria. Men vissa papegoja-specifika butiker är tillförlitliga nog att köpas från. Titta på papegoja webbplatser på nätet för folks kommentarer på forum osv, för råd om var de köpte sina kakadua från. När du köper från en djuraffär, kräver skriftligt bevis på att papegojor inte var vildfångade, som fångar papegojor i naturen är en grym praktik som kan fysiskt och känslomässigt skada en papegoja.
  • Köp en vuxen från en individ. Så länge som en vuxen som utplaceras på grund av en situation utan samband med den kakadua själv (allergier, skilsmässa, etc.), är detta ett bra sätt att få en "Too. Men kräver att du uppfyller papegojan förväg för att kontrollera sitt beteende, och kontakta veterinär för hennes sjukdomshistoria.
  • Adoptera en vuxen från en räddning centrum. Detta är en bra väg att gå, eftersom räddnings center kommer vanligtvis att kunna berätta papegojan beteende och hälsa. Undvik dock att räddnings center som verkar vara individuellt-run, eller som inte ger sina papegojor veterinär vård, eftersom hälsan hos kakadua kan ha äventyrats. Fråga den lokala organisationen djurskydd eller skydd för deras råd.
 3. 3
  Köp en lämplig bur för din moluccan eller paraply kakadua. Buren ska vara rektangulär och cirka tre meter från tre meter med tre fot (91cm av 91cm av 91cm), med gott om plats för din kakadua att klättra och flaxa med vingarna, och en bar avstånd inte mer än en halv tum (1,27 cm ). Eftersom zink och bly är giftigt för papegojor, begära ett skriftligt intyg om att buren inte innehåller dessa element. Helst buren blir rostfritt stål med en stark lås, eftersom Paraplyer och Moluckerna har en förkärlek för att fly, och skadar mindre starka burar. Du bör inkludera massor av leksaker (men inte så mycket som att begränsa din "Too rörelse), ett frö vakt för att hålla kastat mat inne, tre rostfria skålar stål för pellets, grönsaker och frukt, och vatten, och säkert trä och / eller rep sittpinnar.
 4. 4
  Ge din kakadua en hälsosam kost. Frön är, tvärtemot vad många tror, ​​inte en lämplig kost för papegojor. Omkring 60 procent av din kakadua kost bör bestå av formulerade, icke-färgade pellets som märke Roudybush. Grönsaker är en annan nödvändig del av din "Too kost, några av de bästa grönsaker är grönkål, broccoli, maskrosblad, morötter, kokt sötpotatis, och squash. Frukt är nyttigt och gott, men bör endast ges med måtta på grund av deras höga vattenhalt, bra val inkluderar orange frukter såsom papaya, mango, apelsiner, och cantaloupemelon. Friska bord livsmedel (vällagad kött, brunt ris, ost, fettfri yoghurt, kokt ägg, kokta bönor, morötter, etc) är också acceptabel i små mängder. Frön är en bra behandling, grus, cuttlebone, och vitamintillskott är onödiga. Mat ska fungera som mental stimulans samt näring, så införa nya livsmedel som ett sätt att tugga, lek och nyfikenhet uppfyllelse. Giftiga livsmedel är:
  • Choklad
  • Avokado
  • Gröna delar av tomater
  • Fröna / gropar av frukter från rosen familjen, inklusive päron, persikor, aprikoser och körsbär
  • Koffein och alkohol
  • Torkade bönor
  • Mycket salt mat som pretzels, och
  • Många andra livsmedel, alltid kontrollera att ett livsmedel är säkert för din papegoja innan utfodring den till honom!
 5. 5
  Låt din kakadua ur sin bur varje dag. Han borde vara ute i minst en timme om dagen, men längre är alltid bättre. Försök att passa in honom i ditt liv - låt honom ut för att titta på TV med dig, eller låta honom sitta på stolen när du är på datorn. Men, om du köpte en baby, måste du träna honom att kliva upp. Du kan göra detta genom att följa dessa enkla steg:
  • Placera armen intill hans bröst, och i en mild men bestämd röst säga till honom "Step up".
  • Förhoppningsvis kommer han kliva upp på din arm, eller sätta en fot på din arm. Oroa dig inte om han gör ingenting!
  • När han steg upp, prisa honom! Du kan också erbjuda honom en behandling, men inte göra det varje gång eller han kommer att förvänta sig det.
  • Så småningom kliva upp kommer bli ett inlärt beteende.
 6. 6
  Säkerställa regelbunden veterinär vård. Detta är inget annat än obligatorisk. Hitta en veterinär som är specialiserad på aviär vård, det är också bra att ha en akut veterinär tillgänglig i fall din papegoja får problem efter dina vanliga stänger. Du måste ta din Cockatoo till veterinären årligen för blod arbete för att kontrollera eventuella sjukdomar, och om du märker att han har rinnande spillning, verkar trött och nedstämd, har ändrat sin kost eller dryckesvanor, eller är plötsligt bita eller plockning när han inte gjorde innan, ta honom till veterinären omedelbart.
 7. 7
  Fäst din kakadua vingar! Om du tillåter honom att flyga, han kunde allvarligt skada eller döda sig själv genom att flyga in fläktar, krukor av kokande vatten, stängt fönster, eller andra faror hushåll. Dessutom går förlorade papegojor ofta avlivas i skyddsrum eller aldrig funnit eller återlämnas till sina ägare. Och även om du klippa din "Too vingar, skulle han kunna flyga iväg om du tar honom utanför. Aldrig ta din kakadua utanför utan en sele eller bärare!
 8. 8
  Om du har köpt en baby, förbereda för "tonåringen" stadiet. Medan han är en bebis, genomdriva regler såsom inget bitande, inne röster, eller andra regler som du har genom att ignorera dåligt beteende och berömma gott uppförande. Detta kommer att hjälpa dig under tonåringen scenen, då din papegoja kommer att söka en papegoja att para sig med (som kan vara du, som papegojor har en lös känsla av arter), utforska och utmana gränser, och beter sig i allmänhet som en mänsklig tonåring. Antagna vuxna har något något liknande: När du först anta din "Too, kommer du att uppleva den" smekmånad "stadium, då han kommer att bete sig perfekt. När denna fas är över, men du kommer att uppleva typiska moluckiska eller Umbrella beteende.
 9. 9
  Kontrollera om hushållens faror. Vanligaste är:
  • och många andra icke-stick produkter, som kan hittas i ugnar, strykjärn, värmare, och många andra hushållsartiklar. Vid uppvärmning kan de producera ploytetraflourethylene (PTFE) rök, som är dödlig till papegojor och andra fåglar.
  • Fans - detta gäller endast för icke-klippta "Toos.
  • Öppna toalettstolar, vilket din kakadua kan drunkna i.
  • Hundar och katter: Även deras saliv kan vara dödlig för papegojor, och oavsett hur bra de verkar komma överens, bör din kakadua hållas åtskilda från andra djur.
  • Bly och zink, som kan finnas i vissa burar, och många husgeråd (Lead: tavelramar, måla, smycken, etc. Zink: vit rost, hänglås, galvaniserade rätter, vissa färger, tejp, etc).
  • Vissa hushåll växter, inklusive den gemensamma julblomma, julstjärna.
 10. 10
  Låt inte din kakadua att interagera med barnen. Moluckerna och kakaduor Paraply är kraftfulla nog att de kan orsaka allvarlig skada på ett barn, med tillägg av eventuella känslomässiga trauman en attack kan orsaka. Även den vänligaste "Too kan attackera om provocerad.
 11. 11
  Se upp för beteendemässiga problem. Vanliga problem kakaduor har inkluderar, skrikande och bitande. Plockning är en neurotiska beteenden som papegojan kommer att dra fjädrar ut, vilket orsakar en hel del smärta. Om det fortskrider tillräckligt långt, kan plockning gå så långt som självstympning, om det händer, behöver din Cockatoo som ska utplaceras eller tas till en fristad. Screaming är ett naturligt beteende, och händer oftast under morgon och kväll, men om det börjar bli en vana, söka hjälp av en professionell. Bitande är återigen naturligt, men om det blir ett problem, återigen hitta en professionell.
 12. 12
  Ha kul med din kakadua! Paraplyer och molucker är svåra att ta hand om, men om de är få rätt vård, din "Too kan vara din" gosig "(om skrikande) bästa vän!

Tips

 • Fåglar poop ofta! En tidig del av utbildningen kan inkludera en "poop" kommandot medan du håller din "för över en lämplig plats. Att göra detta omedelbart efter avlägsnande från buren, och var 10-15 minuter under din speltid kan göra den tiden en mycket mer angenäm. På grund av den naturliga frekvensen av denna åtgärd, är det förvånansvärt lätt beteende att träna som ett kommando svar.
 • Om du hamnar behöva omplacera din kakadua, annonsera efter en adoptivförälder och sedan screena dem. Se till att de är helt medvetna om vad de får in - nu är det inte tid att hålla tillbaka! Om du inte kan hitta ett hem i tid, överlämna din "Too till en no-kill räddning.
 • Många Moluckerna och kakaduor Paraply är rädda om sina burar. Om detta är sant för din kakadua, kan det vara bäst att ha din "Too kliva upp på en träpinne. Sedan, när utom synhåll ur buren, har din Cockatoo steg upp på armen.
 • Den Moluccan kakaduan är hotade, det förebådar från den indonesiska Central Moluckerna i Seram, Saparua och Haruku. Det är en mycket intelligent papegoja som kräver lika mycket uppmärksamhet som barn. Den Umbrella Cockatoo är också känd som U2 eller White Cockatoo, och det förebådar från öar i North Maluku, Indonesien. Den har en sårbar ställning enligt IUCN. Även känd som "Velcro fåglar", gillar Umbrella Cockatoo att "gosa" med den primära vaktmästaren. Återigen, de har en hög nivå av intelligens också.

Varningar

 • Paraply och Moluccan kakaduor, och de flesta i allmänhet är mycket bra på att lära sig att prata. Däremot lär de sig vad som upprepas mest. Om detta är deras namn, "Hej," "Jag älskar dig", eller så är det inte ett problem. Men om du tenderar att svära eller vara annat oartigt, kan din "Too ordförråd vara pinsamt när man har gäster.
 • Lär dig språk papegoja kropp! Detta kommer att hjälpa dig att förstå din kakadua beteende.
 • Moluccan och paraply Cockatoos kommer att skapa en stor mängd av "damm", som kan irritera människor med allergier.
 • Låt inte din kakadua på dina axlar, eftersom de har en tendens att bita öronen.

Saker du behöver

 • En Moluccan eller Umbrella Cockatoo
 • En lämplig mängd av pengar
 • En stor bur (ca 3 x 3 x 3/91cm x 91cm x 91cm).
 • En erfaren aviär veterinär
 • Cage leveranser
 • Massor av leksaker och aktiviteter för att hålla din "ockuperade också, bland annat trä leksaker att tugga upp och förstöra
 • Hälsosamma livsmedel