Wki

Hur att rymma en ny bebis i ett skift schema

Här är några förslag för att klara ett skiftarbete schema när ni båda måste fortsätta att arbeta och du har en ny bebis i familjen. Det kommer inte att bli lätt, och du kommer förmodligen att behöva förlita sig på pålitliga människor kommer från din familj, vänner och grannar för att hjälpa dig så mycket som möjligt.

Steg

Hur att rymma en ny bebis i ett skift schema. Arbeta tillsammans som ett team.
Hur att rymma en ny bebis i ett skift schema. Arbeta tillsammans som ett team.
 1. 1
  Arbeta tillsammans som ett team. Eftersom ni båda måste fortsätta att arbeta, oavsett skäl, och ni båda är ansvariga för detta nya liv, då ni båda måste arbeta som ett team. Detta innebär att hålla öppna kommunikationskanalerna om allt.
 2. 2
  Sitt ner och skriva ut ditt schema på papper. Avsätt arbetstid, sovtid och barnet tid. Det finns ingen tid för något annat under de första månaderna. Dina prioriteringar är dessa tre saker ensam. Där du hittar sammandrabbningar eller luckor i schemat, måste du diskutera vem som är bäst lämpad att göra ändringar, eller vilka släktingar eller vänner eller grannar kanske kan fylla i för dig under dessa tider. Till exempel kan svåra tider inkluderar restid eller avgörande sömn tid när bara den ena partnern är tillgänglig.
 3. 3
  Fråga efter timmar eller skift som fungerar för er båda. Om någon av er har ett jobb och den andra har en natt jobb, kommer det vara lite lättare än om ni båda jobbar skift. I det första fallet, kommer du att ha fler möjligheter att dela vårdansvar. Om ni båda arbetar skift, men kommer du både att behöva be din arbetsgivare att tillgodose olika förläggning. Den som har mest flexibilitet timing arrangemang kommer att vara den som har att göra arrangemang runt den andra partnerns arbete tidsplan. Låt alltid din arbetsgivare vet att dina behov är tillfälliga, tills barnet är äldre och du kan hitta andra, lämpliga arrangemang.
 4. 4
  Be om hjälp. Var öppen och rättfram om dina behov med andra. Berätta för folk att du känner att du kan lita på att hjälpa till varför ni båda behöver för att fortsätta arbeta och hur, för en kort tid, skulle du uppskattar verkligen mindre hjälp här och där. Ju fler människor du söka hjälp från, desto mer troligt att du kommer att samla en liten pool av hjälpare som kan hugga i för dig när det behövs.
 5. 5
  Acceptera att ni båda behöver för att göra plats för oavbruten sömn. Du kommer att vara mer trött än du någonsin har känt förut jonglering arbete och en baby. Alla samma, måste du se till att ni båda får ett minimum av oavbruten sömn för att minska sannolikheten för att göra misstag i arbetet. Den partner som arbetar skiftarbete genomför redan en svår uppgift, eftersom kroppen har ombetts att klara av att hålla sig vakna på ovanliga tider. Olyckor händer mycket lätt att över-trötta människor. Men med en ny bebis, är ni båda fungerar effektivt skiftarbete, vare sig du vill det eller inte! Så det är mycket viktigt att planera oavbruten sömn som en viktig del av ditt schema.
 6. 6
  Upprätthålla en positiv inställning. En ny bebis blir mindre krävande med tiden och de alternativ till dagvård kommer att öppna upp för att frigöra dina scheman. Tills dess, men du måste stödja varandra och försäkra varandra om att ta hand om ditt barn är den viktigaste prioriteringen. Öppet erkänna att uppoffringar måste göras under en kort tidsperiod. Det kan vara svårt att se ljuset i slutet av tunneln, men det finns miljontals föräldrar som kan försäkra er att ni kommer att göra det.
 7. 7
  Håll kontakten. Om det finns problem, bör ni båda har snabbvalslinjer av kommunikation med varandra. Återigen, varna din arbetsgivare att det kan finnas mindre nödsituationer då du kommer att behöva antingen lämna arbetet tillfälligt eller tidigare än vanligt, eller ens under vilken du kan behöva frånvarande dig från jobbet. Alltid försäkra din arbetsgivare att du kommer att ta igen förlorad tid och be arbetsgivaren om alla förslag de har (mening, inte anta att din arbetsgivare kommer att vara glada över att behöva göra sådana ersättningar).
 8. 8
  Spendera så mycket tid med barnet själv efter jobbet. Spela, mys, prata och sjunga tillsammans.
 9. 9
  Tacka varandra. Båda två har en speciell gåva i varandra och i barnet. Glöm inte att låta varandra veta hur mycket kärlek du fortfarande har för varandra och hur älskade ditt barn är.

Tips

 • Njut av tiden på helgerna med barn tillsammans. Det är också viktigt att tilldela tider för just dig, där varje partner har en möjlighet att ta tid ut ensam för en vila, en hobby, en lite shopping för att uppdatera och återhämta sig.
 • Drick mycket vatten och kom ihåg att äta bra - om du inte tar hand om dig själv, kommer du att ha en svårare tid att ta hand om barnet.
 • Om en partner arbetar dagskift, kommer denna person troligen vara ansvarig för nattetid utfodring. Detta är helt enkelt ett faktum av liv och är något som chockade föräldrar vänjer sig, men motvilligt. Din kropp gör klara men ditt sinne kommer att ta ett tag att komma ikapp. Räkna med känslor av ren utmattning, huvudvärk och eventuellt delirium ibland. Det gör passet.
 • Om ni båda arbetar skift, det finns fler och fler 24 timmars dagis är växer upp i en del länder. Dessa kan vara ett bra alternativ för dig. Gör din forskning och ställa frågor när du besöker dessa platser för att försäkra dig om standarden på vården.
 • Express bröstmjölk hemma och på jobbet och hålla i lager. Detta kommer att säkerställa att ditt barn får den bästa näring möjligt i moderns frånvaro. Söka råd om pumpar bröstmjölk från moderskap sjuksköterskor, din sjukhusavdelning eller bebis butiker. Du kan också surfa på nätet för olika modeller men ofta lönar sig att fråga vänner om deras åsikter av de bästa.
 • Om du arbetar under dagen, använda dina lunchraster att springa ärenden. Ta en hälsosam, lunchpaket att äta snabbt i början av lunchen för att ge dig själv tid att betala räkningar, hämta mat och andra viktiga uppgifter. På så sätt är dina kvällar frigörs ännu mer att spendera tid med barnet istället för att gräma sig om svåra utflykter bort från huset.
 • Överväg omläggning din budget om det är allt blir för mycket. Du kan bli förvånad över hur mycket du kan göra utan och leva på bara en lön för en kort stund. Se en finansiell planerare om du behöver hjälp. Ibland kan det vara en fråga om att ändra amorteringar, flytta till ett mindre hem eller ändra återbetalningar av lån etc. och en finansiell planerare är bäst lämpad att hjälpa dig med dessa arrangemang.

Varningar

 • Inte jonglera inte så mycket att din hälsa blir lidande. Om du gör mer än du kan hantera, kan du drabbas av ett sammanbrott och det hjälper ingen. Släck andra åtaganden såsom frivilligt arbete, fritidsintressen, andra åtaganden familj, händelser arbete osv så mycket som möjligt. Var ärlig med folk om varför du inte kan vara runt och låt dem veta att det bara är tillfälligt medan du höjer ditt barn.
 • Allt arbete och ingen kul kan vara mycket dåligt för en relation och personlig hälsa. Gör lite tid för lek på helgerna eller under lediga dagar. Det finns ingen anledning till varför detta spel inte kan inkludera barnet - besöka ett zoo, en park, en biograf med en specialvisning för föräldrar med babes. Men också överväga att göra ett arrangemang för varje förälder att hinna ut ur omsorg och dela - tid att spendera bara på sig själva. En bra metod är att varje förälder att få en 3 timmars block av personlig tid varannan helg.
 • Glöm inte att du var en make / maka innan du var en mamma / pappa. Barn kommer att vara högsta prioritet, men din make måste vara en mycket nära andra eller arbetar omväxlande skift kan slita ditt äktenskap sönder.
 • Om du eller din make att bli arg eller upprörd, kom ihåg att den attityden kan förmedla till barnet.