Wki

Hur obligation med ditt adoptivbarn

Limning med ditt adoptivbarn kan vara lättare än du tror. Svårighetsgraden varierar beroende på barnets ålder och de erfarenheter som de gick igenom i fosterhem eller med de biologiska föräldrarna, men denna artikel förutsätts att de är förbi barnet och småbarnsåldern. Det viktigaste att komma ihåg är att barnet inte vill bli älskad och hitta en stabil och stödjande hem, oavsett hur avlägsen eller upprörd de kan verka.

Steg

Hur obligation med ditt adoptivbarn. Hitta aktiviteter som barnet kommer att vara intresserade som kommer att gynna dem intellektuellt och känslomässigt.
Hur obligation med ditt adoptivbarn. Hitta aktiviteter som barnet kommer att vara intresserade som kommer att gynna dem intellektuellt och känslomässigt.
 1. 1
  Älska barnet. Låt dem veta att du finns där för dem och att du vill spendera tid med dem.
 2. 2
  Hitta aktiviteter som barnet kommer att vara intresserade som kommer att gynna dem intellektuellt och känslomässigt. Tillbringa tid med dem så att du kan lära dig mer om dem och obligationsmarknaden.
 3. 3
  Om du lever i en kultur som värdesätter integritet och personliga utrymme (e. G., Moderna västerländska kulturer), ge dem ett personligt utrymme att spendera tid i, och respekt som utrymmet som deras. Knacka på dörren innan, och, oavsett hur mycket du kanske ogillar det, låta dem dekorera och måla (eller hjälpa dem att måla) rummet så att det är deras eget utrymme. De behöver känna att det nya hemmet är deras eget och att de kan känna sig bekväma vistas där. Howbeit detta kanske inte är praktiskt om de måste dela rum med andra, som inte varje familj är ha råd varje familjemedlem sitt eget utrymme, särskilt i utvecklingsländer. Det är viktigare att betona ömsesidig kärlek och respekt för alla medlemmar i hushållet.
 4. 4
  Om ditt barn har en annan religion eller nationalitet än du, respektera det. Fråga barnet om de vill fira vissa helger eller delar av sitt arv, och, i tillämpliga fall, försöka lära sig om dem. Fråga barnet om de kan hjälpa dig att lära sig om religion eller arv / fest. Gå till biblioteket eller sök på nätet om vad som är inblandade och ha barnet visa dig vad de vet om det. Det kan inte vara en del av vad du anser "semester", men det måste vara från och med nu. Även om barnet inte tala om det, måste du ändå att fråga om de skulle vilja fira eller lära sig om det. Annars kan harm bygga tyst. Oroa dig inte för mycket om semestrar. Fokus på förbehållslösa kärlek till barnet, och ta hand om hans eller hennes behov.
 5. 5
  Ställ frågor, men inte bända. Snacka om sitt förflutna på ett öppet sätt. Aldrig försöka dölja det faktum eller glömma det faktum att de var adopterade. Vistas öppen och kommer att göra dem lita på dig och kommer att göra dig till "mamma eller pappa" snabbare än ljuger eller fejkar det någonsin skulle.
 6. 6
  Låt barnet ha viss kontroll över familjens val. Låt dem välja en familj middag varje kväll, en familj aktivitet varje vecka, ett spel du spelar, eller en film du ser. De måste ha en liten bit av kontroll i ett liv som tidigare har varit så utanför deras kontroll.
 7. 7
  Aldrig sätta ned eller angripa den biologiska förälderns karaktär. Även om de gav upp barnet för adoption för hemska orsaker och även om du inte håller med deras livsstil, inte berätta för barnet att de biologiska föräldrarna var "dåliga" eller "värdelösa". Inget gott kan komma av detta, kommer det att spegla bara dåligt på dig i det långa loppet. Kom ihåg, om du har något gott att säga om någon, säg då ingenting. Benjamin Franklin sa en gång detta om hans framgångar i mellanmänskliga relationer: Jag talar om alla de bra saker av män, och ingen av de dåliga.
 8. 8
  Koppla av. Relationen bygger med tiden. När barnet börjar att se att du respekterar och bryr sig om dem, kommer kärleken att växa. De sakta kommer att börja se dig som "mamma eller pappa" och deras tidiga liv kommer att bli mindre viktigt när de blir involverade i skolan, sport etc. Försök bara och vara en öppen och ärlig förälder, och allt kommer att gå bra!
 9. 9
  Veta när man bör söka professionell hjälp. Många barn är adopterade från missbruk hem, drog hem återförsäljare, icke-funktionella hem och kanske har sett och varit med i tuffa hem situationer. Ganska ofta kan det adopterade barnet har känslomässiga problem och inlärningssvårigheter som kan kräva professionell hjälp att övervinna.

Tips

 • Tillsammans med upprättande av regler, prova en natt familj spel, en särskild familjen middag kväll, speciella utflykter. Prova något nytt att ni alla kan göra tillsammans. Låt barnet vara en del av de val.
 • Kontrollera, innan ett barn kliver fot i ditt hem, att få alla historia av att barn (många gånger adoptiv länet inte avslöja allt som har hänt med barnet), inklusive alla medicinska, psykologiska, psykiatriska, beteendemässiga och kognitiva tester / behandlingar. Hur många familjehem eller hur många gånger ett barn har "återförenade" med de biologiska föräldrarna bara ska tas ur detta hem igen.
 • Kom ihåg att du tar i barnet att bättre hans eller hennes liv, inte kontrollera det. Försök inte att ändra barnet, bara älskar honom / henne och hjälpa barnet att bli vem han eller hon sattes på jorden för att vara. Vem barnet blir formas och påverkas av förälder, barnet är mest sannolikt att förverkliga sin fulla potential i en miljö där barnet får stöd och omhuldas av adoptivfamiljen.
 • Ha tålamod och redo för allt. Kom alltid ihåg att du är förälder. Det tar en mycket tålmodig och nivå rubriken personen att anta. Kom ihåg detta oavsett hur hårt du testas. Och alltid komma ihåg att det kommer att ta så mycket tid som barnet bestämmer.
 • Engagera sig till välfärd för barnet från den dag då barnet kommer in i ditt hem. Advocate och hitta tillgängliga tjänster för barnet när han eller hon är i behov. Detta kan innefatta individuella och familjerådgivning, klasser föräldraskap, påträngande organ som sysslar ditt liv, och mer. Skapa ett supportteam för barnet, och engagera lärare, ministrar och andra vuxna med ditt barn. Teamet tillvägagångssätt är särskilt viktigt för oroliga barn.

Varningar

 • Barnet kan slå tillbaka, rebell, eller berätta "du är inte min mamma eller pappa!" Var lugn. Låt dem veta att du inte försöker att byta sina biologiska föräldrar. Du är bara där för att ge dem ett hem och att du bryr dig om dem väldigt mycket. Dessa saker tar tid. Kom ihåg att du är vuxen och att de har gått igenom en hel del. Tvinga aldrig det.
 • Barnet kanske vill prata med, hitta, eller forska hans eller hennes biologiska familj i framtiden. Var redo för detta. Aldrig antar du är nu mamma eller pappa och barnet kommer att glömma hans eller hennes förflutna. När det är dags och barnet frågar om de biologiska föräldrarna, vara redo och öppen för frågor och låt barnet veta vad du vet. Om de biologiska föräldrarna fortfarande lever och det fanns problem i sina liv såsom droger eller olagliga aktiviteter, låt barnet veta lite om den information (endast om de är gamla nog att förstå och hantera detta) men inte gå in i alltför många detaljer. Bara säga att föräldrarna hade vissa problem med en viss fråga och kunde inte ta hand om dem på rätt sätt och att du inte är säker på vad deras känslor är nu. Förbered barnet för det faktum att om han eller hon är att leta efter de biologiska föräldrarna, kanske de inte vill bli hittad, men inte avskräcka det heller. Vara stödjande.
 • Barnet / barnen du antar kan ha ett tillstånd som kallas reaktiv fastsättning oordning och tillsammans med det allmänt PTSD. Dessa adoptioner är inte för svag i hjärtat. Enkla steg kommer inte att hjälpa dessa barn. Se till att dessa barn kommer med försäkring att inkludera behandling i bostäder inställningar.
 • Barnet kan ha vissa beteenden, speciellt i början månader, t.ex. mardrömmar där de väcker hela hushållet. Var beredd på detta. Barnet har en massa känslor att sortera igenom. Aldrig, aldrig, bli arg på dem för något som detta som är helt utanför deras kontroll. Vara beredd att älska dem ändå, och ge tröst och uppmuntran.