Wki

Hur reroof ditt hus

Du kommer att behöva byta ut taket någon gång under den tid du äger ditt hem. Främsta orsakerna till detta är bland annat stormskador och ålder. Även de bästa takmaterial bär bara en 20 och 30 år garanti livstid. Kombinera detta med det faktum att de flesta byggare garantier endast omfatta 2 år, och det finns en god chans att du kommer att sluta betala för ett nytt tak. Tyvärr är ett tak en dyr reparation med kostnader väl in i tusental. Som ett resultat, kan du välja att reroof ditt hus själv.

Steg

Hur reroof ditt hus. Förbered för jobbet till hands.
Hur reroof ditt hus. Förbered för jobbet till hands.

Framställning innan svett

 1. 1
  Förbered för jobbet till hands. Du vill inte att beröva den gamla takmaterialet off bara för att stoppas eftersom du saknar delar eller tillstånd för reparation.
 2. 2
  Mät taket för att få ytor (eller meter) av taket fotavtryck. Detta kan göras från marken för en vanlig eller enkel, tak. Om taket har en massa höfter och dalar, måste du klättra upp på en stege med en 30-fot (10 meter) måttband med dig att bestämma måtten.
 3. 3
  Använd dessa formler:
  • En rektangel eller kvadrat område är längden gånger bredden för ett sadeltak. Beräkna:
   A = LW eller A = BH. "LW" och "BH" betyder multiplicera.
  • En triangulär taksektion är bara 1/2 av längden gånger bredden. Beräkna:
   A = 1/2 (bh).
   b är basen och h är höjden.
   • Detta "höjd" av formen mäts genom att lägga bandet på taket (inte som rakt upp genom luften).
  • En trapetsformad format (med endast 2 parallella sidor) avsnitt är hälften av (ggr takhöjd (bredd i nederkant plus bredden på åsen)), en ås är en övre kant. Beräkna:
   A = h (b 1 + b 2) / 2.
   Så, först "lägga basen 1 plus bas 2 sedan multiplicera med höjd och dividera med 2." Bas 1 och bas 2 är i underkant och åsen, respektive.
 4. 4
  Kontrollera om du behöver tillstånd för att reroof huset. Vissa samhällen kräver att du köper ett tillstånd, och kan även kräva en inspektion från en byggnad inspektör. Kontrollera om det med din stads kod verkställighet avdelning. Kontrollera också med din husägare intresseorganisation för att se om det också krävs ett särskilt tillstånd.
 5. 5
  Hyr en container för de borttagna bältros. Den dumpster kommer att släppas i tid och plockade upp när du är klar. Vissa deponier avgift för dumpning farliga material och många återvinningsföretag kräver en expeditionsavgift. Kontrollera efter de bästa erbjudandena.
 6. 6
  Köpa bältros eller takmaterial val och sedan har det levererats. Andra nödvändiga material kan innefatta ny asfaltmaterial tak papper, spikar eller häftklamrar takläggning, blinkande och asfalt takläggning cement.
 7. 7
  Köp eller låna de verktyg du behöver t.ex. stegar, en säkerhetssele, rep, tak och hammare please och bred platt-bladiga spadar.
 8. 8
  Bjud in vänner och släktingar för att hjälpa dig. Det kommer att göra jobbet mycket enklare. Se bara till att du har ett gyllene tillfälle med bra väder för de dagar som krävs för att få jobbet gjort.

Borttagning av gamla tak

 1. 1
  Ta bara en del av taket på en gång: om du inte har en besättning på, kan du inte göra nästan lika mycket på en dag som du kanske tror. Börja reroofing ditt hus genom att ta bort bältros med takläggning spade, trädgård spading gaffel eller skarpa kanter spade. Skjut den under bältros och bänd flera av dem som börjar längst ner på varje plats. När du knackar loss bältros, kasta dem i container som du hade parkerat så nära huset som möjligt.
 2. 2
  Pitch den använda blinkande, dropp-kant gjutning och gamla tak papper efter avlägsnande av bältros. Släng allt detta med bältros. Varning: Lösa material kan få dig att halka och falla, särskilt på en hög sadeltak.
 3. 3
  Sopa taket med en kvast för att bli av med allt skräp och dra ut resterande naglar. Ta inte bort spikar som håller brädor eller plywood på taket. Drive in lossade sådana strukturella naglar.
 4. 4
  Inspektera trall för skador eller röta. Dessa områden kan behöva sänkas, bytas ut och repareras innan du installerar nya tak.

Att sätta på det nya taket

 1. 1
  Installera gjutasfalt, filt papper. Bara rulla det som du går, men på en hög sadeltak, kan det vara lättare att hantera om man skär 20-till-30-fot (6-till-9-meter) bitar från valsarna.
  • Överlappar den nedre raden av papper 3 inches (7 cm) upptill och 6 inches (15 cm) på sidorna / ändarna av remsorna (lägre remsor går under kanten på en ovan). Använd cement gjutasfalt (lap-cement) om änd-varv av remsor.
  • Håll papperet uppradade rakt genom att knäppa en krita linje på taket däck med varumärkena mätt upp från botten. Använd inte botten av taket som en rak linje. Om du gör det kommer troligtvis leda till att du får papper krokiga, lämnar dig med rynkor i materialet. Låt filten att förlänga 1/4 tum (6,5 mm) till 3/8 tum (1 cm) i botten takkanten.
  • Komplett "vittring-in" ditt tak med gjutasfalt papper. Använd tenn lock, ca 2 tum (5 cm) runda metallskivor, enligt takspik att hålla filt från rivning och blåser bort, om det kan vara vind innan bältros sätts på.
 2. 2
  Montera dropplist runt omkretsen av taket med takspik på 12-tums (30-cm) avstånd, och som sträcker sig 1/4 tum (6 0,5 mm) till 3/8 tum (1 cm) bortom kanten på tak, över filt papper.
 3. 3
  Placera den blinkande i dalarna i taket, där två sektioner möts en dal. Nail detta ner som du gjorde dropplist. Blinkar antingen kommer premade, böjd för att passa eller platt och redo att skäras.
 4. 4
  Pop en serie av krita linjer på 6-tums (15 cm) mellanrum. Använd kalkfläckar att bibehålla raka kurslinjer för bältros.
 5. 5
  Kör en första kurs efter krita linjer spikas med intervaller på 6 inches (15 cm). Space den på 3 inches (7 cm) från den övre kanten av singel.
 6. 6
  Starta den andra kursen. Börja med den första singel på den andra kursen och centrera utskärningar under flikarna. Fortsätt svindlande enskilda bältros på efterföljande rullar. Kapas för att passa till dalarna, upprätthålla svindlande av bältros.
 7. 7
  Installera förformade åsen bältros med cement tak lim på alla exponerade naglar enligt tillverkarens instruktioner.
 8. 8
  Avsluta genom att installera den blinkande runt ståndrör gräva genom taket. Använd asfaltcement under blinkande runt ståndröret. Därefter lägga bältros ovanför ståndröret över toppen av den blinkande. Placera den nedre kanten av blinkande över lägre bältros med cement.
 9. 9
  Städa upp arbetsområdet och inspektera taket för att se till att du inte har glömt något.

Tips

 • Håll presenningar praktiskt om du har en plötslig väderomslag innan du får taket på. Knyt dem ordentligt.
 • Använd en kraftig magnet (eller hyra en) för att se till att du inte lämnar takläggning naglar i gräset. De herrelösa naglar kan resultera i platta däck eller skador från en gräsklippare olycka.

Varningar

 • Säkra stegar för att hindra dem från att röra sig när du är under en belastning.
 • Var ärlig mot dig själv - om du inte är i god fysisk form, ska du inte ta på jobbet. Reroofing ditt hus är en fysiskt krävande process med påfrestningar på rygg, ben och muskler.

Saker du behöver

 • Takplattor
 • Asfalt takläggning papper
 • Spik och märlor
 • Aluminiumplåt-blinkning (på rulle) och 10 fot (3,5 m) dropplist remsor
 • Asfalt tak lap-cement
 • Krita rutan och linje
 • Måttband
 • Verktyget kniv
 • Takläggning spade eller fyrkantig kant spade
 • Tin snips
 • Hammare och hammare-häftapparat
 • Rak kant
 • Taknock bältros för flik-minus bältros (avskurna tredjedelar av 3-fliken bältros)
 • Broom
 • Stege
 • Säkerhetsutrustning - glasögon, rep och säkerhetssele
 • Dumpster