Wki

Hur man mäter ett tak

Du kan finna lättnad att veta att det finns flera olika metoder för att mäta ett tak. Om taket är mycket brant eller om du inte är en för höjder eller klättra på stegar, kan du välja att mäta ditt tak från marken. Även denna mätning inte kommer att vara ganska så exakt som om du fick på taket och mätte varje avsnitt exakt, kommer ett tak mätning från marken förse dig med siffror nära nog för att få en ganska exakt uppskattning. Du kan fortfarande behöva en stege, men du kommer inte att få hela vägen ovanpå taket.

Steg

Hur man mäter ett tak. Rita ett diagram över ditt tak på ett papper.
Hur man mäter ett tak. Rita ett diagram över ditt tak på ett papper.
 1. 1
  Rita ett diagram över ditt tak på ett papper. Märk varje avsnitt av taket. Du kommer att skriva dina mått på diagrammet för att göra det enkelt att göra takets storlek beräkningar. Att kunna se var du har varit och vad du har redan mätts kommer att göra processen gå snabbare.
 2. 2
  Hitta området triangulära sektioner. Det är inte så svårt som du kanske tror. I arean av en triangel är halva längden gånger bredden (L x W / 2). Använd ett måttband för att mäta längden på takfoten och längden från mitten av takfoten till den motsatta punkten. Multiplicera dessa två siffror tillsammans och dividera med 2. Markera det här numret på ditt diagram som kvadratmeter för detta avsnitt.
 3. 3
  Bestäm kvadratmeter rektangel-formade sektioner. Använd måttband för att mäta längden och bredden av de kvadrerade off sektioner. Multiplicera dessa två siffror tillsammans, och det är den fyrkantiga fötter Totalt kommer du att märka på ditt diagram.
 4. 4
  Få de totala kvadratmeter. Lägg upp kvadratmeter du bestämts för varje avsnitt. Summan av dessa nummer är din totala kvadratmeter av taket.
 5. 5
  Beräkna mängden material som du behöver. Taktäckningsmaterial bestäms baserat på antalet av "fyrkantig" ett tak är, inte antalet kvadratmeter. För att beräkna kvadraten på ett tak, ta det antal kvadratmeter och dividera det med 100.

Få ditt tak mätning från marken.

 1. 1
  Mät fyra sidor av huset från marken med hjälp av ett måttband. Var noga med att lägga till beräknade mätningar i varje sida totala redogöra för överhäng. Markera dessa mätningar på ditt diagram.
 2. 2
  Få de totala kvadratmeter. Lägg upp kvadratmeter du bestämts för varje avsnitt. Summan av dessa tal om din totala kvadratmeter av huset, inte taket.
 3. 3
  Beräkna antalet kvadrater som huset är. För att beräkna kvadraten på ett tak, ta det antal kvadratmeter och dividera det med 100.
 4. 4
  Bestäm taklutning. Stigningen är hur brant taket är. Pitch beräknas genom takets uppgång över sin körning. Mät från kanten av taket över 12 inches (12 är körningen) och se hur många inches upp taklinjen (detta är ökningen). Få en sluttning multiplikator i diagrammet nedan. Taklutning Slope Multiplikator Diagram: 2 i 12 = 1.102, 3 i 12 = 1.134, 4 i 12 = 1.159, 5 i 12 = 1.191, 6 i 12 = 1.230, 7 i 12 = 1.274, 8 i 12 = 1.322, 9 i 12 = 1.375, 10 i 12 = 1.432, 11 i 12 = 1.493, 12 i 12 = 1.554.
 5. 5
  Få det slutliga taket beräkningen. Ta marken siffernivå torget du kom med och multiplicera det med lämplig lutning multiplikator. Detta kommer att ge dig ditt tak torget.

Saker du behöver

 • Stege
 • Papper
 • Skrivredskapet
 • Måttband