Wki

Hur vattentät en konkret hus

Någon har föreslagit "Hur vattentät en konkret hus", och den här artikeln kommer att erbjuda vissa metoder för tätskikt som en ganska händig husägare ska kunna ha framgång med. Som sagt, en riktig betong hus är förmodligen mer vattentät än någon annan vanlig typ av struktur till att börja med, och bara sprickor, fogar, eller fönster och dörröppningar bör kräva uppmärksamhet.

Steg

Hur vattentät en konkret hus. Ta reda på om ditt konkreta hus behöver tätskikt.
Hur vattentät en konkret hus. Ta reda på om ditt konkreta hus behöver tätskikt.
 1. 1
  Ta reda på om ditt konkreta hus behöver tätskikt. Kärna-formad betong, prefabricerade betongelement, och ICF, eller Isolerad konkret form väggkonstruktionen är väsentligt mer vattentät än de flesta andra byggmetoder till att börja med, och det yttre är oftast belagda mer på utseende än väderbeständighet.
 2. 2
  Välj typ av yttre tätskikt du vill använda. Det finns ett antal hållbara, attraktiva, och ganska enkel att tillämpa beläggningar tillgängliga. För en stuckatur-finish, kan en EIFS (utvändigt isolerad yta systemet) täckfärg skall appliceras direkt på betongen, fylla eventuella tomrum, flyter ut mindre ojämnheter, och skapa en bra fukt motståndskraftig yta. Detta appliceras med murslev, och kommer i 5 gallon hinkar förblandade och tonade till önskad färg. Det finns ett antal färger som tätar betong och murverk konstruktion, liksom membranet appliceras tätskikt och beläggningar elastiska.
 3. 3
  Förbered väggarna för beläggningen du har valt. Detta bör omfatta: Drevning, för att fylla ut eventuella dilatationsfogar eller större sprickor upp till 1/4 tum, med en god kvalitet polyuretan tätning, slipning av någon grov, ojämn betong, och grundligt rengöra ytan av löst material, olja eller smuts.
 4. 4
  Applicera målgång system du har valt på väggen enligt tillverkarens anvisningar. Med ett EIFS-system, blandar du det materialet i skopan det kommer in med en paddel mixer och borrmaskin, och tillämpa den på väggen direkt med en rappning spackel, hålla tjockleken ganska jämn, och flyter bort det med en frigolit block eller gummispackeln att skapa en enhetlig yta och textur. Andra produkter kan sprayas, borstas, eller rullade på med en roller.
 5. 5
  Använd ett material kemisk tätskikt som har silikon, siloxethane, eller andra tätningsmedel om du bara tätning eller återförslutning en färdig väggsystem som stuckatur. Dessa produkter påverkar inte den färdiga utseendet kraftigt, erbjuda bra prestanda om ytan retirerade på tillverkarens rekommenderade intervall.
 6. 6
  Applicera ett lämpligt tak sealer till ditt tak om du har en gjuten på plats betongtak. Detta är en ovanlig situation, men det finns bostäder med gjuten i tak ställe konkreta system, och typiskt är tak cement och fiberarmerad rulle tak tillämpas på taket för att förhindra vatteninträngning. Om huset inte har tillräcklig lutning så att vattnet kan rinna av taket i ett regn händelse, kan du behöva använda tjära eller ett syntetiskt vattentäta membran direkt på betongen, eller använd en sömlös system för gummi tak. Dessa produkter är mer lämpade för professionella entreprenörer att använda.

Tips

 • Kontrollera VOC (flyktiga organiska föreningar) märkning på det material du väljer för detta projekt. Vissa jurisdiktioner begränsa VOC utsläpp och strikt efterlevs.
 • Nedan grade (tunnelbana) konstruktion är mer problematisk när det gäller tätskikt är berörda. Många källare byggs i områden där snöackumulation är vanligt har kronisk vatteninträngning, lämnar dem fuktiga och nödvändiggör installation av sumpen pumpar och avfuktare för att torka ut dem.

Varningar

 • Läs och följ tillverkarens anvisningar noggrant. Dessa produkter kan ha flyktiga kemikalier, rök och andra farliga biprodukter under ansökan.
 • Använd lämplig skyddsutrustning, såsom skyddsglasögon och andningsskydd.

Saker du behöver

 • Verktyg för rengöring av ytan som skall behandlas, eventuellt även en kvarn med en murad slipskiva, en högtryckstvätt, borste och vatten.
 • För applicering av tätskikt, en murslev, gummispackeln, penslar eller roller.
 • Drevning pistol och täta för att fylla större sprickor.