Wki

Hur man håller en familj kalender

Dagens familjer är upptagen! Hålla allas scheman rakt på en familj kalender kan vara en svår uppgift. Även med en uppsjö av online-kalender verktyg, många människor föredrar en gammaldags skriftlig kalender, och med lite kreativitet och förberedelser, kan du stänga av denna väntan tsunamin i något annat än en mild bris. Den extra bonus är att det inte behöver kosta en arm och ett ben...

Steg

Hur man håller en familj kalender. Tilldela varje person i familjen en specifik "färg".
Hur man håller en familj kalender. Tilldela varje person i familjen en specifik "färg".
 1. 1
  Bestäm hur du vill hålla din kalender. En del människor föredrar dekorativa vägg kalendrar, andra föredrar skrivbord kalendrar, men andra föredrar whiteboard kalendrar. Det viktiga är att se till att det finns gott om utrymme att skriva minst en sak för varje person i din familj.
 2. 2
  Tilldela varje person i familjen en specifik "färg". Alla möten, aktiviteter, möten, etc. för att personen kommer att skrivas i den färgen.
 3. 3
  Bestäm hur enkelt eller komplicerat som du vill göra din kalender. Vissa människor gillar att hålla det enkelt, med bara tider eller platser. Andra gillar att göra det mer dekorativa och använda klistermärken eller magneter som rör viss verksamhet (t.ex. baseballs för baseball praxis eller spel, noter för pianolektioner).
 4. 4
  Köp alla leveranser. De leveranser som behövs är listade nedan under "Du behöver". Alla dessa kan hittas på de flesta båtar butiker, "big box" butiker (Target, Wal-Mart), kontor butiker utbudet (Office Max, Staples), eller online. Du kan justera komplexitet för att passa din budget (Självklart kan du hoppa över det här steget om du redan har allt.)
 5. 5
  Fyll i din kalender. Använd en färg för varje person. Fyll på så mycket information som behövs, men försök att inte bli alltför detaljerad. Ju fler detaljer du lägger till, desto svårare blir det att hålla de olika poster raka. Det är också bra om du har flera aktiviteter på en dag... om du lägger alltför många detaljer, riskerar du att behöva "blöda" över till angränsande dagarna.
 6. 6
  Håll kalendern på en plats där du kommer att se det varje dag, såsom kylskåp, korridoren, en delad telekommunikationsområdet, osv. Om du regelbundet kontrollera din e första sak på morgonen, kanske en kalender vara bäst. Om du går in i köket från början, skulle en väggkalender vara optimal.

Tips

 • Det finns fördelar och nackdelar med varje typ av kalendern. Vad kan fungera för en person kanske inte fungerar för en annan. Gör en provkörning och vara beredd att byta till en annan metod om den första inte verkar fungera så bra för din familj.
 • Over-schemaläggning är en stor fråga i familjer. Att se en kalender med allas schema kommer att ge dig en chans att prioritera vad som verkligen behöver göras.
 • Om du använder en whiteboard kalender, uppdatera den i början av månaden varje månad.
 • Många människor föredrar att också hålla en liten ficka kalender att skriva ned utnämningar som de görs eller hålla en visitkortshållare för att samla besökskort vid läkarbesök.
 • När en ny utnämning sker, uppdatera kalendern så snart som möjligt. Ju längre du väntar, desto mer sannolikt är det att du glömmer att göra det. Likaså när en skola kalender kommer ut, skriva ner alla lediga dagar, tidiga uppsägningar eller andra viktiga datum direkt.
 • Innan kasta ut en gammal kalender, skriv ner några födelsedagar och årsdagar i den nya.

Saker du behöver

 • Kalender
 • Färgmarkörerna
 • Dekorativa klistermärken, magneter, etc.
 • Något att fästa kalendern på väggen eller annan lämplig yta