Wki

Hur att reparera en sadeltak

Brister finns antingen i bältros, eller i blinkande. Inspektera båda, och ersätta komponenter som behövs. Och vänta inte för länge.

Denna artikel gäller för "tjära typ" bältros inte bältros trä eller skakar.

Steg

Hur att reparera en sadeltak. Leta reda på källan till läckaget.
Hur att reparera en sadeltak. Leta reda på källan till läckaget.
 1. 1
  Leta reda på källan till läckaget. Om läckan är genom en oavslutad taket, titta på takbjälkar och mantlar och leta efter upptining. Källan på utsidan kommer antingen vara i motsvarande läge, eller uppförsbacke därifrån. Om läckan är genom en färdig tak, är platsen för felet mindre tydlig - dropp kunde komma igenom bältros vid ett tillfälle, och sedan rör sig längs takbjälkar eller andra konstruktionselement, innan färgning Sheetrock. Väl uppe på taket, måste du inspektera ett större område.
 2. 2
  På taket, titta på den misstänkta området. Felet kommer sannolikt antingen vara en saknad eller skadad singel, eller skadade blinkande (plåt som ansluter funktioner som skorstenar, rör etc., i den vattentäta konstruktionen av bältros).
 3. 3
  Känna igen tecknen på en singel problem:
  • en singel helt saknas
  • en singel är rippade
  • en spik huvud är missriktad, och synliga för ögat (alla spikhuvudena ska döljas under andra bältros).
 4. 4
  Känna igen tecknen på en blinkande problem:
  • blinkar har dragits bort från murverk eller rör
  • blinkar saknas
  • blinkande har korroderat på grund av galvanisk reaktion med naglar, etc. Om problemet blinkar, bör det täckas i en annan artikel.
 5. 5
  Vänta på varmt väder. (Men inte för varmt) Om det finns ett problem med singel, vänta tills en varm dag, eller ännu bättre att försöka göra jobbet på morgonen innan taket blir för varmt men kallt nog att den självhäftande remsan på 3-flikar och byggt up typer är inte fastnar så aggressivt. Använd en singel ripper (en lång bar med en krok i ena änden) för att nå * enligt * den skadade singel, och ta tag i en spik som håller singel ned. Använd singel Ripper att rippa singel gratis på spiken / sax från spiken. Det kommer att finnas fyra eller fler spikar per singel. Normal asfalt bältros är "tre fliken" typ, eller byggt upp "Heritage" typ, eller "T-Locks": det kommer att finnas en spik ovanför varje flik-division slit, och en i vardera änden av singel på tre tabulatortypen, en i varje ände och två spikar jämnt fördelade i fältet på "Heritage" typ (OBS: Denna typ av klappersten blir allt mer populärt Det är en uppbyggd typ av klappersten utan slitsar eller utskärningar eller flikar Eftersom det.. har inga flikar om en udda längd krävs för att fylla ett utrymme den kan kapas för att passa utan att påverka takläggning mönster), och en spik ovanför skåran på "T-lås" typ. Alla naglar kommer att vara i en rad, ungefär en tum längre upp i singel från "väder"-delen. Det är naglarna på en singel alltid täcks av singel i nästa högre varv. Eftersom varje singel spikas ner spiken inte bara tränger det singel, tränger det också singel undertill-singel från föregående varv. Det innebär att du inte bara ta bort spikarna från önskad singel, måste du också ta bort spikarna från singel / s över det.
 6. 6
  Ta av singel. När alla spikarna som håller den defekta singel har tagits bort, ta bort singel. Dra ut alla trasiga eller felaktiga bitar, torka sedan området rent.
 7. 7
  Skjut en ny singel på plats. Den flikar änden av singel går nedförsbacke, den andra änden, som vanligtvis har mindre granulerat material på den, går uppför. Om singel är för bred kan den trimmas med en skalpell. Sätt singel på en hård yta (ej taket som du försöker reparera!) Upp och ner, och sedan göra det med kniven. Bryt bort och kassera överskottet. Ta bort en smula mer än nödvändigt för att få det att passa! Du vill inte att det fastnat och för hårt eftersom när det blir varmt det kommer att tendera att bucklas. En bra 1/8 "lucka på varje ände är bra.
 8. 8
  Böj försiktigt tillbaka de två överlappande bältros i övre lopp. Använd fyra högkvalitativa galvaniserade takläggning naglar (kort, med breda huvuden). Knacka dem försiktigt genom nya singel, på den plats som beskrivs ovan (observera att de flesta nya bältros har en tunn remsa av asfalt som material på ovansidan, kör vänster till höger. Dina naglar MÅSTE vara längre uppförsbacke än denna linje.

Tips

 • Använd en hammare som har ett gummihandtag, det kommer inte glida av taket.
 • Arbetet med ett medium varm dag, så bältros är följsam, och kommer inte att spricka.
 • Använd god kvalitet naglar.
 • vara försiktig med nageln placering. Naglar som är exponerade, eller stå stolt över arbetsytan kommer bara att skapa en ny läcka.

Varningar

 • Var mycket försiktig vid arbete på tak. Om din stege har Domkrafter, använd dem. Knyt upp den övre änden av din stege. Följ alla säkerhetsvarningar på stegen