Wki

Hur man ser efter fullvuxna ankor

Ducks göra stor sällskapsdjur och är roliga att titta på, men de är "väldigt" rörigt, och kräver ordentlig vård för att hålla sig frisk. Att njuta av ankor ordentligt, kan åtgärder vidtas för att hålla ankor trygg, glad och full hälsa.

Steg

Hur man ser efter fullvuxna ankor. Dagtid skydd bör vara något änderna kan snabbt gömma sig under ifall en rovfågel fläckar dem.
Hur man ser efter fullvuxna ankor. Dagtid skydd bör vara något änderna kan snabbt gömma sig under ifall en rovfågel fläckar dem.
 1. 1
  Dagtid skydd bör vara något änderna kan snabbt gömma sig under ifall en rovfågel fläckar dem. Det behöver inte vara alltför komplicerad, men bör vara tillräckligt stor att alla ankor kan gömma sig på en gång, om det behövs.
 2. 2
  Hålla miljön ren. Om en anka hölje blir för rörigt, eller med hänvisning till att ankan går på är slitande till stoppningen på fötterna, kan ankan utveckla ett tillstånd som kallas Bumblefoot. Bumblefoot är en bakterie som sväller dynorna enligt foten och gör det mycket smärtsamt för anka att stå. Om den lämnas obehandlad kan Bumblefoot orsaka så småningom infektion eller dödsfall.
 3. 3
  Förse dem med rent vatten dagligen. Vatten rätter fungerar bra, men ankor har för vana att stänga vattnet kalkhaltig bruna eller lerig precis från att spela runt och letar efter fel som de gör. Skålen måste vara tillräckligt djup för att helt fördjupa sin räkning.
 4. 4
  Ankor behöver absolut rent badvatten för deras fysiska och psykiska välbefinnande. Utan tillgång till rent vatten där änderna kan bada och simma och doppa hela deras kroppar, de kan inte upprätthålla sin tätskikt. Deras tätskikt är avgörande för ankor att thermoregulate (svalka på sommaren, varm på vintern) och att hindra dem från att drunkna. Vattnet måste vara rent och lätt att komma in och ut ur (a barnpoolen är bra om det finns en ramp för utförsel / entré, något större som är jäms med marken är ännu bättre, men det måste ha en grund klass eller ramp för att avsluta.
 5. 5
  Mata din anka rätt mat. En vanlig tanke är att ankor kan överleva på bröd, men detta är osant. Bröd kan vara tillräcklig som ett mellanmål, men den saknar rätt näringsämnen som krävs för att hålla en hälsosam anka. Den vanligast använda anka foder råkar vara hönsfoder eller repor från den lokala gård leverans butik. Detta är ett bra val, och parat med greener som ärter och sallader, kommer det att hålla en hälsosam flock. Se till hönsfoder är un-medicinerad, though. Mazuri, ett märke av djuruppfödare mat, sätter ut en anka underhåll som också är ett utmärkt val av foder, men det är dyrt. En 50 £ påse kan kosta över 20€.
 6. 6
  Tänk att få flera änder. Ankor kan göra grymma enstaka husdjur, men en hel del uppmärksamhet måste hällas i en för att hålla dem glada, eftersom de är flockdjur. Två eller flera ankor kan fortfarande vara personlig, men inte lita så mycket på ägaren för uppmärksamheten.
 7. 7
  Ha kul med dina ankor. De är clowner, och kommer ständigt att göra du skrattar när de utför sina vilda upptåg!

Tips

 • Petducksrus är en yahoo grupp som nu har över åtta hundra medlemmar. Om du har frågor om en anka du redan äger, eller funderar på att få en anka, de inte bara har vänliga människor som skulle älska att hjälpa dig, men de också idrotten en stor databas av anka information.
 • Om din anka gör ont ett ben, kan den splinted och förband. Ge inte upp hoppet, kan de återhämta sig ganska snabbt.
 • För information om anka raser, är Feathersite.com en utmärkt källa.
 • Ankor är inte lätt husdjur att ta hand om. de poop runt Nästan varje vecka tolv minuter i genomsnitt, kan och leva till över tjugo år i fångenskap. De bör ses som långsiktiga följeslagare.

Varningar

 • Ankor kan och kommer att bita fingrarna av om du skadar eller skrämmer dem.
 • En smutsig anka är ofta en deprimerad eller sjuk anka. De kommer naturligtvis att rengöra och putsa sig flera gånger om dagen. Om din anka ser smutsigare än vanligt, kontrollera orsaken. Se till att du ger tillräckligt vandrande utrymme samt tillräckligt djup vatten för fullständig rengöring av deras kroppar.
 • Vilda gräsänder är olagligt att hålla som husdjur i vissa stater. se till att du skaffa dina fåglar från en trovärdig källa, och kolla med er stad och stat zonings att se till att det är lagligt att hålla ankor där du bor.

Saker du behöver

 • nighttime kapsling
 • dagtid shelter:)
 • ett inhägnat område där för att hålla ankor:)
 • färskvatten:)
 • färska livsmedel, fungerar kyckling scratch fint (unmedicated) *:)
 • en ren miljö med torr mark:)
 • Och naturligtvis, ankor:)
 • Färska livsmedel, av anka / gås starter, unmedicated. Du kan blanda unmedicated chick starter och Turkiet / vilt starter i lika delar. När de börjar lägga, mata dem ägg pellets. Scratch är bara snack typ mat som är majs.