Wki

Hur reupholster en stol matstol

En stor genomslagskraft sätt att förbättra eller ändra utseendet på varje stol med löstagbar sits är att återvinna den sitsen. Oavsett om du har husdjur och barn, eller bara älskar att återvinna gamla möbler, kommer du att uppskatta den här snabba renovering teknik.

Steg

Hur reupholster en stol matstol. Skruva loss sätet från botten av stolen.
Hur reupholster en stol matstol. Skruva loss sätet från botten av stolen.
 1. 1
  Skruva loss sätet från botten av stolen.
 2. 2
  Ta bort den befintliga klädseln. Detta är valfritt. Ta bort den befintliga tyget kan vara tidskrävande, med hjälp av en skruvmejsel och tång för att dra upp varje häftklammer. Om det inte finns en lukt eller stoppning har rymt kudden, är det inte rekommenderat att du tar bort basskiktet av tyg på din plats. Återställning av ett kalt sittdyna är svårare och kan kräva ytterligare åtgärder. Om vadd eller skum kudde är ruttnande, till exempel, kan du behöva byta ut det.
 3. 3
  Mät bredd, längd och djup av sätet. Om sätet är rundad eller krökt, mäter den längsta längden och den bredaste bredden. Lägg tre gånger djupet till längden och bredden, och det är storleken på tyget du behöver för ett enda säte. Till exempel, om sätet är 10 "x 12" x 2 "(25cm x 30.5cm x 5cm) så behöver du en bit tyg som är 16" x 18 "(40.5cm x 46cm).
 4. 4
  Köp tyget. Leta efter möbeltyg som kommer att hålla upp till daglig användning. Du kan även använda tyg från en gammal jacka, kjol eller bordsduk, så länge det är hållbart. Om du använder stolarna bara ibland, eller om du vill återgå till att tillgodose olika behov år till år, kan en lättare, stretchigt tyg göra ditt jobb lättare.
 5. 5
  Lägg tyget fel sida upp på en plan yta. Placera sätet på det, med den sida du sitter på mot fel sida av tyget. Justera sitsen med mönstret på tyget om nödvändigt, speciellt om det finns ränder.
 6. 6
  Klipp tyget så att det finns tillräckligt med hela vägen runt för att vikas över kanten. Vanligtvis mellan två till tre gånger tjockleken av sätet kommer att göra. Spara all överbliven tyg för andra projekt (se tips nedan).
 7. 7
  Vik en flik av tyget längs den rakaste sida och häfta från centrum arbetar mot hörnen. Se till att tyget är mjuk och tät, utan klasar mellan dina häftklamrar. Se tips nedan för en alternativ häftning teknik.
 8. 8
  Upprepa med den motsatta sidan av sätet. Dra ordentligt mot den första raden av klamrar för att vara säker på att du har blivit av med rynkor eller buntar. Återigen, börja häftning vid Centrum och spridning utåt. När du stöter på kurvor, vik tyget, vilket gör att allt sammanbuntning inträffar under sätet och är inte synlig från ovansidan. Säkra vecken med häftklamrar. Om du gör ett misstag, dra ut häftklamrar och börja om.
 9. 9
  Fortsätt längs sidorna, fortfarande rycka hårt så att tyget är tätt över toppen av sätet.
 10. 10
  Veck hörnen.
  • Rikta hörn mot mitten av sätet (längs diagonalen).
  • Vik en sidan nedåt så att den vikta kanten löper längs diagonalen.
  • Vik den andra sidan nedåt på samma sätt så att du nu har ett veck längs diagonalen. Staple.
 11. 11
  Trimma överflödigt tyg. Hammaren eventuella häftklamrar som inte är i linje.
 12. 12
  Stain skydda sätena. Ställ upp några mjölk lådor eller annan stödstruktur utanför och spraya sätena enligt förpackningens anvisningar. Låt dem torka över natten i en skyddad men väl ventilerat utrymme. Om du kan sätta dem i en veranda eller garage detta kommer att skydda dig från ångorna samtidigt skydda din skinande nya platser från farligt välnärda fåglarna.
 13. 13
  Återgå sitsen på stolen och skruva basen igen.
 14. 14
  Färdigt.

Tips

 • Alternativ häftning strategi: Börja med en enda stapelvara i mitten av varje sida (gör motsatta sidor först) och sedan lägga två häftklamrar (flyttar utåt) på vardera sidan, roterar varje gång. Detta kan hjälpa till att hålla sträckan konsekvent mellan kanterna på stolen, som inkonsekvent stretch är mer sannolikt att vara ett problem när du häftar en hel sida på en gång.
 • Gamla filtar som inte längre används kan göra en bra batting för stolsitsar.
 • Du kanske vill linje tejpa kanterna för att förhindra nötning av duken.
 • För att verkligen städa undersidan skära upp en bit av kalikå eller fodermaterial samma storlek som undersidan av sätet göra en 1 tums fåll runt och häfta denna över baserar av stolen, så ingen nötning eller fula trä kan ses.
 • Köp extra tyg så att du har något kvar att göra matchande bordstabletter, löpare, eller kuddar för att samordna.
 • En makt häftapparat eller häftpistol är bäst för denna uppgift. Ett skrivbord häftapparat kommer inte att vara tillräckligt stark för att tränga in i trä.
 • När du häftning, se till att inte blockera skruvhålen med massor av tyg eller häftklamrar. Du kan gå igenom ett skikt av tyg lätt, men häftklamrar är ett problem.

Saker du behöver

 • Skruvmejsel
 • Sax
 • Måttband
 • Tyg
 • Häftpistol och klammer
 • Fläckskydd