Wki

Hur man installerar sill plattor


Sill plattorna fungerar som övergång mellan murverk och trä inramning. De låg ovanpå din stam väggen. Träet alltid behandlas på grund av termiter risk - men det finns billiga alternativ till "tryckimpregnerat", såsom borat. Sill plattorna är mycket lätt att installera, och det första steget i utformningen, efter många långa hårda timmar spenderas på fundamentet.

Steg

Hur man installerar sill plattor. Täck trä med en presenning.
Hur man installerar sill plattor. Täck trä med en presenning.
 1. 1
  Beställ din ved. Om inramning för byggnaden kommer att vara 2x6, tillåter färre medlemmar och djupare isolering, behöver du en 2x6 sillplankan. Eftersom tröskeln plattor har en inomhus ansökan, är "tryckimpregnerat" trä egentligen inte nödvändigt. För nästan hälften av kostnaden du kan få en termit-behandlad board kallas "borat". Det är Apple-grön färg, men kommer så småningom att vädret grått.
 2. 2
  Täck trä med en presenning. Solen kommer varp och vrida dina brädor överallt - särskilt något så våt som borat.
 3. 3
  Mät avståndet för sillplankan med ett måttband.
 4. 4
  Skär längden av styrelsen - Använd en handsåg eller en cirkelsåg.
 5. 5
  Ställ den avskurna brädan på plats på toppen av J-bultar. Typiskt blecket plåtarna läggs i plan med den yttre kanten av skaftet vägg / platta. Detta är så att vatten inte kommer att samla på en exponerad läpp av betong och migrera in i bostaden. Men om det verkar bakvända till dig att lägga hela tyngden av byggnaden på utsidan av skaftet väggen, snarare än mitten av det, bara se till att höljet och sidospår som går på ovan fullt ut kommer att överlappa grunden.
 6. 6
  Få styrelsen säkra (har någon hålla ena änden av bordet, eller stötta upp med objekt), och använda en markör för att spåra runt toppen av bultarna under styrelsen. Marker är bättre än pennan, eftersom det är besvärligt att dra runt bulten vid denna vinkel, och en markör kommer att ge dig en fin linje att följa.
 7. 7
  Borra hålen för bultarna. Gå lite större med hålen. Om bultarna är 1/2 ", borra ett 5/8" hål. Detta kommer att göra det mycket lättare att få brädan ner över bultarna. Brickor under muttrarna kommer att täcka eventuella luckor.
 8. 8
  Fastställa söm sealer. Detta är en remsa av skum som går ner under sillplankan. Det gör en bättre tätning och ger isolering, samt ytterligare skyddar styrelsen. Skummet skärs för att passa och trycks ned över bultarna. "Seam sealer" är mycket billigt - en 50 'roll kommer att vara runt 5€ - 5€.
 9. 9

  Montera brädan ner över bultarna. Så länge du blottad minst 2 1/2 "av J bulten ovanför blocket, eller dina brädor råkar vara helt platt, bör bultarna sticka upp bortom sillplankan nog att få bricka och mutter på. Men om din styrelser är skev, du kommer att behöva tynga styrelsen på vardera sida av kolven.
 10. 10
  Gouge runt bulten i brädan om du fortfarande inte kan få muttern på. En skruvmejsel kommer att göra jobbet.
 11. 11
  Dra åt muttrarna ner över brickorna och styrelse. Eftersom behandlat virke är våt, inte för hårt. Det är lätt att börja mala ner i styrelsen. Dra det så att det är svårt att skruva ner ytterligare, men det är inte kör ner i träet.
 12. 12
  Här är installerat och du kan se rullen av sömmen sealer bredvid:

Saker du behöver

 • Handsåg eller cirkelsåg
 • Marker
 • Måttband
 • HYLSNYCKEL
 • Borra
 • Seam Sealer (band företrädesvis över täta)
 • PT virke eller borat behandlat virke 2x4 eller 2x6 beroende på dina behov