Wki

Hur man kläcka en gräsand ägg

Gräsänder är fantastiska djur. Och ibland, vill du hjälpa dem kläckas. Denna artikel kommer att förklara för dig hur man gör det.

Steg

Hur man kläcka en gräsand ägg. Hitta en lokal butik med en inkubator eller beställa en på nätet.
Hur man kläcka en gräsand ägg. Hitta en lokal butik med en inkubator eller beställa en på nätet.
 1. 1
  Hitta en lokal butik med en inkubator eller beställa en på nätet. Din lokala foder butik eller län Co-Op kan oftast hjälpa till med detta eller så kan du göra en sökning efter "fjäderfä kuvös" och beställa online. De börjar runt 75€ 0,00 plus S / H.
 2. 2
  Beställ fertila ägg online eller hitta en lokal bonde med befruktade ägg. Ägg ska samlas in och förvaras i rumstemperatur under högst 7 dagar vid rumstemperatur eller vid 55F och en luftfuktighet på 60% under 14 dagar, är din källare en perfekt plats för detta. För att öka dina chanser till en komplett lucka ju tidigare du lägger dem i att kläcka det bättre. Innan ägg i inkubatorn använda en penna och försiktigt skriva en O på ena sidan och ett X på den andra sidan (sidorna inte övre och nedre). Detta kommer att hjälpa dig att hålla reda på vart man ska vända äggen nästa.
 3. 3
  Starta inkubator flera timmar innan du lägger äggen för att se till att temperaturen stabiliseras vid 98-99 0,9 grader och luftfuktighet på 30-50%. Jag har funnit att starta min inkubator 24 timmar innan brukar tillåter gott om tid för alla de smärre justeringar som skall göras före inkubation av äggen.
 4. 4
  Placera ägg i inkubatorn med antingen X eller O på toppen.
 5. 5
  Rotera ägg minst tre gånger om dagen, halvt varv varje rotation. Vrid alltid ett udda antal gånger så att ungen sover på en annan sida varje natt. Om din inkubator har en automatisk ägg rotator oroa dig inte om att vända dina ägg som inkubatorn kommer att göra vändningen för dig. Placera aldrig äggen små hamnar i de roterande facken!
 6. 6
  Du kan kontrollera äggen under hela inkubationstiden processen genom att hålla en hög effekt ficklampa upp till dem i ett mörkt rum. Vissa människor rekommenderar att ta bort ägg om det är uppenbart att de inte är fertila. Om du börjar att se ett ägg börja utveckla bruna droppar på utsidan av äggskal att ägget inte är fertil och behöver tas bort.
 7. 7
  Vid dag 25 sänka temperaturen till 97-98F och höja luftfuktigheten till 70%. Detta kommer att hjälpa till vid kläckning processen och även hjälpa till att hålla äggpartiklar fastnar på dina nya kycklingar.
 8. 8
  Äggen ska börja kläckas på dag 28. Efter kläckningen ungarna måste torka minst 75% av vägen i inkubatorn innan du flyttar dem till grubblare. Din grubblare bör vara ett område stort nog att rymma dina ungar, ger dem minst 6 kvadrattum per ankungar. Ställ din grubblare med en grubblare lampa (även från din lokala foder butik) eller en värmelampa med en 75-100 watts glödlampa, torrt hö, mycket grunt sötvatten, och un-medicinska Anka starter mat. En lång Rubbermaid ™ förvaringsbehållare fungerar bra. De måste kunna ha en temperaturgradient. Om de flämta och hålla sig borta från glödlampan, minska värmen antingen genom att höja lampan eller sänka watt på lampan. Om de kurar tillsammans under lampan och gråta, höja temperaturen genom att sänka lampan eller öka watt på lampan (högst 100). Låt dem gott om utrymme så att om de får för varmt så att de kan röra sig bort från lampan. Förvara dem i rikligt med färskt vatten och foder och mest av allt NJUT!

Tips

 • Om du har en damm, titta där. Du kan ha tur.

Varningar

 • Plocka inte ankor upp med sina ben eller fötter.
 • Gör inte ont ankungar.