Wki

Hur man installerar garderoben arrangörer

Har du någonsin sett en av dessa annonser med immaculate garderober och önskar er kunde vara lite mer välstädat? Du kanske aldrig behöver lagra exakt fem identiska skjortor på en klädstång, men en garderob arrangör kan hjälpa dig göra det mesta av det utrymme du har och hålla dina saker i ordning.

Många företag erbjuder nu modulära garderob system kan du installera själv till en måttlig kostnad. Om du gör jobbet själv, kan du skapa en garderob som verkligen är anpassat efter dina tillhörigheter och livsstil. Här är hur.

Steg

Hur man installerar garderoben arrangörer. Lägg märke till hur du använder garderoben och rummet.
Hur man installerar garderoben arrangörer. Lägg märke till hur du använder garderoben och rummet.
 1. 1
  Lägg märke till hur du använder garderoben och rummet. Är det ett sovrum där du lagrar mestadels kläder, eller gör rummet har något annat syfte, som ett hantverk, lekrum, eller datasal?
  • Kallelse vilken sida av garderoben du naturligtvis vända eller öppna först, speciellt om det har två dörrar. Din inställning kan vara på grund av rummets layout eller din tendens att vara rätt-eller vänsterhänt. Plan för att sätta de mest använda objekt där de är lättast att nå.
  • Lägg märke till något som hamnar i högar eller hänger på dörrhandtag i eller runt garderoben.
  • Om du precis flyttat in, prova att använda rummet och garderoben som-är för en stund. Det är inte så mycket problem att tömma en garderob när det är dags att arbeta på det, och du kommer lära dig om dina användningsmönster.
 2. 2
  Mät din garderob och bestämma hur mycket utrymme du har att arbeta med. Mät höjden och djupet förutom bredden.
 3. Kolla där dubbar är eftersom detta kommer också att bidra till att avgöra din plan. Fästskruvarna måste gå in dubbar och inte bara gips.
Också, mäta hur mycket ram av garderoben och hur mycket det överhäng utrymmet inuti.
3
Titta runt på tillgängliga garderoben system, för att få idéer och att ha i åtanke de element som är tillgängliga för dig. Ge viss hänsyn till materialval. Jämför material. Metal trådhyllor är billiga och relativt stark, men de kan inte ha estetik färdiga melamin. Melamin och tillverkade träprodukter kan vara klar att likna trä, men de är i allmänhet dyrare och tyngre än tråd. avgöra om utseende är viktigt. Det kan vara viktigt för en stor, walk-in closet i sovrummet eller för någon exponerad lagring som fungerar som en garderob. I en kvast garderob, å andra sidan kan det ingen roll. jämföra kostnaderna för olika system och butiker. Hem förbättring och järnaffärer bär ofta system garderob organisation. Så gör container och organisation butiker, för att inte tala IKEA. Shoppa runt. notera vad delar finns i lager hos din lokala butik (er) och vilka andra delar kan beställas. plocka upp en broschyr eller katalog som visar vilka delar är tillgängliga, så att du kan bestämma vilka delar som passar din garderob. Medan du är i butiken, få en prislista eller skriva ner priserna på de delar som du tror att du kommer att använda. förstå vad det innebär att sätta samman olika system och se till att du är redo för uppgiften. De flesta av dem är ganska enkelt, eftersträvas. frågar vilka delar (hyllor, stänger, och även rails support) lätt kan skäras till en anpassad längd om normen längd inte riktigt passar din garderob. Många av de butiker som säljer garderoben system kan även skära bitarna för er, så be om styckning är tillgänglig och hur mycket det kostar.
4
Planera din garderob, gör skisser, och så småningom skalenliga ritningar, som du går. För din slutliga planen, rita skalenliga. I allmänhet kommer du rita en höjd av garderoben, den vy du kommer att ha när du öppnar båda dörrarna, men du bör också kolla djupet för att se till att hängande föremål och hyllor passar.
5
Bestäm hur mycket hängande utrymme du behöver. I en garderob, kommer hängande förvaring förmodligen upptar det mesta av utrymmet och kostar relativt lite, så planera det först och ge det en riklig del av utrymmet.
 • Mät dina befintliga stavar och hur mycket kläder du har, i stav längd upptas av galgar, lägga tillräckligt med utrymme för att glida galgar isär för enkel upphängning och urval.
 • Ordna hängande förvaring så att den hänger väl tillbaka från dörren. Kom ihåg att stavar för att hänga clearance kläder behöver både framför och bakom dem.
 • Planera i form av övre och nedre stavar, med stavar för längre hängande objekt som klänningar och badrockar. Många garderoben system kommer att tillåta dubbla hängande kortare föremål såsom byxor och skjortor. Mät hur lång din längsta plagg hänga.
 • Om detta är en delad garderob, fundera på hur du kan använda garderoben för att dela utrymmet, vilket ger varje användare sina egna stavar, hyllor, och så vidare. Försök att dela upp utrymmet rättvist, men överväga vem kommer att lagra fler ägodelar där.
6
Bestäm om du vill inkludera lådor eller skjutbara korgar i din garderob. Det beror på om du kommer att lagra kläder eller andra små föremål i garderoben. Lådor och korgar är bland de dyrare objekten som du kan installera i de flesta garderoben system.
 • Om du har en byrå, kaptenens säng, eller annan förvaring någon annanstans, kanske du inte behöver lådor i garderoben.
 • Placering papperskorgar eller korgar på hyllor kan vara en billigare, mer flexibla alternativet för att lagra och organisera små föremål i en garderob. Välj lådor om du behöver frekvent tillträde, hyllor om ni inte har något emot en bin-och-korg strategi, eller om du behöver flexibilitet.
7
Räkna ut hur mycket hyllor kan du inkludera och vad som kommer att gå på det. Mät höjden på de högsta föremålen som kommer att gå på hyllorna för att avgöra avståndet.
8
Plan lagring för större objekt. Håller du en tvättkorgen i garderoben? Vill du att det ska byggas in eller löst?
9
Planera något speciellt ändamål förvaring. Kommer ni att göra plats för sportutrustning? Ska du sätta din DVD-spelare utom synhåll, i garderoben?
10
Planera några arbetsområden som kommer att gå i garderoben. Kommer detta closet huset en symaskin eller dator? Var noga med att lämna utrymme för användaren av dessa poster att komma åt dem bekvämt.
11
Kontrollera utrymmet ovanför staven. Om detta utrymme är också nära toppen av dörren till garderoben, se till att hyllan där uppe är grunt nog att föremål kan passera genom utrymmet mellan dörren och hyllan.
12
Plan skoförvaring för kläder garderober.
13
Bestäm vilka delar du behöver i det system du har valt.
 • Införliva startpaket, om de är tillgängliga, med några grundläggande tillbehör. Ofta köper flera objekt som ett kit kostar mindre än köpa dem individuellt, så jämför priser. För en större garderob, kanske du kan kombinera flera satser med några anslutande bitar.
 • Hyllor kan oftast förkortas om standardlängder inte riktigt passar. Ofta kan butiken säljer hyllor hjälper dig att skära ned, särskilt för metalltråd hyllor.
 • Betrakta höjden på användaren. Barnen kanske inte kan nå övre hyllor och stavar tills de växer. Kortare och personer i rullstol kan vilja vissa stänger och hyllor lägre.
14
Gör en lista på de delar och kit som du behöver, baserat på skissen. Inkludera någon hårdvara (skruvar etc.) som inte är i satserna. Ta den här listan till affären.
15
Köp din garderob delar. Ta ett fordon stort nog för de bredaste och längsta delarna.
16
Töm garderoben och rensa området runt den för att arbeta. Du behöver också lite golvyta bort från projektet att samla saker som lådor om du använder dem.
 • Nu är det dags att måla garderoben, om du vill.
 • Lyft skjutdörrar utanför sina spår för bättre åtkomst.
17
Leta upp reglarna i väggen och markera dem. Det är mycket viktigt att dina skruvar gå in dubbar och inte bara gips.
18
Leta stödskenoma. Beroende på garderoben system du väljer, kommer dessa att vara allmänt horisontella eller vertikala metallskenor. I vilket fall som helst, se till att hålen där du kommer att sätta skruvar linje upp med dubbar.
19
Använd en nivå och ett måttband för att få stödskenor vertikal eller horisontell (beroende på vad din kräver) och i linje med varandra.
20
När du har stöd där de borde vara, markera hålplaceringen på väggen med en blyertspenna. Du kanske kan märka höger genom monteringshålen. Markera platsen fäste kanten, om du vill.
 • Märk upp hålen så att du kan hitta både horisontellt och vertikalt läge när du tar bort fästet.
21
Borra hål i väggen där du har markerat. Gör dem ungefär samma storlek eller lite mindre än den mindre diametern (mindre diameter) hos skruvgängan.
22
Installera stödskenoma. Rada upp dem igen och kör långa skruvar genom fästena och i väggarna.
23
Montera lådor, modulära hyllor, skåp, och alla andra delar som kräver montering innan de hängs upp. De flesta garderoben system kommer med instruktioner specifika utformning.
24
Fäst garderoben bitar att stödskenoma. Läs tillverkarens instruktioner för specifika detaljer.
25
Fäst hyllor, stänger osv. På stödskenor eller väggarna som krävs. Här igen, fast i väggen dubbar eller, om nödvändigt, använda skruvar avsedda för användning i gips.
26
Lägg några finputsning, såsom låda drar, krokar osv.
27
Ordna flyttbara hyllor. För laminat hyllor på justerbara pinnar, se till att varje hylla har fyra pinnar och att alla fyra trycks in helt och har den platta sidan upp, stödja hyllan. Skruva dem om tappen designen kräver det.
28
Torka eller dammsug upp damm och skräp från projektet.
29
Linje hyllor eller lådor, om så önskas. Uppställning liners kan hålla trä och laminat hyllor ser trevligare längre, blockera fukt och spill, hålla saker från att glida omkring eller, i fallet med metall hyllor, ta upp utrymmet mellan trådarna så att små föremål inte faller igenom.
30
Flytta in i din nya garderob.
 • Detta skulle vara en bra tid att organisera innehållet i din garderob eller lagringsutrymme och kasta ut det du inte behöver.

Tips

 • Den detalj i din planering bör motsvara komplexiteten i ditt projekt. Om allt du behöver är ett par stavar och några hyllor, bör en snabb skiss göra det.
 • Håll din budget i åtanke under hela planeringsprocessen. När du har en grundläggande plan, totalt upp kostnaderna innan du beger dig till butiken. Detta är särskilt viktigt för större garderober: alla dessa små bitar kan lägga upp snabbt!
 • Om du har en platt yta av betong eller asfalt till hands, kan du använda den för att hjälpa dig att planera. Ta måtten ur garderoben väggarna, och använda barnens trottoaren krita, rita väggen på ytan, märkning reglarna och allt relevant. Nu kan du göra ett försök layout ur garderoben komponenter, lägga dem mot ytan som om det var i väggen. Detta låter dig se potentiella problem och sannolikt får du bättre idéer. Du kan helt enkelt flytta runt pjäserna i stället för att dra dem till fjäll igen varje gång.
 • Har en person i närheten att hålla saker medan du justerar, märke, och saker och ting skruv i, och för att hjälpa till med långa och tunga föremål.
 • Vissa garderober har luckor för vindar, utrymmen krypa, eller pipor. Det finns ingen anledning att du inte kan sätta lösa föremål framför dessa (hängande kläder, tvätt hämmar, eller skohyllor), men planera fast inredning, såsom inbyggda hyllor, runt dessa öppningar.
 • Inte alla garderoben system behöver gå i garderober. De kan också hjälpa till att skapa tvätt områden, garage och skafferi lagring, och de kan kombineras med skåp eller annat slutet förvaring.

Varningar

 • Alltid arbeta säkert med verktyg.
 • Se till att garderoben system är konstruerade för att ta lasten och se till att konsolerna är installerade i en stud med det rekommenderade antalet fästelement och avstånd. Se sedan till att hyllor och andra enheter är korrekt monterade på stöden.
 • En garderob arrangör kan bara göra så mycket. Om du har alldeles för mycket grejer, måste du gå igenom den och ta bort objekt för att få ut det mesta av din organisation system.

Saker du behöver

 • Regeldetektor
 • Skruvmejsel
 • Pencil
 • Borrmaskin och borrar
 • Måttband
 • Nivå, lod, fyrkant
 • Skyddsglasögon
 • Garderob arrangör systemet konsoler eller skenor
 • Hyllor, stavar, och andra garderoben komponenter arrangör
 • Handtag, krokar och dörr eller låda drar, vid behov
 • Papperskorgar, hylla liners, galgar, etc. (tillval)
 • En bågfil (för att skära stavar och metall hyllor) och cirkelsåg (för kapning av trä eller hyllor laminat), om du behöver klippa några stycken själv.
 • Montering skruvar, om de inte ingår i din garderob systemet. Välj långa trä skruvar om du monterar garderoben systemet i nitar och skruvar Gips med ankare om det finns platser du kan inte skruva i dubbar.