Wki

Hur man sparar pengar på ditt bröllop ceremoni och mottagning

Du är gifta och vill ha en vacker händelse, men du måste hålla sig till en stram budget. Detta är ett problem som möter många brudar. Oroa dig inte, det finns sätt att få din dröm bröllop utan att bryta banken.

Steg

Hur man sparar pengar på ditt bröllop ceremoni och mottagning. Minska antalet personer i din brudföljet.
Hur man sparar pengar på ditt bröllop ceremoni och mottagning. Minska antalet personer i din brudföljet.
 1. 1
  Prioritera! Gör en lista på de viktigaste sakerna du vill ha för ditt bröllop och har din fästman göra detsamma. Är du mest engagerade att ha vackra blommor, bjuda 400 personer, som är värd för bröllop på en viss plats, eller betjänar filet mignon och hummer? Att känna dina prioriteringar innan planeringen börjar kommer hjälpa dig att bestämma vad du ska spendera pengar på, och vad du inte har något emot att göra billigt eller gör utan.
 2. 2
  Trimma gästlistan. Det är svårt, men ibland nödvändigt om kostnaden per gäst kommer att bryta din budget. Stryka namn på listan över gäster som kanske känner sig tvungen att komma till bröllopet om de är inbjudna, men skulle inte få sina känslor sårade om de inte ombeds att närvara. Tänk på att bjuda in bara släktingar som du har en nära relation i stället för alla som rör dig. Bjud bara de människor som är viktiga för dig och dina föräldrar, snarare än alla du känner.
 3. 3
  Minska antalet personer i din brudföljet. Du måste köpa fina presenter för varje medlem i din brudföljet, och som ger upp. Plus, traditionellt, är hela brudföljet plus deras datum inbjudna till repetition middag. Sju tärnor och sju marskalkar, kunde alla deras datum, ringbärare och flickor blomma, och deras familjer, plus båda föräldrarna och alla läsare i ceremonin, plus officiant lägga till upp till 40 + människor att föda!
 4. 4
  Ha ditt bröllop ceremoni och mottagning som hölls på ett hotell, och be om rabatter när familj och vänner bor på samma hotell. Reservera ett block med rum för dina gäster flera månader innan bröllopet för de bästa priserna. Tala med berörd chef när du ber om rabatter och reservera rum.
 5. 5
  Tänk att ha en vän eller familjemedlem genomföra vigseln. Detta kan spara flera hundra dollar som er minister kan ta ut. Se information om att bli ordinerad att ställa in ditt val av en officiant.
 6. 6
  Betrakta ett land eller småstad bröllop. Scener, catering, och blomsterhandlare tenderar att vara billigare i små städer än i stora storstadsområden.
 7. 7
  Håll dig till schemat för din ceremoni och mottagning. Musiker kommer ut mer om han uppmanas att utföra utöver den tid som anges i anställningsavtalet. Du kommer också att medföra extra limo avgifter om ditt evenemang går längre än planerat.
 8. 8
  Om du inte känner någon musiker själv, ringa lokala avdelningar college musik istället bland de gula sidorna. Eleverna kommer att vara billigare än professionella.
 9. 9
  Ha din ceremoni och mottagning på samma plats för att förenkla saker och spara pengar. Det kommer att finnas något behov av limousiner för att ta dig till den andra platsen. Många kyrkor har hallar som är utrustade för att hantera bröllop mottagningar till rimliga avgifter - särskilt om du är medlem.
 10. 10
  Be vänner att låna ut sina talanger genom att hjälpa till med sådana saker som inbjudningar, blommor, och program. Be en vän med vacker handstil att hantera dina inbjudningar i stället för att hyra en kalligraf. Om du förenkla dina blommor och arrangemang, kanske en kompis kan montera färska eller silke blommor som kommer att spara hundratals dollar. Några av de mest attraktiva bröllop program skrivs ut från en hemdator och sedan kreativt ihop med färgad kartong, silkespapper, band, etc.
 11. 11
  Tänk att ha ditt bröllop någon dag men lördag. Fredagar är också populära bröllop dagar men kan kosta mycket mindre än en lördag händelse. För ännu större besparingar, välj en vardagskväll för ditt bröllop. Schemalägg bröllopet för att ge gästerna tid att komma fram till ceremonin efter arbetsdagen är slut. Många gäster njuta vardagar bröllop som detta frigör sina helger för andra aktiviteter. Välj ett datum mellan november och april (mellan maj och oktober om du bor på södra halvklotet) för att undvika högre högsäsong priser på många områden.
 12. 12
  Tänk att ha ditt bröllop under dagen, till exempel en helg brunch eller en lunch på lördag eller söndag. Kostnaden för en plats kommer att vara mycket lägre och dagtid belysning är bättre för färgfotografering.
 13. 13
  Överväg att ändra traditionen. Om du gör en runda skålar, kan gästerna skåla med allt vad de för närvarande dricker istället för att du behöver köpa champagne för alla. I stället för en limo, överväga ett vanligt fordon. Om du är nöjd med bara serverar öl och vin, hoppa över hela baren och spara en bunt på sprit. Tänk dig en härlig formell klädsel som inte är en traditionell klänning från en brud butik.
 14. 14
  Professionellt ställde och ordentligt upplysta fotografier är en av de få vackra minnessaker har du från din speciella dag, men att få dem behöver inte bryta banken. Välj en erfaren fotograf som kommer att omfatta alla bilderna på en CD till ett lågt pris. Då kan du göra så många billiga kopior som du behöver i stället betala en enorm nytryck avgift till fotografen. Också, sätta ihop en lista över de gruppbilder ni vill, göra en detaljerad tidsplan för dagen, och ge en kopia till alla på skottet listan. Var noga med att "pad" ditt schema med 15 minuter så de som kör sen inte får lämnas ut. Också överväga en privat pre-wedding möte för bruden och brudgummen följt av alla de poserade fotografering. Slutföra allt innan bröllopet innebär att du kan spendera hela resten av din dag njuter själv och företaget av dina gäster. (Du kan inte stå för att hållas väntar mellan bröllop och mottagning.)
 15. 15
  Efter att ha tittat på den slutliga planen för ditt bröllop, men innan du betalar några insättningar, bestämmer var du kan förenkla hela processen. Fundera på om du verkligen behöver körsångare och en stråkkvartett vid ceremonin och ett bröllop sångare och en DJ i receptionen. Släppa duvor eller fjärilar eller har en ljus-belysning ceremoni är alla underbara, men kan kosta en massa pengar. Enkelhet sparar pengar och om det görs bra, kan ditt bröllop verkar mer lugn och vördnadsbjudande.
 16. 16
  Kom ihåg att bröllopet är en dag i början av ett livslångt åtagande. Se bortom bröllopsdagen till de mål du kommer att ha som nygifta. Om du vill köpa ett hus under de närmaste åren, att hålla det som en prioritering genom hela bröllopet planeringsprocessen kommer att hjälpa dig att vara försiktig om hur mycket du spenderar på att en dag.

Tips

 • Låt dig inte skrämmas av en personal du betalar. Be om vad du vill och hålla ställningarna.
 • Ta blomsterarrangemang från ceremonin till receptionen. Detta kan halvera din blomma budget. Överväg att ha färre blommor och billigare blommor. Köpa lösa blommor och har en plats personal eller en begåvad vän placera blommorna konstfullt i högt glas vaser. (Den arrangera görs oftast gratis, men kolla först!)
 • Ett annat sätt att minska kostnaderna i samband med bröllop är att inte nämna att varan eller tjänsten är för ett bröllop. Till exempel, om du hyr en plats för bröllopet, anger rummet kommer att användas för en "släktträff." Detta synsätt kan också vara till hjälp för bröllopstårtor. En vanlig kaka i allmänhet prissätts mycket lägre än en identisk kaka som har identifierats som en bröllopstårta. Om du planerar att ha en enkel blomma system (som gerbera och grönt poms) du kan undvika en stor uppmärkning och behovet av ett möte genom att inte nämna bröllopet.
 • Använd en online-tjänst för OSA och helt enkelt inkludera webbadressen på dina inbjudningar, sparar behovet av OSA kort och extra porto. Överväg att ta ett telefonnummer för dem som kanske inte har tillgång till Internet.
 • Klipp ut resor (och limo avgifter) mellan kapellet och mottagning hall genom att ha bröllop på samma plats som din mottagning! Dessutom kanske du kan förhandla fram ett billigare pris för att använda mer än en tjänst som tillhandahålls på en viss plats. Det gör det också lättare för ut ur staden gäster, eftersom de inte kommer att behöva köra till två platser. De kommer att uppskatta det mycket!
 • Du kan välja olika klänningar för varje tjej men ge dem alla en gemensamhet, såsom färg, en halsduk, ett bälte eller en sjal. Genom att ha flickorna i samma tillbehör, du väver en röd tråd som gör att det ser bra sammanställt. Ingenting ska se tacky eller dåligt utförda. God smak är viktigt, men behöver inte kosta massor av pengar. * Spara några extra pengar för ditt hem. Du kommer att behöva det när du vill köpa denna underbara soffa eller säng. Gör ditt liv tillsammans den största prioriteringen av dina utgifter. Tygla din önskan att imponera på världen. De kommer inte ihåg alla detaljer och du ska vara fastnat med räkningen för en lång tid framöver.
 • Be chefen att kasta i extras. Använd hotell hus sängkläder istället för att hyra andra. Hotell och hallar catering har egna rekvisita och centerpieces att de är glada att lånet. Fråga alltid minst 10% rabatt angivna priser.
 • Om du ska ha en godis "bar" eller stationen, ge inte bort favörer. Candy är en fördel. Det finns ingen anledning att ge dina gäster med båda.
 • Din bagare kan frost några "låtsas" nivåer så din tårta ser grand men sparar pengar. Du kan alltid köpa ett ark eller två skikt rund kaka på ett lager klubb eller livsmedelsbutik göras i samma färg glasyr som din bröllopstårta. Du kommer att kunna mata mer för mindre. Också, räkna ca 20% färre portioner av kakan än det finns människor. Många äter inte tårta, så en hel del av kakan får kastas bort. Till en kostnad av 5€ 0,00-10€ 0,00 (medelvärde tårta kostnader) per portion, det är hjärtskärande att se fyrtio stycken får kastas i soporna.
 • Fråga efter erbjudanden när de förhandlar kostnaderna för din tårta, blommor och reception hall. Till exempel, om du har möjlighet att betala up-front, bör du kunna få en 20% rabatt på din tårta, som kan lägga upp till hundratals utanför din tårta! Detta är också användbart i förhandlingarna dina blommor.
 • Bröllop cup cakes också blir allt mer populärt och det är inte svårt att göra det själv, ännu bättre, få alla flickvänner för att hjälpa till.
 • Tänk dig en ark kaka istället för en stegvis kaka, kommer det att spara dig nog att du kunde få en snyggare recept eller finare dekorationer tårta om du verkligen vill och ändå spendera mindre.
 • Har buketter gjorda av torkade blommor eller fina "Silk" blommor i stället för dyra, färska blommor. Tyg eller band blommor är också en härlig och tålig alternativ. Med de arrangemang som gjorts dagar eller veckor i förväg kan spara tid, pengar och stress.
 • Istället för blommor och band att dekorera kyrkan, prova stora krukväxter ormbunkar upp vid altaret med enkla stearinljus. De är billiga och mycket elegant. (Håll ormbunkar tillbaka från öppen eld, säkerheten först!)
 • Överväg att gifta sig under en av säsongen, såsom fastan, september till november eller april. Du kommer att kunna förhandla hyror med mottagning hallar på grund av minskad efterfrågan och affärer. Till exempel, om du gifter dig under fastan, kanske du kan förhandla fram en större mottagning hall för samma pris som en mindre. Också lågsäsongen bröllop ge mer flexibilitet eftersom i off chans att du har en 95% avkastning ränta på ditt bröllop inbjuder, kommer du att kunna förvränga för ett större rum, tårta, eller mat att lättare och ofta till en lägre kostnad än under sommarmånaderna.
 • Använd en smoking plats som ger dig brudgummens smoking gratis när du beställer andra samtidigt.
 • När du funderar på att kostnaden för porto check med posten för att ta reda på om det kommer att bli en räntehöjning. Detta kan blåsa din budget. I USA, köpa evigt frimärken i nuvarande takt. De kommer att hedras av posten som ett första klass frimärke oavsett hur mycket de postala räntehöjningar. Det är därför de kallas evigt frimärken.
 • Om du kommer med en "all-inclusive"-paketet, men du vill inte att deras kaka eller du vill ha en "torr" bröllop, få den tryckta uppdelning av varje objekt och be att dra de objekt som du inte kommer att använda. Du kan alltid ha några vänner skära tårtan och spara på de "skär" avgifter om du är villig att underteckna ett undantag.
 • Din brudtärnor är ansvariga för kostnaderna för sin egen klädsel. Försök att vara förstående om dagens ekonomi genom att välja klänningar från en billigare källa inklusive företag klänning katalog. Första beställa en klänning i en lämplig storlek för en av dina flickor och har prova henne på den. Detta gör att du kan se på nära håll tyget kvalitet, färg och stil på klänningen utan att köpa flera, och sedan ta reda på att du hatar dem. Även om avkastningen är tillåtna, det är tidskrävande och du inte har tid att slösa.
 • Fråga också om någon skulle vara villiga att köpa bröllopstårta i stället för att ge er en bröllopsgåva.
 • Ta oberoende företag på allvar. Individer är mer villiga att skära en paus än att säga, din livsmedelsbutik blomma avdelning.
 • Leta efter en klänning på sparsamhet eller sändning butik eller eBay och sedan har det ändrats om det behövs. Ens överväga icke-traditionell klädsel, kanske bara något du tycker ser bra ut och du kan bära den igen efter bröllopet också.
 • Låna en slöja eller köpa en på Ebay. De brud butikerna betalt upprörande priser för slöjor.
 • Be om hjälp från vänner och familj! De är fria och ofta glada att hjälpa till.
 • När du planerar din ceremoni och mottagning på ett hotell, be att få tala med en chef som är ansvarig för dessa tjänster. En chef bör vara i stånd att erbjuda de bästa priserna för hotellets tjänster.
 • Om du bestämmer dig för att gå med färska blommor, välja blommor som är i säsong. Möjligen odla dem själv eller köpa blommor i bulk på ett bondens marknad och ordna dem själv. Eller, en del handel skolor som utbildar florister kommer att ordna bröllop buketter för kostnaden av blommorna.
 • Istället för ett tillgodoses händelse, kan du servera den som en "Pot Luck" stil för måltiderna och kan spara pengar.
 • För par med många vänner, har ett litet, familjeägt bara ceremonin. Därefter har ett stort, informell mottagning på en annan dag. Dekorationer, plats, klädsel och allt annat kan vara mycket informella och inte hemskt dyrt. Vara nådig dock, och servera god mat!
 • Kontrollera vid kapellet för att se om det finns en annan bröllop samma dag. Ibland kan du dela upp kostnaden för att dekorera med andra paret - om du är både villiga att välja neutrala färger och den som går först ser till att inga välmenande släktingar "klara upp saker".
 • Tänk en höjdpunkt som fungerar som något annat. Till exempel, i stället för en stor bröllopstårta, sätta en liten kaka på varje tabell. Kakan är dessert och mittpunkten! Eller, om du gör favörer, sätta högen av favörer prydligt staplade i mitten av bordet. Eller skapa ett vackert bord nummer, eventuellt dekorerad med en bild av paret eller en bild av en stad paret besökte tillsammans, och använda det som mittpunkten, omgiven av billiga votivljus.
 • Köp din mittpunkten blommor på en grossist lager. Grossistlager säljer ofta produkter i bulk och billigare än vanliga butiker. Du kan ofta få 30-40 små centerpieces för mindre än 75€ om du är villig att be vänner och familj att hjälpa till.

Varningar

 • Ibland gör-det-själv-projekt kostar lika mycket som att köpa eller hyra den färdiga produkten. Och tiden kostnaderna kan vara enorma när man har så mycket annat att göra.
 • Glöm inte att inkludera porto kostnader i din budget. Efter inbjudningar (vanligtvis vid 60 cent), svarskort (använd vykort i stället för kuvert), och en zillion tackkort, lägger verkligen upp.