Wki

Hur får din man att hjälpa till runt huset

Uppdelningen av "hushållsarbetet" är obefintlig i många upptagen hem. Mellan arbete, barn och sociala utflykter, oftast infaller på en uppsättning av trötta axlar: hustrun är. Efter ett tag, många hustrur blir förbittrad, särskilt om de har ett jobb, eftersom hushållsarbete blir det "andra skift."

För att undvika ett äktenskap härdsmälta, skapa en handlingsplan som inte bara kommer att motivera din gubbe för att hjälpa till hemma, men skapa fred och balans inom äktenskapet, är en väg framåt.

Steg

Hur får din man att hjälpa till runt huset. Bestäm vad som behöver göras.
Hur får din man att hjälpa till runt huset. Bestäm vad som behöver göras.
 1. 1
  Bestäm vad som behöver göras. Från tvätt till att ta ut soporna, göra en lista över alla veckans sysslor och som för närvarande slutför uppgiften. Vid fastställandet av obligatoriska uppgifter, rensar du det första hindret för din man utsikt uppgifterna lämnas ogjort. Dessutom kan identifiera den exakta sysslor hjälpa er båda ser vad som utgör hushållsarbete. Typiska sysslor inkluderar:
  • Städa alla delar av huset
  • Tvättstuga (tvätt, strykning, vikning och sätta undan)
  • , Plus andra diverse butiksbesök
  • , Diska
  • Bill betalning och
  • Yard arbete, trädgårdsskötsel och underhåll
  • Att få barn till och fritidsaktiviteter, läkarbesök etc.
  • Pet sjukvård, inklusive, veterinär besök, utfodring, etc.
 2. 2
  Definiera lätt, måttlig och svår uppgift. Gradera varje uppgift med tanke på hur tidskrävande det är, hur ansträngande, och hur ofta det ska göras. Till exempel, tvätta golven kan vara en måttligt svår uppgift, vad med moppning, sopa, vaxning, etc.
  • När du skriver upp på listan, behandla frågor som skulle kunna underlätta rengöringen. Till exempel, kan du uppgradera dammsugaren eller få bättre tvättmedel? Dessa kan vara bra uppgifter att tilldela din make. Göra honom att känna att han har köpt de poster kan ge honom en större känsla av stolthet i att använda dem för att visa att de gör jobbet än de gamla objekt!
 3. 3
  Be om hjälp. Om du inte frågar, kanske han vet inte att du behöver hjälp, och du kan aldrig veta hur mycket mer han kan bidra med. Gör ett datum med din man att diskutera sysslor. Schemalägg din dag efter en rolig dag eller ens en lång vecka på jobbet - bara undvika bokning tiden omedelbart efter ett argument eller när något annat har din mans uppmärksamhet. Fånga vissa vin, komma bort från barnen (och TV), och ta med din lista till dagen.
 4. 4
  Börja med att berätta din man hur mycket du uppskattar vad han gör runt huset. Referens de arbetsuppgifter som han utför redan och pratar om hur hans bidrag gör en skillnad i hur väl familjen fungerar. Sedan gå vidare med att förklara att eftersom du känner dig som om du tar mer än du kan hantera, skulle du älska honom att hjälpa till mer.
  • Visa honom listan över uppgifter så att han kan se den mångfald av hushållssysslor i svart och vitt.
  • Säg inte till honom att du tycker det är orättvist att du har gjort merparten av arbetet - chansen, han har aldrig tänkt på din hushållsarbete ingång som är obalanserad. Bara berätta för honom att hans bidrag skulle bidra till att upprätthålla din energi nivåer, och ge din familj mer tid att göra saker istället för att vänta runt medan du är klar med hushållsarbetet.
 5. 5
  Be honom att granska din lista och hitta de sysslor som han inte skulle ha något emot att ta på. Styr honom mot de sysslor som inte kan kräva tidigare homemaking upplevelse, som att bada husdjur, svepande, eller städa toaletter.
 6. 6
  Eftersom han aldrig har tagit sig an dessa "nya" sysslor, berätta för honom hur du utföra arbetet och när. Säg inte till honom att han måste göra sysslor på ett sätt och på en viss dag, men i stället förklara hur man gör det och vad som har fungerat för dig. Inte galen om han inte använder din exakta tillvägagångssätt.
 7. 7
  Överväga att bilda ett team förhållningssätt till hushållssysslor. Avsätt en gång i veckan där ni båda pitch in och göra hushållssysslor tillsammans, varefter det finns utrymme för avkoppling och fritid. Lördagsmorgnar kan vara en bra tid om det inte finns andra åtaganden eftersom det frigör resten av helgen, annars väljer en annan tid som passar och låter er båda göra hushållsarbete i tandem.
  • I en anda av lagarbete, bryta ner mindre sysslor i gruppens ansträngningar, också. Till exempel, du lagar mat, han tvättar rätter. Du hänger kläderna på linjen, tar han bort dem och viker dem. Du dammsuga golven, han moppar resten. Och så vidare.
 8. 8
  Var flexibel och tålmodig. Det tar tid att ändra gamla rutiner och vanor, speciellt när en person har åberopats för att hålla huset rent. Det kan ta massor av mjuka påminnelser och ytterligare övertalning, men kvarstår tills det blir normen i ditt hushåll. Och undvika att hålla poäng, han är sannolikt att glida upp, och du är för. Bara försiktigt påminna honom om hans utgång på köpet när han inte uppfyller det.
  • Klipp din man lite slack. Bara för att han inte gör det till perfektion, inte avbryta honom att krångla. Kom ihåg att om du vill ha mer hjälp, du måste acceptera hur han gör det.
  • Ge din man "idiotsäker" hushållsarbete såsom tömning soptunnor, plocka upp tvätt och sopa golv. Vänta tills han är bättre i stånd att ta itu med sysslor som tvätt, där det finns en möjlighet att han kunde oavsiktligt förvandla din vita kläder rosa.
 9. 9
  Ta för vana att tacka varandra för att hålla hushållet i trim. Ni båda bidrar till harmonin i hemmet, så ni båda måste inse detta från tid till annan. Ju mer du visa din uppskattning till varandra, desto mer blir en god vana.

Tips

 • Ge några av hushållsarbetet till barnen. Barn behöver lära sig tidigt i livet om hur grundläggande hushållssysslor, så be dem att lägga undan sina tvätt, rena speglar och göra deras säng är en bra start. Öka mängden sysslor regelbundet tills de gör städa upp jobb utan att ens behöva ställas.
 • Om din man är villig att ge honom med en "honey-do" lista så han vet exakt vad du vill och behöver inte gissa.
 • Om du och din make arbetar långa timmar, avgöra om du har ekonomi att anställa en veckostädning. Även om en eller båda av er arbetar hemifrån, kan ha en renare göra livet en hel del enklare. Fundera på vilka uppgifter du vill städning att hantera och vilka uppgifter skulle fortfarande vara ditt ansvar. Vanligtvis veckostädning är bäst till en renare, medan både du kommer att behöva fortsätta ansvara för dag-till-dag behov och större rensar.
 • Om att hjälpa runt huset inte fungerar, dela skillnaden och be din man att istället köra dina ärenden, butik och ta och plocka upp barnen från skolan eller praxis.
 • Plan rengöring i förväg. Förbered hans sinne och hans humör att vara i ingrepp när helgen kommer att städa huset. Gör det tillsammans och begränsa tiden så att din familj inte tillbringa hela dagen rengöring. Målet är att få din man att engagera sig. Om det blir för mycket, kanske han vill inte göra det igen. Börja smått och bygga därifrån.

Varningar

 • Undvik att behandla din man som ett barn eller att vara diktatorisk. Detta kommer bara att sluta i argument och ingenting kommer att förändras. Också undvika att dra martyren rutin, allt det gör är har du fortsätter att bränna internt medan alla bara erkänner att du stå ut med det, även om de måste tolerera mumla.
 • Om din man har kommit överens om att utföra vissa uppgifter, men inte gör det, inte tjata eller skrika åt honom. Istället frågar honom om han tror att han fortfarande kommer att kunna göra dem och att du verkligen skulle uppskatta hjälp.
 • Män och kvinnor är olika på många sätt, så förvänta dig inte att han ska göra sysslor precis som du skulle göra dem.
 • Aldrig göra om sysslor efter din man gjorde dem. Detta kommer säkert att avskräcka honom från att vilja få engagera för att hjälpa till hemma.
 • Inte broach inte föremål för att hjälpa runt huset under ett bråk eller spänd situation, du kommer aldrig att få den hjälp du behöver och förtjänar.