Wki

Hur man kan hjälpa barn med kulturell anpassning


När du flyttar utomlands för en permanent eller långvarig land förändring, kan det vara svårt för barnen att anpassa sig till kulturella förändringar, men se till att flytten är en glad man är mycket beroende av att göra en kulturell anpassning framgångsrikt.

Steg

Hur man kan hjälpa barn med kulturell anpassning. Alltid tala positivt om förändringen.
Hur man kan hjälpa barn med kulturell anpassning. Alltid tala positivt om förändringen.
 1. 1
  Alltid tala positivt om förändringen. Barnen kommer snabbt plocka upp från dig att du hittar förändring spännande eller skrämmande. Gör det enklare för dem genom att vara positivt om det. Det är inget fel med att göra jämförelser, men gör det på ett pedagogiskt sätt, inte ett "jag önskar att det var som hemma" sätt. Detta kommer att hjälpa barnen att se förändringen som ett äventyr och något att vara entusiastiska över.
 2. 2
  Ha tålamod. Din nya miljön kommer inte att vara din gamla miljön och även återställa familjens dynamik kommer att ta tid. Även om du får ett nytt hem, och betyder inte automatiskt att föra tillbaka den livsstil som du haft i ditt förra land. Om du kan acceptera detta, du kommer inte att slåss känslor av nostalgi - omfamna nostalgi (för det kommer att skölja över dig) men också vara öppen för underbara Nystartad allt som är runt omkring dig och leta efter alla de positiva inslagen i den nya land och arrangemang levande. Uppmuntra barnen att leta efter alla de goda aspekterna samt och dela dina idéer tillsammans.
 3. 3
  Packa en "ready-to-be-home" rutan. Detta bör vara den sista rutan på avlägsnande lastbilen och först ut. Låt varje barn placera en favoritleksak, bok, säng objektet och väggdekoration i denna ruta. Lägg några andra element som du känner säger "vårt hem" det ögonblick som du sätter dem på väggen eller i huset någonstans. I samma ögonblick dina varor anländer, ta denna ruta och ta bort allt innehåll omedelbart. Varje barn kan sätta sina speciella hem poster i sina rum och du kan dekorera de resterande delar av huset. Även om det kommer att ta ett tag för att det ska vara ditt hem, kommer dessa små påminnelser om den sista platsen tillsammans från ditt hemland underlätta en del av det underbara i det hela.
 4. 4
  Läs om den nya kulturen så snabbt som möjligt. Vara öppen för nya seder och traditioner. Hjälp dina barn att lära sig nya seder och gör ditt bästa för att få dem att följa dessa seder. Det är viktigt att förklara skillnader i beteende som kan orsaka problem om barnen beter sig på ett sätt som är ogillat. Se till att de lär sig nya regler som kommer att hjälpa dem i sociala sammanhang, som att använda rätt hand för att äta mat eller få gåvor för speciella tillfällen. Vissa lokala sedvänjor kan bry dem också, till exempel barn som klappad på huvudet en hel del, hjälpa dem att förstå att detta är ett uttryck för kärlek till barn, men om det blir outhärdligt för ett litet barn, lyfta upp henne och bära henne tills hon får van vid det.
 5. 5
  Lära sig språket. Om du inte är i ett engelsktalande land, är det viktigt att fördjupa dig i det nya språket så snabbt som möjligt. Detta tenderar att vara lättare för barnen och det finns många roliga sätt att de kan börja lära sig ett nytt språk - genom att läsa barnböcker, TV, DVD, besöka parken och göra vänner, delta shower och på bio, gå hobbygrupper etc. Även om de deltar en engelsktalande skola, kommer de behöver fortfarande det andra språket för utanför skoltid och att verkligen få en uppskattning av sin tid i den nya kulturen. Det breddar också deras möjligheter till sysselsättning när de blir äldre.
 6. 6
  Titta runt efter nya möjligheter till lärande som du kan göra som en familj. Om ni alla går till en aktivitet tillsammans, som en konst klass, kan de öva sina språkkunskaper, men i en miljö där du är nära och redo att hjälpa dem.
 7. 7
 8. 8
  Hjälp dem att hålla kontakten med gamla vänner. Skicka vykort, brev och e-post till vänner hemifrån. Detta är ett bra tillfälle att få barnen att förklara sitt nya liv i ett positivt ljus för någon som inte vet det - i processen, detta ofta hjälper dem att förverkliga alla de underbara upplevelser som de har. Om möjligt, ordna ett besök från ditt barns bästa vän när du är fast i. Och ibland måste du trösta barnen när vänner avta som händer - det tar en hel del ansträngning för att hålla kontakten och som tiden går, inte banden inte alltid håller.
 9. 9
  Njut övergången som en familj. Ofta lever i en ny kultur är något som ger en familj närmare varandra, som ni alla justera och söka trygghet från dem som bryr sig om dig mest. Detta är en speciell upplevelse som du inte kan ha haft om du hade stannat kvar i ditt eget land, vårda närhet och delade resan för lärande och stöd. Gör saker tillsammans som får dig ut ur huset och upptäcka din nya plats tillsammans, dela dina rädslor, glädjeämnen och bekymmer tillsammans och hjälpa varandra att göra denna övergång försiktigt.

Tips

 • Låt dina barn bjuda in sina vänner över för ätliga play doh parter! Du kan göra en massa olika smaskiga sorter med recept på Internet: sök efter skafferi spa födelsedagstårta play doh, jordnötssmör honung play doh och chokladtryffel play doh.
 • Om du kan, lära dig mer om den nya kulturen innan du lämnar ditt gamla land. Detta kommer att hjälpa barnen vet särskilda frågor i förväg och det blir en källa till intresse för att upptäcka saker som de har lärt sig från böcker och Internet i verkliga livet när de anländer.
 • Be dina barn att bjuda in sina nya vänner till ditt nya hem. Behandla nya vänner till dina barn som gäster, och när de besöker ditt nya hem.
 • Alltid gå i festliga evenemang i ditt nya land. Det bidrar till att ge dig ett bra perspektiv på vad som är viktigt för medborgarna i det landet och det hjälper dig att börja förstå karaktären av landet bättre. Barn älskar fester och högtider, så detta kommer att hjälpa dem att njuta av sitt nya liv mer också.

Varningar

 • Var försiktig så att dina barn inte lita på dig för mycket. Om de känner att du alltid kommer att kunna hjälpa dem, kanske de inte arbeta så hårt för att lära sig, eftersom det är lättare att bara få dig att göra allt arbete.