Wki

Hur ta hand om ett husdjur anka

De kvacksalvare. De vaggande. De simmar. De äter. Att ta hand om en anka som ett husdjur eller husdjur kan vara en givande upplevelse och är relativt lätt, så länge du följer instruktionerna i den här artikeln.

Steg

Hur ta hand om ett husdjur anka. Köp minst två ankor.
Hur ta hand om ett husdjur anka. Köp minst två ankor.
 1. 1
  Köp minst två ankor. Unga ankungar är det bästa valet eftersom de kommer snabbt lära att ditt barn / skjul / mark är hemma. Du borde få mer än en eftersom ankor är social och känner sig tryggare och gladare i en flock. Det är en bra idé att få en "extra" eller två eftersom det ofta ankungar med psykiska eller tillväxt problem som dör inom en vecka, liksom rovdjur som skulle älska att mellanmål på ditt husdjur. Köp ankungar vid Tractor Supply eller en lokal foder butik som ser ut som en ren och hälsosam miljö. De ankungar bör vara alert, klarögd, fluffig, ren, och kunna gå runt lätt.
 2. 2
  Bygga en stabil penna som är tillräckligt stor för ankor att gå runt. Ankungar bör inte tillåtas att springa fritt tills de är ca 2 månader gammal, när de är nästan förbi ömsat scenen och deras nya fjädrar har kommit i. Fram till dess bör de förvaras i en lada, skjul, penna, eller en tom boskap vattentank med utrymme att spela, liksom en ren bädd av hö under en varm värmelampa. De ska alltid ha tillgång till ducka mat och färskt vatten. Deras pennan bör rengöras regelbundet och deras vatten fylls på dagligen. Pennan ska täckas så att de inte kan komma ut och ingenting (inklusive lömska katter) kan få i. En billig och funktionell penna kan konstrueras från att bara stå T-inlägg i en medelstor cirkel, säkert fästa hönsnät runt T- inlägg, och därefter kantar kanterna med tegelstenar så att de inte kan krypa ut från under den. Detta fungerar bäst om botten av pennan är smuts. Mesh ska fästas över toppen på pennan så inga katter - eller något annat djur för den delen - kan komma in eller ut. Om du äger mamman, satte henne i pennan med ungar. Ta bort nätet under en kort period på dagtid så att hon kan flyga ut och gå utanför pennan, så om hon vill, låt henne tillbaka och fäst nätet igen.
 3. 3
  ushe r dem till det att spela ushe> På sena eftermiddagen, innan kvällen strejker, eskortera dem tillbaka till sin penna. I detta skede är det ännu inte är redo att fullt ut där de kommer att möta farorna med rovdjur. Släpp inte dem en i taget, utan snarare som en grupp.
 4. 4
  Ankorna kommer snart lära sig att komma till ladugården / pennan för att matas god kvalitet anka mat en gång om dagen, särskilt om du har andra ankor som följer rutinen. Vid första, mata ankor när de kommer fram till att matas, men efter att de har ett fast grepp om det faktum att pennan = mat, bör du bara mata dem på en utvecklad rutin av en matning per dag. Om dina ankor är fortfarande hungrig efter att ha ätit det hela, ge dem lite större portioner. Om de inte håller på att avsluta alla sina livsmedel, foder något mindre.
 5. 5
  Har rutinmässiga hem hälsokontroller. Under matdags, granska dina ankor och kontrollera eventuella hälsoproblem, under matdags de inte är så försiktiga runt dig. Om du tror att det finns ett problem, kan du hålla försiktigt basen av halsen med ena handen och kroppen med den andra för att få en bättre överblick. Försök att hålla anka lugn. Låt inte dess vingar flaxa eller bryta medan du håller den, eftersom detta kommer sannolikt att hända om du inte är fast (men ändå mild) och det kan lätt skada sig.

Tips

 • Om du köper vuxna ankor, kommer de att flyga ofta iväg på sin första dag eller två. Om detta händer, ska du göra ditt bästa för att hitta ankan och ta med den hem, annars kommer det att vara ensam och plockas upp av rovdjur. Skräm inte ankan om du kan hjälpa det, och fånga den med en filt. Håll den med båda händerna och ta med den hem. Detta är ofta en 2 persons jobb åtminstone. När din Anka lär sig att hem = mat, oroa dig inte om det går bort. Om det fortfarande är vid liv, kommer det att komma tillbaka snart.
 • Läs upp allt du kan om Anka omsorg och ägarskap. Storey s publicering har bra guider till föda lantbruksdjur av alla slag, inklusive ankor, hästar, höns, och även kaniner. Du kan även köpa Anka tidningar med användbara artiklar.
 • Myskänder kommer att njuta av dammen, men kommer också att njuta av att vara nära dig och mänskliga strukturer eller deras gamla penna. De kommer också att hänga runt utfodringsplatsen längre än de andra ankor, i hopp om att få mer mat. Myskänder är frekventa flygblad.
 • Ta reda på vilken typ av ankor du vill. Du kan få en Muscovy, en gräsand, en europeisk svart, eller den traditionella Pekin anka. Du kan även få flera olika typer, så länge du har kompisar för dem alla. Pekins kommer typiskt flock med andra Pekins, och likaså med någon annan typ. De kommer också att flockas i den ordning som du släppte dem.
 • Ankor kan leva lyckligt med andra fjäderfän, inklusive gäss.
 • Du ska aldrig ha en ensam anka - det är, en utan en partner för sin ras.
 • Pekins njuta speciellt vattnet och umgås med andra ankor i sitt slag.

Varningar

 • Inte mycket foder / undermatad dina ankor. (Se "Steg 4" för utfodring instruktioner).
 • Låt inte dina hästar äter anka mat.
 • Ankor är bytesdjur, skydda dem så gott du kan, när de är unga, men det finns inte mycket du kan göra när de släpps. De är säkrare om de bor nära dammen snarare än i mitten av en betesmark.

Saker du behöver

 • Två eller flera ankor
 • Kvalitet anka mat
 • Låg hink för matning att de kan nå
 • Låg hink med färskvatten
 • Penna / ladugård / skjul
 • Pond
 • Duck böcker / tidskrifter (valfritt)
 • Ett ljus för att hålla dem varma