Wki

Konsten att njuta av ditt bröllop som en gravid brud

Borta är de dagar då den gravida bruden hade en förhastad, tyst bröllop för att täcka "skam". Realism och avslappnad sociala sedvänjor har satt in och många brudar är gravid, ja, år 2001, en London klädbutik uppskattas att nästan 20 procent av sina kunder väntade. Både graviditet och äktenskap är tillfällen för fest, så den gravida bruden har all rätt att stå högt och känna sig stolt, samt ser väldigt strålande på hennes speciella dag.

Steg

Konsten att njuta av ditt bröllop som en gravid brud. Förstå andras känslor omkring dig.
Konsten att njuta av ditt bröllop som en gravid brud. Förstå andras känslor omkring dig.
 1. 1
  Förstå andras känslor omkring dig. För vissa människor de kulturella eller tro övertygelser och förväntningar som de innehar kan göra det svårt för dem att acceptera din vilja att vara en gravid brud. Ha medlidande med dem eftersom de tar saker och ting väldigt bokstavligt utan att tänka igenom konsekvenserna, däribland att du har valt att gifta sig och leva med din make och barn. Ta dig tid att prata med dem om deras känslor, ja, och sedan förklara dina egna känslor till dem. Även om du förmodligen inte kommer att se öga mot öga helt, kommer undvika slunga din ilska och frustration på dem tjänar du deras, även om motvilligt.
  • Förklara för människor som predikar ve och skam att dagens attityder är mycket mer avslappnad och medkännande.
  • Sharon Naylor, författare av brudens Diplomati Guide, tyder på att om du konfronteras med illa dolt kritik om att gifta sig "i detta tillstånd", svarar med att säga något i stil med "Vi har blivit så välsignade, och vi är gärna dela vårt bröllop med hela vår familj. "
 2. 2
  Agera inte skämmas. Denna ohälsosamma externt-inducerad känslor är en av de saker som har potential att förstöra allt för dig, din make-till-vara, och för ditt barn när han eller hon blir gammal nog att förstå hur bröllopet var och hur du kände om det. Var stolt över de val du gör i livet. Graviditet och äktenskap är två stater att vara mycket glada om, så håll stolt!
  • Var medveten om att det kan finnas en speciell utmaning med dem som tvingas till att gifta sig ung i det förflutna på grund av graviditet. De får det faktum att du är glödande och stolt att visa upp magen när de var tvungna att smyga runt och snabbt få äktenskapet överstökat.
  • Itu med "vit klänning" fråga. Vita klänningar är en viktoriansk uppfinning efter det att drottning Victoria gifte sig i vitt (hennes exempel följdes alltid på den tiden), senare, fick idén om vita en konstig moralisk överton som var inte ens anledningen när vita först blev på modet. Idag är vita helt enkelt ses som ett populärt och traditionellt bröllop färg och inte som ett moraliskt omdöme. Om du vill ha vit, sedan bär det. Likaså, om du hellre vill ha någon annan färg, gå för det också. Låt dig inte hindras av en social konvention som är förvirrad och omodernt!
 3. 3
  Prata med din officiant om du planerar på en kyrklig vigsel. Vissa kyrkor kommer inte att tillåta ett bröllop med en gravid brud men många kyrkor kommer. Fråga runt och återigen, inte skämmas.
  • Vissa kyrkor kräver föräktenskaplig rådgivning. Fråga om kraven.
  • Vissa kaplaner / präster / annan trosuppfattning officiant kan förvänta dig att "tona ner" bröllopet att göra det till en mer privat angelägenhet. Om det inte passar dig, då frågar runt eller överväga en kompromiss som en privat bröllop och en stor mottagning.
 4. 4
  Räkna några problem med klänningen men inte nöja sig med något som ser ut som frump med en bula. Hitta en bra sömmerska och berätta dagen för bröllopet och hur långt gravid kommer du vara på den dagen. Din klänning kommer att behöva kunna ändras eftersom du inte kan förutspå din tillväxt eller dynamik, fråga din sömmerska för att ha detta i åtanke när du gör upp klänningen. Leta efter fylligare klänningar istället Tight, små midjor och något figurnära. Rätt stil av klänningar inkluderar imperium linje, prinsessa linje eller A-linje klänningar.
  • Lägga tyngdpunkten på dina axlar och byst att dra ögat bort från magen zonen.
  • Om att köpa en färdig moderskap klänning brud, är det en bra idé att försöka lämna det förrän mycket närmare bröllopet dagen, för att vara säker på en bekväm passform.
  • Undvik, tätt laced bodices, eller någon annan bromsande redskap. Flow är i farten för en kvinna med en växande Bubs och värkande leder.
 5. 5
  Glöm fancy. Gå med bekväma lägenheter som gör att du står för en bra tid utan att känna ännu mer ömmande och trötta än din graviditet redan lyckats göra med dig.
 6. 6
  Har de vanliga tillbehören. Slöjan, smycken, plånbok, och buketten inte påverkas av magen storlek, så njut av dem alla så mycket som önskat.
 7. 7
  Tänk att ha en mock består. Graviditet tenderar att göra de flesta kvinnor svälla och fingrarna kommer inte att vara immuna mot detta! Ett snyggt svaret är att ha både ditt riktiga vigselring och en mock en, med hjälp av mock en för vigseln och sedan bär ditt riktiga vigselring när fingrarna är tillbaka till sin vanliga storlek. Om du vill ha den riktiga ringen att vara en del av ceremonin, kan du bära den runt halsen eller ha den placerad på ringen kudde bredvid mock ringen och omsorgsfullt lagras efter löften utbyts.
  • Du kan också överväga att köpa ringen monteras på din svullna fingrar och har den ändrats senare.
 8. 8
  Plan menyn. När gravida du inte kan konsumera vissa saker, så se till att det finns lämpliga alternativ tillgängliga för dig på menyn. Detta betyder inte att du inte kan låta dina gäster, brudgummen och bröllopsfest njuta av dessa saker, det betyder bara att du måste hitta alternativ för dig också. Saker som du inte kommer att kunna dela in inkluderar:
  • Alkohol, skaldjur och någon rå fisk, mjuka ostar och allt din läkare avråder från.
 9. 9
  Planera en smekmånad som är realistiskt och mycket avkopplande. Du förtjänar dubbelt bortskämd med bröllopsplanering och barnet växer bidrar till din totala utmattning. Hitta en plats som inte är svårt att få till, och som inte kräver en hel del planering, men som lovar mycket lugn, ro och välbefinnande.
  • Om du kontrollera att både destinationen och retur-resor kan ta dig, de flesta flygbolag kommer inte låta gravida flyga efter en viss tid i graviditeten om det inte är en nödsituation.
  • Se till att din försäkring täcker eventuella komplikationer under graviditeten eller ens förlossningen. Också vet var sjukhus i händelse av en nödsituation.
  • En annan väg runt detta är att helt enkelt skjuta upp smekmånaden förrän barnet är fött. Du förtjänar att vila och barnvakt!
 10. 10
  Njut av ditt bröllop. Trötthet kan vara den största faktorn för dig under bröllopet, speciellt om det är långa. Du kanske behöver sitta mer än du förväntat dig, så se till att det finns stolar placerade på strategiska ställen för dig att vila när det behövs. Prata med prästen / präst / CELEBRANT om längden på löften också, om du är orolig för sin längd eller om att ha en hög pall eller något att luta sig ut om det behövs. Försök att göra allt för att lindra trötthet, inklusive bra skor, mycket vatten, och enkel badrum tillgång. För det mesta, koncentrera sig på att njuta av tillfället och lysande eftersom det är din dag och du förtjänar att ha det allra bästa dag möjligt.

Tips

 • Brudklänning designers gör borga för gravida kvinnor, det är bara inte något som annonseras en hel del eftersom det inte är ett försäljningsargument för bröllop outfitters. Men var inte blyg, skäms, eller rädd, bara berätta montör eller sömmerska du är gravid och arbeta därifrån.
 • Dölja det faktum att du är gravid med en klänning är möjligt tidigt. Gå en klänning storlek upp, gör den övre delen av din klänning genomarbetade inslag, och bär en stor bukett.
 • Tänk på längden på allt - ceremonin, mottagning, talen, etc., och tänka på allvar på paring ner där du kan. Och beroende på din uthållighet, kan det inte vara en bra idé att ha en mottagning som går sent in på kvällen. Om ditt hjärta är inställd på detta, helt enkelt acceptera att du kanske måste böja ut tidigare än bröllopsfest och gäster, men låt dem njuta av resten av natten.

Varningar

 • Undvik gifta snabbt bara på grund av graviditet. Detta måste göras av rätt anledning, inte för att du känner att det är rätt sak att göra med sociala normer. Är ni två kompatibla för livet? Kommer stressen att planera ett bröllop bättre lämnas ut förrän efter det att barnet är fött? Gör ditt val klokt.

Saker du behöver

 • Moderskap eller större brudklänning
 • Platta, bekväma skor
 • Tillbehör
 • Bröllop och mottagning arenor
 • Särskild meny för dig själv