Wki

Hur man håller en sällskapsfåglar tyst


Vissa morgnar vid 05:00, kan man vara ganska desperata att hålla fågeln tongångar ner! Här är några förslag för att hålla ditt husdjur fågel tyst medan du ikapp på din sömn.

Steg

Hur man håller en sällskapsfåglar tyst. Lägg en handduk eller filt över buren.
Hur man håller en sällskapsfåglar tyst. Lägg en handduk eller filt över buren.
 1. 1
  Lägg en handduk eller filt över buren. Kontrollera att det finns tillräckligt med luftflöde (och notera, polyester inte andas!). Duken kommer att blockera ut ljuset av dagen (gör det en svart handduk.) Och invagga din sällskapsfåglar tillbaka för att sova. Släck ljuset. De flesta fåglar kommer att bli tyst i mörkret.
 2. 2
  Sätt en liten fågel (duva, Nymfparakit) under tröjan och hålla honom underifrån - genom tyget, eller genom att nå under och låta din fågel abborre på din öppna hand. Detta ger både mörker, samt en värme-doft närhet till bättre band med djuret.
 3. 3
  Var lugnt tempo och tröstande. Din fågel kan vara nervös eller upprörd över något om du flyttar för snabbt. Kontrollera också att det inte finns några störningar runt fågeln, såsom tidiga ljud morgonen maskin eller en förmåga att höra andra fåglar vakna upp.
 4. 4
  Prata tyst. Fåglar kommer ofta lugna ner för att höra vad du säger.
 5. 5
  Förstå att tidigt på morgonen och på kvällen är naturliga fågel singsong gånger. De 5:00 ljud kallas "morgon refrängen." Om du bor nära naturen, kan du höra alla små sångfåglar vingarna strax före gryningen.
 6. 6
  Inse att fåglarna är smarta och kan lära sig att använda detta som ett sätt att få din uppmärksamhet. Om du fortsätter att skrika på din fågel när han är högljudd, tror han ni två bara skriker tillsammans i skön harmoni. De tycker inte att skrika irriterande. Istället förblir nonchalant när du hysch din fågel. Gör inte ögonkontakt (men se till att fågeln är okej).
 7. 7
  Var noga med att belöna fåglar som beter sig tyst. Detta kan göras genom att ge fågeln en godsak som äppleklyftor, plain popcorn med kokt pasta (utan några extra ingredienser såsom pastasås, som är höga i natrium och kan vara skadligt för fåglar).
 8. 8
  Inse att en fågel kommer att göra några ljud ibland. Om fågeln är bara sjunger lite för högt, är detta inte fågelns fel. Deras röster var tänkta att ringa flock medlemmar genom djungeln bladverk. Stäng dörren sovrum och sätta kudden över öronen!

Varningar

 • Använd inte en täckt bur som ett svar varje gång. Använd den på natten, eller när du försöker sova på morgonen. Hålla fågeln täckte hela tiden kan göra honom unsocialized och neurotisk.
 • Även om det kan vara irriterande, bör drastiska åtgärder inte användas. Det är en fågel - Att prata är vad fåglar gör!
 • Täcker fåglar för lång tid kan ha andra negativa effekter, såsom att öka frekvensen och hörbara nivåer av normal läte. Som den viktigaste formen av kommunikation mellan fåglar (som tror på en flock mentalitet) är vokalisering, försöker hindra "normala" läten (som bara råkar vara mer frekvent på morgonen och vid skymning) kan socialt skadliga, vilket i sin tur kan leda till fysisk skada. Fåglar som inte är tillåtna lämplig tidpunkt för att bete sig som fåglar kan vända sig till andra sätt att få uppmärksamhet som fjäder plockning och att vara aggressiva mot andra fåglar och människor.