Wki

Hur man väljer blommor för din bröllopsdag

Ett bröllop skulle bara inte vara detsamma utan blommor. Varje brud vill att hennes bröllop vara minnesvärd och hennes val av blommor eller arrangemang bör spegla hennes specifika smak och personlighet. Hennes blommor bör skapa ett tema för att göra hennes bröllopsdag speciell och ger den sista touchen till denna mycket speciella dag.

Steg

Hur man väljer blommor för din bröllopsdag. Förstå att det inte finns några rätt eller fel val när du väljer blommor för ditt bröllop.
Hur man väljer blommor för din bröllopsdag. Förstå att det inte finns några rätt eller fel val när du väljer blommor för ditt bröllop.
 1. 1
  Förstå att det inte finns några rätt eller fel val när du väljer blommor för ditt bröllop. Det är ditt personliga val, som dina egna preferenser är den viktigaste delen, samt ha en grundläggande förståelse för vad som fungerar bra för det tema du valt och din budget. Du kan också förvänta sig en bra att förse dig med goda råd, så var beredd att ställa massor av frågor, och att köra idéer förbi din florist när du har nått det stadiet. Vissa grunderna att förstå innan du hämtar in på detaljer är:
  • Kom ihåg att mindre är mer. Blommor är stänk av färg, utsmyckning ovanpå många andra redan vackraste delarna av ett bröllop.
  • Bra placering och användning av billiga bladverk kan skapa den meningen att du har mer blomsterarrangemang än vad du faktiskt gör.
  • Din florist måste dela din vision, eller är det dags att hitta en som gör.
 2. 2
  Börja med att titta igenom brud tidskrifter, böcker och även trädgårdsböcker som fokuserar på blommor. Om du inte redan har en uppfattning om vilka typer av blommor du vill ha, bara titta på vackert fotograferade blommor kan vara ett härligt sätt att börja få en uppfattning om vad du vill. Även överväga att ta en rundtur i en lokal botanisk trädgård eller en där blommorna är på displayen, för att få en riktig känsla för hur blommorna kommer.
  • Lär dig de olika betydelser av blommor så att det kan spela en roll i ditt beslut, du kanske vill uttrycka vissa känslor genom "språket av blommor". Läs hur man uttrycker sig använda språket av blommor för att hitta betydelser av blommor med tillhörande bilder.
  • Det finns några klassiska bröllop blommor som du inte kan gå fel. De är: rosor, pion, liljekonvalj, hortensia, orkidé, och callaliljan. Detta betyder inte att du måste ha någon av dessa blommor, men det kan hjälpa dig när du bestämmer dig för att veta att dessa klassiker är sunda val.
 3. 3
  Bestäm din budget. Innan du blir för upphetsad, gör de belopp. Vissa blomsterarrangemang kanske inte realistisk när du har budgeterat för allt annat, så det är en bra idé att veta hur mycket du har att spendera på blommor innan du hämtar dina förhoppningar upp. När du besöker florist kan du diskutera omfattningen av din budget och arbeta därifrån. Det är en bra idé att hålla några blommor på din "måste-ha"-lista och en del på din "önskelista", så att om du måste klippa ner, kan i önskelistan blommor går först utan att tömma de blommor som du måste ha. Se "Tips" nedan för en indikation av väsentliga blommor kontra trevligt-men-inte-nödvändiga sådana, om budgeten inte kan sträcka sig så långt.
  • Vara beredd att vara mer kreativ om du är på en budget.
  • Inte säkring inte runt kostnaden med din florist. Var ärlig om du inte har råd med mycket, det hjälper din florist leta efter billigare men lika härliga alternativ tidigt.
  • Använd dyra blommor sparsamt, såsom brudbuketten bara.
  • Centerpieces lägga snart upp. Överväga att hitta mindre genomarbetade för att minska kostnaderna om din budget är stram.
  • Känn dig fri att mixa och matcha sorters blommor och att plundra trädgården också. Alla blommor är vackra, oavsett om de är billiga eller dyra, det viktiga är färskhet och ett pris du har råd.
  • Använd doftande blommor för att ge intryck av att det finns fler blommor, starkare lukta blommor kommer parfym ett rum med lätthet (t.ex. frangipani, liljor, hyacinter, jasmin, och sockerärtor).
 4. 4
  Tänk på färgen på blommorna. Färg är en viktig del av ditt beslut om vilka blommor att ha. De valda färgerna bör komplettera brudklänning, bröllop tema, och kläder för resten av brudföljet. Färger som valts enligt säsongsbunden tillgång kan du störst påverkan för mindre pris, som säsongens blommor alltid kommer att kosta mindre. När tänker färg, fundera på vad blommorna har att brottas med i rummet, tält eller utomhus område där de befinner sig och se till att välja färger som står ut. Några av de mer populära blommor av färgval inkluderar:
  • Vit: rose, Sweet Pea, kamelia, stephanotis, narcisser, gardenia, liljekonvalj, jasmin, och brudslöja.
  • Pink: rose, ranunculus, pion, Luktärt, nejlika, tulpan, Protea boronia och lilja.
  • Lavendel: lavendel, lila, anemon, statice, iris, riddarsporre, och hortensia.
  • Gul: påsklilja, solros, tulpan, gerbera, lilja, och freesia.
  • Red: gerbera, ros, dahlia, julstjärna och amaryllis.
 5. 5
  Betrakta säsongen. Säsongen spelar en viktig roll i ditt val, särskilt om du är prismedvetna. Medan icke-säsongens blommor kan flygas in, detta ökar kostnaden och komplexiteten avsevärt. Och om du är i lokalt odlade produkter, är det knappast lämpligt att ha blommor flygs in! Några av de mer välkända, populära blommor anges tillsammans med deras säsong här (notera att det kan vara regionala och klimat variationer beroende på var du bor i världen):
  • Vårblommor: amaryllis, anemon, påsklilja, freesia, gerbera, liljekonvalj, orkidé, ranunculus, stephanotis och luktärt.
  • Sommarblommor: anthurium, nejlika, krysantemum, brudslöja, lilja, magnolia, ros, och solros.
  • Höst / höst blommor: agapanthus, aster, clematis, tusensköna, hosta, hortensia, passionsblomma, och rosa.
  • Vinter blommor: Camellia, euphorbia, iris, Nerine, pensé, julstjärna, snödroppe, tulpan.
  • Året runt blommor: callalilja, nejlika, brudslöja, orkidé, Protea ros och tulpan (även om denna lista kan variera beroende på region).
 6. 6
  Fundera över var du vill blommor spela en roll i ditt bröllop. Bröllop blommor kan vara enkel eller avancerad beroende på vilken typ av bröllop som planeras. Hursomhelst, bör de ha en blick av individualitet och ser ut som om de har alla skapats speciellt för bruden. Blommor är lämpliga för följande platser och arrangemang:
  • Brudbuketten, och buketter för medlemmarna bröllopsfest (se nedan).
  • Blommor för kyrkan eller på andra äktenskap), blommor kan placeras i slutet av bänkarna, på altaret, steg koret fönsterbrädor, runt kandelabrar etc. blomsterprakt i de flesta kyrkor måste vara stor för att vara effektiv i den stora rymden i kyrkan, om du har en stram budget, i vissa fall, kan du dela med kostnaden för blommor i en kyrka bröllop om det finns en annan bröllop på samma dag, det är helt upp till dina önskemål men). Observera att vissa präster kommer att motsätta utsmyckning av altaret.
  • Ett register eller register kontorsbyggnad eller rådhuset kan vara mindre villiga att ha egna blommor men det är värt att fråga om du kan ta in en särskild ordning av dina egna.
  • En dekorerad brud valv eller berså.
  • En matta av färska kronblad för en.
  • Tabeller på en sittande middag.
  • Blommor runt en hall, stort festtält, dans för mottagning.
 7. 7
  Börja med brudbuketten. Detta är den mest intima blomsterarrangemang för bröllop och om du inte har råd med många blommor, inte minst inte snåla på buketten! Brudens bukett ska vara den största och mest spektakulära bukett i bröllopsfest. Vitt är fortfarande traditionellt den mest populära färgen på brudens bukett, men många olika färger används i bröllop idag för bruden och tärnorna från mjuka pasteller som ljusrosa genom att rika, levande färger som cerise, vinrött och. Ytterst valet av blommor till buketten beror på vad du vill, stilen på din klänning, din längd och ditt bröllop tema. Det rekommenderas att du inte slutföra bukett tills du har valt din klänning, eftersom de två måste matcha perfekt, och oftast den större klänningen, den större buketten.
  • Det finns olika stilar av buketter. Dessa inkluderar runda, släp, kärve, månskära, linje, och buketter kaskad:
   • Runda buketter är ett populärt val för många brudar. Denna stil används vanligtvis för stora blommor såsom rosor eller pioner, löst arrangerade med bladverk och bundna med ett band.
   • Stora släpande buketter (en kaskad) är särskilt lämpade för romantiska klänningar stil bröllop. De kommer bara att fungera bra med större klänningar men, de övermanna något slinky eller tättslutande. Dessa består vanligen av blommor trådbundna till ett handtag, det är både det mest traditionella och mest formell form av bukett former.
   • Bundna buketter är handknutna nonchalant eller lindas ihop med tråd. Denna stil går bäst med en modern, enkel klänning med en modern bröllop.
   • A är en minimalistisk inställning som är mycket små och oftast hand-bundna med band, liljekonvalj är en idealisk blomma för denna typ av bukett.
   • En Pomander bukett görs oftast utan tillsats av bladverk och det kan hängas på ett band för bruden att bära på hennes handled.
   • En elegant linje bukett liljor är ett bra val för en figursydda klänning.
   • En modern stil bukett gjord av exotiska blommor och tropiska bladverk kommer att passa den moderna bruden.
  • Överväga ytterligare utsmyckningar till en bukett:
   • Pärlor och kristaller kan införlivas i buketter för en touch av tillsatt glamour.
   • För en finkänslighet ren organza band kan användas för att skapa band bågar och långa banderoller.
   • Brett sidenband ger en rik, lyxig look.
 8. 8
  Besluta om tärnornas buketter. Tärnornas blommor kan vara en mindre version av brudar blommor eller en annan form men ändå bibehålla färgtema. Om bruden bär en avslutande bukett tärnorna kunde bära runda buketter. Var och en av buketter kan vara samma färg som brudar bukett. Om du väljer en annan färg, så att den smälter väl med brudbuketten och övergripande. Ytterst syftar till god samordning.
  • För att ge ett annorlunda utseende, kunde tärnorna bär eleganta aftonväskor fyllda med blommor. Påsen skulle behöva vara fodrade med en plastbit att undvika smuts på insidan av påsen. En bit av indränkt florist skum kan placeras i påsen och de blommor och blad anordnade i skummet att utvidga graciöst från toppen av påsen.
 9. 9
  Besluta om stilen på blomman flickans blommor. Detta daintiest medlem av bröllopsfest kunde bära en liten korg med blommor för att matcha tärnornas blommor. Korgen kan sprayas vit eller en pastell nyans. Ett annat alternativ är att fästa en sprej av blommor till en bit band och knyta den runt blomman flickans handled, knyta bandet slutar i en rosett med långa ändar. Detta är speciellt lämpligt för en mycket ung blomma flicka som kan hitta en korg besvärligt att bära.
  • En härlig variant är att bara ge ros eller andra kronblad i sin korg och att be henne att sprida blommorna ner i gången. Naturligtvis, rensa detta med vigselförrättare och / eller fastighetsägare först.
  • Betrakta en blommig armband och / eller en blommig hår prydnad att pryda blomma flicka. En blommig krans som sitter på håret som en älva eller nymf är en annan söt variant. Hon kommer att vara super glad med dessa speciella Touch.
  • Överväga att ge blomman flickor under 5 en nallebjörn eller annan mjukdjur med egen corsage. Den mjukdjur kan hållas efteråt som ett tack gåva.
 10. 10
  Förbered brudgummen och marskalkar. Även om deras behov av blommor är mindre prålig, är det lika viktigt, och de kommer att bära ett knapphål / boutonniere. För brudgummen, ger något som har en liten skillnad från knapphål för marskalkar - såsom en enda blomma som är det samma som en i brudbuketten. Blommor som är populära för knapphål inkluderar rosor, nejlikor, orkidéer och små sorter av. Liljekonvalj är populär för knapphål eftersom det är en dyr blomma men går långt i ett knapphål.
  • Överväga att ge fadern till bruden annonsen brudgummen en speciell knapphål egen.
  • Om du har budgeten och lust, kan du lämna även knapphål i en skål för alla gäster att ta när de kommer in i kyrkan eller område där du ska gifta.
 11. 11
  Förbered bröstbuketter. Både brudens mor och mor till brudgummen bära corsages. Dessa bör komplettera sina outfits. Standarden Corsage blommor inkluderar rosor, orkidéer, kamelior och gardenior.
  • Ofta farmödrar och speciella mostrar kommer att bära bröstbuketter också.
  • Det är bra att veta färgen på klänningar av dessa bär bröstbuketter, för att se till att färgerna inte kommer att kollidera - vit eller grädde är alltid ett säkert, neutralt val.

Tips

 • Blommor ger pricken till ett bröllop, genom att välja blommor för att komplettera ditt bröllop tema kommer det att ge dig underbara minnen att minnas för en livstid.
 • Viktiga bröllop blommor är: brudbukett, hästskötare "knapphål, tärnornas posies, corsages, ceremoni arrangemang (ibland vid altaret), centerpieces bord, och tacka-du buketter.
 • Inte väsentliga bröllop blommor (men trevligt om budgeten tillåter): Gäst knapphål eller corsages, pew end arrangemang, kyrka entré, blomblad konfetti, mottagning entré / hallar, tårta bord, andra områden.
 • Några brudar använder en frystorkad bukett. Detta varar för evigt, så kan vara ett trevligt alternativ. Eller, kan du få detta gjort efter ceremonin.
 • För en låg-budget, kan jord-centrerad bröllop eller en Renfaire stil bröllop, lokala blommor samlade i säsongen bli en spektakulär tema inklusive blomma circlets för kvinnor i ceremonin eller för alla i ceremonin.
 • Röd i Kina och vissa andra asiatiska kulturer ses som en brud färg som ger speciellt lycka. Röda blommor kan vara ett härligt sätt att införliva denna sed i en mer traditionell västerländsk bröllop.
 • Handgjorda konstblommor såsom pärlstav blommor, origami blommor och andra hantverk blommor är ett annat sätt en brud kan ha ett evigt bukett och / eller dekorationer gjorda från hjärtat som blir minnessaker. Om dina vänner inte är listig, anser shopping online och offline hantverk marknader för att ge ditt bröllop denna känsla. Kostnaden är rimligt att frigöra beroende på om de är köpta eller skapade av vänner.

Varningar

 • Planera ett bröllop kan vara stressande. Genom att träna stilen och färgerna av ditt bröllop blommor i förväg kommer att hjälpa dig att arbeta på ett övergripande tema att ha bröllop av dina drömmar.
 • Var medveten om att vissa gäster kan ha mycket starka allergier mot vissa blommor, speciellt hyacinter. Fråga din florist om du är osäker på om de blommor du gillar är "säkra" för alla. Vissa växter är också giftigt vid förtäring. Ha det i åtanke när du inreder för ett bröllop med små barn som deltar.