Wki

Hur man stoppar ett bröllop


Vi har alla sett filmer där en person stoppar ett bröllop som pågår i syfte att få tillbaka det som de verkligen älskar. I verkligheten dock, stoppa ett bröllop från att gå vidare är en mycket känslig situation som lätt kan slå tillbaka på dig och förstöra en betydelsefull dag.

Om du tror att du är berättigad att göra så, men här är några förslag för att gå om att stoppa ett bröllop med klass och värdighet.

Steg

Hur man stoppar ett bröllop. Fundera över varför du vill bryta upp bröllopet.
Hur man stoppar ett bröllop. Fundera över varför du vill bryta upp bröllopet.

Innan du agerar

 1. 1
  Fundera över varför du vill bryta upp bröllopet. Fråga dig själv om det är värt det.
  • Inte bara tänka på dig själv i denna ekvation. Var ärlig om din tro på att din älskade inte är nöjd med den person han eller hon är på väg att gifta sig. Det är möjligt, trots allt, att de har gjort detta val efter en hel del självrannsakan, utifrån sina egna önskemål, behov och preferenser. Ibland kan en person kommer att föredra en pragmatisk, realistisk och tillförlitlig kärlek val över en djup kärlek som de känner inte kommer att uppfylla särskilda behov i sitt liv.
  • Prata ut det här med flera andra innan du agerar. Den mänskliga hjärnan fungerar på ett konstigt sätt. Ibland vad vi tycker i vårt eget sinne är en lysande idé då kanske bara visar sig vara galen. Vi har alla falska minnen - minnet av en händelse, eller information om en händelse, som inte inträffat.

Innan bröllopet

 1. 1
  Innan man överväger något så dramatiskt som att stoppa ett bröllop pågår, försöka kontakta din älskade innan bröllopsdagen så att ni två kan ha en privat stund tillsammans. Stoppa ett bröllop är en handling som kommer att få allvarliga konsekvenser för många människor: du, bruden och brudgummen, deras familjer och de andra gästerna.
 2. 2
  Se till att du verkligen känns som om att stoppa bröllopet är det enda alternativet. Du har troligtvis en historia med den personen om att vigas, och du måste vara säker på att dina odds för att vinna honom eller henne tillbaka är gynnsamma och önskvärda.
 3. 3
  Rikta dig i en lugn och samlad sätt. Om möjligt, ha ett allvarligt samtal med bruden och brudgummen på förhand.
 4. 4
  Se till att närma sig bruden eller brudgummen flera dagar eller tom veckor innan bröllopet. Du vill se till att du ger brudparet tid att tänka över vad ni har sagt och ändå ha tid att avblåsa bröllopet. Dessutom, bröllop är dyra, och tidigare en dömd bröllop är avblåst, desto bättre.
 5. 5
  Organisera dina tankar klart. Tänk på alla de skäl till varför deras bröllop skulle vara ett misstag. Öva vad du planerar att säga framför spegeln så att du kommer att vara så konsekvent och lugn som möjligt.
 6. 6
  Tala om för personen du var involverad med att du älskar dem. Berätta för dem varför du tror att det skulle vara ett misstag för dem att gifta sig till deras avsedda. Se till att dina förväntningar är tydliga, och eftersom saker uppenbarligen inte fungerade för er två sista gången du var tillsammans, vad du ska göra för att åtgärda de problem som du hade innan.
 7. 7
  Vara graciös. Lyssna på vad de har att säga som svar på detta. Inse en förlorad sak när du ser en. Om du kan se att din älskade är verkligen glad, gå din egen väg och önskar henne lycka till.

På bröllopet

 1. 1
  Om du inte kunde kontakta henne innan handen, och du är säker på att du vill fortsätta, ta reda på platsen för den. Om du inte har blivit inbjuden, måste du ta reda på var vigseln kommer att hållas, och den exakta tiden. Be familjemedlemmar eller gemensamma vänner om det inte verkar alltför misstänksam, eller kanske kolla bröllopet meddelanden i den lokala tidningen.
 2. 2
  Förbered ditt tal. Om du ska sätta stopp för något som har tagit månader att förbereda och antagligen ännu längre tid att komma överens med, vad ni har att säga måste vara oerhört övertygande. Skriva ut ett tal, repeterar det, och lära sig det utantill är absoluta nödvändigheter för att övervinna nerver och projicera den från hjärtat.
  • Bygg en effektiv fallet.
  • Håll det kort men kraftfull.
  • Motivera varför personen du älskar är gifta sig med fel person. Och varför det skulle vara dig istället.
  • Uttryck din odödliga hängivenhet till bruden eller brudgummen.
 3. 3
  Hitta en lämplig plats att vänta. Låt inte dig själv att sitta av vaktmästarna. Detta ökar oddsen att du kan ha fastnat i en dålig del av publiken som kommer att göra det svårt för dig att göra din invändning. Om du måste, vänta tills alla har suttit och bröllopet pågår innan du anger foajén av byggnaden.
  • Om bröllopet är utomhus, hålla avstånd tills bruden har gått i gången.
 4. 4
  Vara i läge när ceremonin börjar. Den bästa platsen är vid bakdörren av kyrkan eller rummet där ceremonin äger rum. Om bröllopet är utomhus flyttar till baksidan av gången eller sittgrupp.
 5. 5
  Object. När pastorn, äktenskap firande, eller domaren frågar om någon skulle invända mot äktenskapet, steg framåt mellan de första raderna av säten längst bak i rummet. Djärvt men smidigt upp handen och säga, "Jag motsätter mig."
  • På denna punkt måste du omedelbart ge en anledning till varför din älskade inte får gifta sig med den andra personen. Det är där din inövade tal kommer att säkerställa att du låter övertygande och kommer att bidra till att förhindra dig från att komma över så svag, galet, eller otrygg. VARNING: Om du gör osanna anklagelser mot en annan person är du sannolikt att bli stämd.
  • Vissa bröllop inte längre omfattar denna fras. Om du inte är säker på detta bröllop gör det kan helt enkelt vara bättre att prata med din kärlek i förväg.
 6. 6
  Vänta. Bruden och brudgummen har bara några sekunder att fatta ett beslut och alla denna person vet kommer att hänga på hans eller hennes svar. Om han eller hon föremål, tyst lämna rummet och gå därifrån utan att göra en scen. Bli inte förvånad om saker och ting inte går som du hoppats, det är en väldigt vänster-fältet, mycket känslomässigt laddad handling. Istället vara nådig, nickar artigt, och ber om ursäkt.
  • Avsluta bröllopet utan att göra ett väsen. Du har säkert redan orsakat nog känslomässiga trauman för gäster närvarande (vilket är varför det är oerhört viktigt att alltid tänka länge och hårt innan du går igenom med detta).
  • Ha en taxi som väntar, eller din bil, redo att göra en snabb exit.
  • Om du behöver prata med din älskade, vänta tills efter smekmånaden och skicka ett mail eller sms ber att möta upp.
 7. 7
  Ta ansvar om saker går din väg. Om han eller hon beslutar att inte gå igenom med bröllopet, är det din plikt att omedelbart eskortera din älskade bort från trycket av sin familj och vänner. Det råder ingen tvekan om att vänner och familj kommer att vara arg eller rasande och kommer att kräva svar om bruden eller brudgummen inte omedelbart fly scenen.
  • Ha en get-away bil förberedd så att bruden eller brudgummen inte behöver möta förlägenhet av hans eller hennes vänner och familj.
 8. 8
  Njut av livet med din stulna brud eller brudgum. Var försiktig dock, som någon som sannolikt kommer att gå från ett bröllop kan vara rädd för engagemang, och i relationer. Detta skulle kunna innebära problem för er relation.

Tips

 • Skriv ut vad du tänker säga som en invändning till bröllopet. Detta sätt om du fryser när alla undrar varför du avbryter ceremonin, kan du hänvisa till din skriftlig försäkran om kärlek och minimera risken för att rita en tomt.
 • Var beredd på att täcka kostnaderna för bröllopet om du får ditt hjärtas önskan. Det är bara rättvist belöning och du kan vara juridiskt ansvarig för dessa kostnader om du lyckas.

Varningar

 • Invändningar mot ett äktenskap är riskabelt och dina odds för att dra av den är smal i bästa fall.
 • Om du verkligen respekterar och bryr sig om den här personen, prata med honom / henne i förväg i privat. Tala upp för första gången på bröllopet framför en skara människor kan vara en mycket sårande, oartigt sätt att hantera situationen.
 • I många bröllop i denna dag och ålder officiant inte fråga om någon objekt.
 • Du bör försöka ditt bästa för att räkna ut eventuella problem med din "älskade" före dagen för bröllopet. Om du inte kan prata med personen och vädra dina bekymmer, bör du ta det som ett tecken på att bryta upp bröllopet är inte rätt tillvägagångssätt.
 • Söker psykologisk rådgivning. Vad du föreslår är sällsynt, inte normalt, och kommer att orsaka livsförändrande minnen för alla i rummet. Du kanske också är intresserad av jurist - om du gör några negativa kommentarer om en annan person är du sannolikt att bli stämd för förtal.
 • Din "älskade" kan hata dig
 • Om du inte vill möta omedelbara konsekvenser eller att du arbetar med en mycket förstående familj, kan det vara en bra idé att flytta till en annan del av landet efteråt. Du bör ha ett jobb och bostad i åtanke innan du avvika.
 • I ett försök att stjäla en snart-till-vara make borta, kommer du att möta vrede sin familj och vänner. Om du försöker att bryta upp ett bröllop, kan du säkerställa väl fortsatt hat från din "älskade" och alla andra inblandade.

Saker du behöver

 • Förberett tal
 • Bröllop detaljer
 • Det förtroende som talar ditt sinne