Wki

Hur man adoptera ett barn från Kina

Att anta ett barn från Kina kan vara en spännande möjlighet för din familj, men du kommer att ha många papper att lämna innan TRIPPA av små fötter fyller ditt hem. Den internationella adoptionsprocessen är tidskrävande, mödosam och dyrt - det kan ta 48 månader eller mer och kosta så mycket som 11200€ till 37320€ - men det är väl värt ansträngningen. Här är en översikt över de åtgärder som krävs för att ta ditt senaste hem familjemedlem. Instruktionerna är skrivna med européerna i åtanke, men många av stegen kommer att gälla föräldrar-till-vara av vilken nationalitet.

Steg

Hur man adoptera ett barn från Kina. Hitta en adoption byrå specialiserad på adoptioner från Kina.
Hur man adoptera ett barn från Kina. Hitta en adoption byrå specialiserad på adoptioner från Kina.
 1. 1
  Hitta en adoption byrå specialiserad på adoptioner från Kina. Den Kina Center of adoptionsärenden (CCAA) är ansvarig för alla adoptioner från Kina, och de accepterar endast ansökningar genom en registrerad adoptionbyrå. CCAA upprätthåller en omfattande lista av organ på sin webbplats (se länkar avsnittet). Vissa är bättre än andra, och vissa har lägre avgifter, så forskning för att hitta det bästa alternativet.
 2. 2
  Komplett ett hem studie. Hemmet Studien är en biografi av de blivande föräldrarna och en bedömning av deras livssituation, och måste utföras av en legitimerad socialarbetare anställd av ett registrerat kinesisk adoption byrå. Hemmet Studien kräver fyra ansikte mot ansikte besök med en socialarbetare som normalt omfattar en socialarbetare besök i ditt hem och tre fler intervjuer som kan genomföras i ditt hem eller i socialarbetaren kontor. Om hemmet inte är stabil, kan du inte anta.
 3. 3
  Montera din ansökningshandlingarna. Ditt fullständiga ansökningshandlingar kräver en lång lista med kompletterande handlingar, inklusive ett personligt brev, bestyrkta kopior av hälso-dokument, en kriminell bakgrund kontrollera, dokument skatt eller ett brev från en CPA ange din årsinkomst, och bilder av dig och ditt hem. Alla dokument måste vara attesterad, certifierad av din statssekreterare, därefter bestyrkas av det kinesiska konsulatet som är ansvarig för ditt hemland. Det kan ta lite tid att få alla dessa dokument tillsammans, så starta processen så snart du kan. De flesta människor tar cirka sex månader att slutföra pappersarbetet.
 4. 4
  Komplettera din adoption program, som tillhandahålls av din adoption byrå. Tillsammans med alla de kompletterande handlingarna, ska du även skicka din ansökan, som ska innehålla dina inställningar i ålder, kön och hälsotillstånd ditt barn. Tänk länge och hårt om de inställningar du listan - de beslut du gör kommer att avgöra vilka barn kommer att ansluta din familj, och om du bestämmer dig för att ändra dina inställningar senare, kan det försena processen eller ens få det att stanna. Det bör noteras att medan CCAA gör en insats för att möta önskemål från föräldrar, är filer som matchas utifrån det datum de är inloggade med CCAA med filerna med barn som är papper redo vid tidpunkten. Individuella önskemål kan inte vara möjligt att möta, speciellt önskemål om en mycket snäv åldersgrupp. När ditt underlag är klar kommer din fastighetsbyrå överlämna det till CCAA.
 5. 5
  Du bör också lämna in en I-800 A blankett ("Ansökan om bestämning av lämplighet att adoptera ett barn från en konvention land") till USCIS i Chicago, IL, för att få ett preliminärt godkännande för ditt barn att komma till U. S. kan ta lite tid, så lämna det omgående.
 6. 6
  Vänta en remiss. Det finns inte mycket att göra just nu, men vänta (och se till att ditt pass är aktuell i förberedandet av en eventuell resa till Kina). För många blivande föräldrar, men detta är den svåraste delen av processen. CCAA är svårt överbelastad och du kommer att vänta i 4 - 5 år om du begär en icke särskilda behov barn. Följ upp med din agentur ibland, men huvudsakligen bara försöka ha tålamod.
 7. 7
  Acceptera eller neka en remiss. När CCAA har godkänt din ansökan och matchas du med ett barn, kommer de att skicka dig en remiss - ibland kallas ett erbjudande - för ett visst barn. Remissen ska innehålla en bild och anamnes för barnet, samt en kort introduktion brev, ofta i form av en checklista över barnets förmågor och personlighet. Om du har ytterligare frågor kan du kontakta CCAA via din byrå. Avslag är sällsynta, och andra hänvisningar kan vara svårt att få.
 8. 8
  Resa till Kina för att fullfölja adoptionen processen. När du accepterar en remiss, kommer CCAA skicka dig en förseglad godkännande meddelande. Med detta i hand, kan du resa till Kina för att anta ditt barn. Du kommer vanligtvis behöver vara i Kina i 10 - 17 dagar att slutföra antagandet. Innan du går, se till att du har de nödvändiga vaccinationer. Din adoptionbyrå kommer att kontakta den amerikanska konsulatet i Guangzhou, Kina för att schemalägga en invandring intervju. Gör inte resplanerna tills du har en bekräftad möte med konsulatet. Om du har valt ett bra antagande byrå, kommer dessa saker att tas om hand för dig.
 9. 9
  Fortsätt till Civil Affairs Bureau (CAB) i den provins där ditt barn befinner sig. Vid CAB, kommer en notarie intervjua dig och certifiera födelseattest för ditt barn. Intervjun är för officiella ändamål och är mycket kortfattad.
 10. 10
  Plocka upp ditt barn antingen på en lokal statlig byggnad, eller ditt barn kommer att föras till ditt hotell. Om du har tur kommer du att besöka Barnhuset Institute där han eller hon är bosatt. Kinas s barnhem kallas Barnhuset institut (CWI) eller Social Welfare Institutes (SWI). Här kommer äntligen träffa ditt barn och slutföra antagningsförfarandet. Du kommer att intervjuas igen och signera antagandet pappersarbete. Du kommer också att behöva göra en standard som krävs donation på 2240€ till CWI, plus kostnaden för in-adoptioner pappersarbete (normalt 560€ - 1120€ extra). När adoptionen är slutgiltigt, är du helt och juridiskt ansvarig för ditt nya barn.
 11. 11
  Skaffa ett kinesiskt pass och utresetillstånd för ditt barn. Med den attesterad födelseattest i handen, gå till den provinsiella Public Security Bureau för att få ett pass. Detta är nödvändigt för att underlätta invandringen till USA igen, kommer din byrå att göra alla dessa arrangemang, och en stor byrå kommer att göra allt detta för dig medan du obligation med ditt nya barn.
 12. 12
  Få en läkarundersökning för ditt barn, som arrangeras av din adoption byrå. Ditt barn kommer att behöva en medicinsk examen från en godkänd vårdcentral för att få en invandrare visum. Denna tentamen är mest lämpligen i Guangzhou, eftersom du kommer att behöva gå dit för att få visum.
 13. 13
  Få en invandrare visum för ditt barn. Gå till det amerikanska konsulatet i Guangzhou att slutföra visum intervju och få ditt barns visum. Du bör nu ha alla nödvändiga handlingar, när konsulatet har dessa, kommer de att utfärda en visering inom 24 timmar.
 14. 14
  Återvänd till ditt hemland. Allt du behöver göra nu är att ta ditt barn tillbaka till sin kärleksfulla nya hem. I USA, om båda föräldrarna möter barnet före adoptionen är slutgiltigt, kommer han eller hon blir automatiskt en amerikansk medborgare vid ankomsten. Annars måste du ansöka om ditt barns medborgarskap när du kommer tillbaka, men det är den enkla delen - du har en livstid av föräldraskap framåt!
 15. 15
  Mer pappersarbete. CCAA kräver ytterligare två besök från din socialsekreterare för att bekräfta att barnet och du är en god anpassning. Dessa kommer att innebära detaljerade intervjuer och att fylla i blanketter. Vanligtvis dessa besök sker vid sex och tolv månader efter adoption. Du kommer också att behöva skicka in foton ditt barn i sin nya miljö och ansöka om ett personnummer för ditt barn. Du kanske vill få ett amerikanskt pass för ditt barn också. Dessutom har många stater kräver re-adoption gjort stateside. Kontrollera med din byrå för att se dina papper är klar.

Tips

 • En uppsjö av information finns tillgänglig för blivande adoptivföräldrar. Kontrollera länkar sektionen för användbara resurser, och gör en sökning på Internet för specifika frågor.
 • När du får en remiss, se till att noga granska din blivande barnets sjukdomshistoria. Överväga att ta rapporten till en barnläkare. Din byrå hjälper dig med alla frågor du har, och kommer att kunna kommunicera med barnhemmet du barnet bor på för ytterligare frågor. Du kommer fortfarande att behöva en annan tenta för invandrare visum, men om du upptäcker nya hälsoproblem i detta skede, är det redan för sent att neka barnet.
 • Hitta på nätet Kina adoption forum för att lära dig allt du kan om alla faser i processen från familjer som har "varit där, gjort det." Informationen är ovärderlig.
 • När du reser till Kina, överväga att föra förnödenheter såsom våtservetter, olika storlekar av blöjor och en mängd flaskor och sippy koppar. Din byrå bör ge dig en fullständig lista över objekt att ta och inte ta. Köpa ett paraply barnvagn i Kina är billigt, men rekommenderas inte eftersom det är bättre för dig att hålla ditt barn medan de anpassar sig till dig och den nya miljön. Vissa objekt kan vara svårt att hitta i Kina, särskilt på landsbygden, och din resa kommer att bli svårt nog utan att behöva oroa sig för sista-minuten-shopping.
 • Möte ditt barn för första gången är en emotionell, och ofta överväldigande upplevelse för både föräldern och barnet. Det kan ta flera dagar för ditt barn att bli bekväm omkring dig. Försök att spendera så mycket tid som möjligt bara lära känna ditt barn, och gör dem känna sig trygg och säker omkring dig.
 • Medan mängden pappersarbete kan verka skrämmande, hittar du säkert det värt när du träffa din nya barnet.
 • Gör så mycket forskning som möjligt innan du väljer en adoption byrå. Webbplatsen för barnfamiljer från Kina (FCC), en organisation för familjer som har adopterat från Kina, har en bra artikel om byråerna. Kontrollera med Better Business Bureau är ett bra ställe att börja, men du bör också se till att be presumtiva byråer alla frågor du har och forskning dem på Internet. Helst bör du intervjua föräldrar som har använt en byrå innan.

Varningar

 • Borttagning av deras kultur kan ha en allvarlig inverkan på ett barn, som känslor av att inte tillhöra eller vara out-of-touch. Gör forskning om vad adoption innebär att både du och barnet, men inte bara med myndigheter. Försök att hitta en adopterad grupp lokala eller internationella adoptivbarn eller gå med ett online-forum som har internationellt adopterade och ställa frågor.
 • Var mycket försiktig med ditt pass och pengar när du reser i Kina. Passen kan hämta tusentals dollar på den svarta marknaden, och det kan vara mycket svårt att få en ny om din är stulen. Dessutom kräver antagandet process som du bär stora summor kontanter med dig. Som alltid, använd sunt förnuft och din intuition för att undvika stöld.
 • Timing är allt. Speciellt när du monterar akt, noga granska vad du behöver tidigt att skaffa något senare. Till exempel, måste du inkludera en kopia av ditt pass i ditt underlag. Detta innebär att få ditt pass direkt, även om du förmodligen inte behöver själva passet (för att resa till Kina) för en annan fyr-fem år. Var beredd att betala "expedierade" avgifter om du arbetar under en önskad tidslinje.
 • Antagandet process för special-behov barn kan vara betydligt snabbare än för andra, men om du bestämmer dig för att välkomna en av dessa barn i ditt hem, se till att du är beredd och villig att ta den extra engagemang på lång sikt.