Wki

Hur man tränar en målsökande duva

Denna guide lär hur man tränar en duva flyga ut ur din loft och komma tillbaka.

Steg

Hur man tränar en målsökande duva. Kontrollera att du har en målsökande och / eller brevduva.
Hur man tränar en målsökande duva. Kontrollera att du har en målsökande och / eller brevduva.
 1. 1
  Kontrollera att du har en målsökande och / eller brevduva. Andra duvor är för show och kommer inte flyga tillbaka från långa avstånd.
 2. 2
  Bygg ett loft som en duva kan komma in.
 3. 3
  Kontrollera att det finns en stor öppning, där de kan flyga in. Detta borde vara predator-bevis, men. Du bör kunna låsa fågeln / s bort för sin egen säkerhet.
 4. 4
  Håll din duva i det slutna utrymmet utan att låta det ut ca 4 veckor. Mata den hälsosam mat minst 2 gånger per dag (en gång på morgonen och en gång innan de går att sova), men vara noga med att inte mycket foder det.
 5. 5
  Efter ca 4 veckor, ta din duva ut, och tryck den genom öppningen. Gör detta flera gånger tills det ska kunna gå in i sig själv.
 6. 6
  När dina fåglar inser att deras loft är deras hem, kommer det symboliserar trygghet och säkerhet för dem. De kan gå in och ut ur loftet upprepade gånger när du släpper ut dem.
 7. 7
  För flygande raser som brevduvor eller rullar, kan du låta duvorna flyga iväg, och de kommer att återvända inom några timmar.
 8. 8
  Om du inte har en målsökande och / eller brevduva (om du har en fancy duva, till exempel), kan du bara låta dem ut och de kommer tillbaka. Nästa steg är för brevduvor bara.
 9. 9
  Efter ca 2 veckor, kommer fågeln / s ha flugit över och lärt känna den s grannskap. Du kan börja ta fågeln till en bestämd plats om en mil bort. Go North, South, East och West så de vet hur man ska komma tillbaka från alla riktningar. Gör detta några gånger och sedan börja göra det successivt längre och längre. Du kan börja med att gå en mil bort från loftet i början, sedan två miles, sedan fem mil, sedan tio miles, etc. brevduvor gör väl upp till ca 50 miles away. De har varit kända för att komma hem från längre platser men vanligtvis är för extraordinära fåglar bara.

Varningar

 • Var noga med att inte skada något djur i processen.
 • Låta din duva flyga för tidigt kommer att få den att flyga iväg och aldrig komma tillbaka. Se till att hålla dem instängda under minst 4 veckor.
 • Artificiellt förändra ett djur beteende kan leda till det lidande.
 • Många djur bära sjukdomar, så när i kontakt med dem, bära skyddskläder och tvätta efteråt.
 • Äldre, mer erfarna brevduvor kanske inte lämpar sig för träning. De kanske redan har utbildats för att gå till ett annat loft. Detta innebär att oavsett hur länge du håller dem och behandla dem väl, kommer de alltid försöker att gå tillbaka till sitt gamla hem (även om dess hundratals miles away!) Om du lämnar dem lösa.
 • Vara beredda att åta sig denna duva, eftersom det kommer att återvända för många månader och tom år framöver.