Wki

Hur du använder ditt tak som en sol värmeelement

Använd ditt befintliga tak och isolering membran att leverera sol uppvärmd luft till ditt hem. När taket värms upp av solen luften fastnar under naturligt värms stiger den sedan till den högsta punkt där du kan hämta det för att värma ditt hem. De flesta plåttak och vissa andra typer av klädda tak har en isolerande membran under dem, blir det en mycket enkel, billig, projekt för att automatiskt skörda den varma luften för att värma ditt hem på nästan noll kostnad.

Steg

Hur du använder ditt tak som en sol värmeelement. Gå till taket utrymme på ditt hus och se till att ditt tak har en isolerande membran under takplåtar.
Hur du använder ditt tak som en sol värmeelement. Gå till taket utrymme på ditt hus och se till att ditt tak har en isolerande membran under takplåtar.
 1. 1
  Gå till taket utrymme på ditt hus och se till att ditt tak har en isolerande membran under takplåtar.
 2. 2
  Lokalisera de bästa två balkarna vardera sidan av takåsen
 3. 3
  Nu städa upp överflödig isolering. Använd en hand häftpistol häftpistol att prydligt säkra isolering till balkarna längs hela längden av åsen.
 4. 4
  När klar vardera sidan av taket nu bör ha en isolering som löper från rännan till höjden av den övre balken. Utrymmet mellan balken bör vara öppen för undersidan av metallen som bildar åsen.
 5. 5
  Skär remsor av isolering tillräckligt bred för att fixera över undersidan av de två översta takåsarna och tillräckligt länge för att köra längden av åsen.
 6. 6
  Fäst denna isolering till undersidan av de bästa två balkarna med handen häftpistol, och utgör därmed ett huvud mellan dem. Luften mellan takplåt och isoleringen kommer att värmas av strålningen av sun.It kommer att stiga mot detta sidhuvud och ansamlas där.
 7. 7
  Nära centrum av åsen passa en lämplig storlek kanalutloppet. (Om du tänker använda en sex tum tunnelfläkt bör du använda en matchande 6 tum kanal) Fixa det på undersidan av balkarna. Täta till folien med silikon eller liknande produkt, se till att den del av folien direkt under utloppet avlägsnas för att tillåta den uppvärmda luften att strömma från kanalen.
 8. 8
  Montera ett tak kanalutloppet till taket för det område du vill värma.
 9. 9
  Montera en lämplig storlek tunnelfläkt någonstans mellan kanalen från åsen och kanalen till taket. Bästa praxis skulle innebära upphävande fläkten från takkonstruktionen med en kraftig fjäder. Detta kommer att förhindra vibrationer från fläkten om det blir ur balans på grund av damm bygga upp sina blad) och kommer att försäkra tyst drift.
 10. 10
  Mät skära och montera två längder av folie kanalisation. One för att ansluta din ås kanal till fläkten och en för att ansluta fläkten till taket kanalen.
 11. 11
  Montera en Termostatströmställare nära kanalen på huvudet och placera sensorn glödlampa inuti huvudet nära kanalen öppningen. Fäst lampan till Perling.
 12. 12
  Koppla fläkten till den termostatiska omkopplaren så att fläkten körs endast när temperaturen hos luften i sidhuvudet, överstiger kontrolltemperaturen av området som skall uppvärmas.
 13. 13
  Flytta till utsidan av taket och täta eventuella luftspalter mellan takåsen och takplåt profilen. (Du kan använda expanderande skum eller en egen profil tätning.)
 14. 14
  Din värmare är klar att användas i detta skede och det kommer att bidra med många timmar av fri värme under dagar när solen skiner trots lufttemp är kallt.
 15. 15
  För att verkligen få mest nytta översta mätaren eller så av åsen bör täckas med ett genomskinligt plastlock. här hur man kommer att ändras för att inkludera detta alternativ.

Tips

 • Detta system kan uppgraderas vid någon framtida tidpunkt genom att tillhandahålla hela eller delar av det övre taket ytan med ett genomskinligt lock av något slag, men även utan en cover finns betydande värme att vinna utan kostnad.
 • En byggnad som innehåller denna enkla billigt och tillförlitligt system kommer att ge opportunistiska värme, kyla och ventilation under hela året och varje kommande år, vänder sig till / från automatiskt för kostnaden för att driva en 60 watts fläkt.

Varningar

 • Du kommer att behöva en elektriker för att ansluta din fläkt och termostat om du inte kan komma åt en låg spänning tunnelfläkt
 • Var medveten om att ditt tak / vind behöver ventilation för att bli av med överskottsvärme och fukt på sommaren och vintern. Blockering eller fånga denna värme och fukt i takkonstruktionen kan orsaka förtida fel av bältros och tak däck trä. Möjligheter till mögel och blommar mögel.

Saker du behöver

 • Vissa folie isolering
 • Sex tums tunnelfläkt
 • Folie kanalisation
 • En hand häftpistol
 • Termostatisk omkopplare
 • Termostatströmställare att kontrollera vid rumstemperatur
 • längd takplåt tätning