Wki

Hur man berättar människor du håller ditt flicknamn

Många kvinnor som inte ändrar deras namn när de gifter sig, men det betyder inte att människor är har fångat upp. Hur tror du världen att du håller ditt namn precis som det är?

Steg

Hur man berättar människor du håller ditt flicknamn. Var beredd på ditt beslut att bli sedd av någon som går emot traditionen.
Hur man berättar människor du håller ditt flicknamn. Var beredd på ditt beslut att bli sedd av någon som går emot traditionen.
 1. 1
  Var beredd på ditt beslut att bli sedd av någon som går emot traditionen. Men traditionerna inte satt i sten. I vissa länder som Italien eller Spanien, är det traditionella för kvinnor att hålla deras efternamn, och även när en kvinna bestämmer sig för att använda sin makes efternamn hon inte kan avstå sin egen och kommer att fortsätta att använda den i officiella dokument, ID-kort, pass etc. för resten av hennes liv.
 2. 2
  Läs varför kvinnor väljer att inte ändra sina namn. Du är verkligen inte ensam i ditt beslut. Kvinnor väljer att behålla deras födelse namn för en rad olika skäl:
  • Kvinnor med etablerade karriärer och kvinnor som gifter sig när de är äldre är mindre benägna att ändra sina namn eftersom de redan har etablerat ett rykte med sitt födelsenamn och kan känna att ändra det skulle utmana erkännande de har redan åstadkommit. (T.ex. - När tillhandahålla referenser för arbete som utförs i det förflutna, skulle en kvinna som har ändrat sitt namn måste be en potentiell arbetsgivare att använda hennes födelse namn när du ringer hennes referenser, eftersom hennes gamla arbetsgivare eller professorer inte känner igen henne från hennes nya efternamn. Detta skapar en olägenhet att för vissa kvinnor överväger fördelarna med att byta namn.)
  • Ett namn är en del av ens identitet, och många kvinnor väljer att hålla sina identiteter oberoende av deras civilstånd. Ditt namn är ditt eget, en del av din och arv, och du har all rätt att behålla det om du vill.
 3. 3
  Överväga dina alternativ.
  • Du kan ta din mans namn lagligt men behålla din födelse namn för användning professionellt och socialt (exklusive familjen händelser). Oavsett om du ändra ditt namn lagligt, kan du fortfarande gå genom ditt namn som gift bland familj. Om de kollar ID på familjen BBQ, kommer de förmodligen aldrig veta skillnaden. Men för säkerhets skull, låt din familj vet att du behåller din födelse namn på jobbet för privatlivet ändamål och om de någonsin höra dig upp med din födelse namn när det gäller dig ska de bara spela tillsammans.
  • Du kan också ta din mans namn som mellannamn, eller hålla din födelse namn som mellannamn.
  • Swaminathan Aiyer, en berömd indisk författare, antog sin hustrus flicknamn som hans mellannamn för att upprätthålla en känsla av jämställdhet även när hon antog hans efternamn. Om problemet är över jämlikhet, är detta ett alternativ.
  • När både par lägger varandras efternamn, i avstavning, kommer några barn bättre identifieras som tillhörande vardera föräldern, i stället för enbart till fadern.
 4. 4
  Diskutera din plan med din make-till-vara. Oenighet om detta beslut bör lösas innan du går ner i gången. Också, diskutera möjligheten av barnen i detta skede, eftersom du och din nya make eller maka-till-vara kommer också att behöva bestämma vad efternamn du skulle ge dina barn (folk förmodligen kommer att fråga).
 5. 5
  Informera hans föräldrar, och yours. Du kanske upptäcker att de är positiva till ditt beslut. Om de är mer traditionella, kan du stöta på visst motstånd. Bara tänk på att du inte behöver motivera ditt beslut till någon. Förhoppningsvis kommer de att respektera snart dina planer på att hålla hela din identitet.
 6. 6
  Fråga din officiant inte presentera dig som "Mr. And Mrs John Smith" under. Fråga istället att båda era namn ska tillkännages. Du kanske vill be din officiant (eller ens din) att meddela till alla som både du och din man kommer att fortsätta att vara känd av era egna namn. Detta är ett utmärkt sätt att sprida ordet snabbt så att människor kommer att veta hur man ska ta itu med dig.
 7. 7
  Se till att ditt namn visas korrekt på vigselbevis och andra papper med juridiska konsekvenser (t.ex. dådet till ett hem du köper gemensamt). Såvitt officiella pappersarbete går, det tar alltid mindre ansträngning att hålla ett namn än att ändra en. Se till att eventuella fel får korrigeras innan du skriver något dokument.
 8. 8
  Sätt den i tryck. För bröllop tackkort, tryck eller har tryckt returadress etiketter eller kuvert som listar namnen på både dig och din man. Logga korten med båda namnen. Många människor kommer att ta det här som en möjlighet att uppdatera sina adressböcker. Att se ditt namn oförändrad i tryck kommer att hjälpa dem att veta hur man ska ta itu med dig.

Tips

 • Om dina barn inte har samma efternamn som du, vara beredd för vissa människor att ifrågasätta din relation till dem. När du reser till främmande länder, är det en bra idé att ta en kopia av ditt barns födelseattest förutom pass, eftersom passen inte kommer att visa din relation till barnet. Detta kan medföra vissa svårigheter.
 • När man diskuterar ditt beslut ange att du har båda beslutat att hålla din födelse namn (i motsats till att använda termen "flicknamn"). Även med mer traditionella människor verkar den terminologi ändring för att begreppet lättare att hantera.
 • Om du inte ändrar ditt namn, kommer du inte att ändra namnen på några fastigheter eller tillit dokument du kanske redan har skapat.
 • Observera att termen "hålla ett flicknamn" är felaktigt eftersom det kallas "flicknamn" endast om du också har ett "namn som gift". Annars du inte har ett "flicknamn" eller ett "namn som gift", har du bara ett namn.
 • Om ditt efternamn är sällsynt, kommer de flesta människor förstår din önskan att behålla den. Detsamma gäller om din makes namn är udda eller föga smickrande med ditt förnamn. John Doe är en mycket bättre klingande än John John.
 • När du väljer att inte ändra ditt namn du spara lite byråkrati och pappersarbete. Du kommer inte behöva ändra ditt körkort, ditt pass, dina kreditkort och arbete eller skola id-kort. Det är onödigt att ringa, eller besöka dina finansiella institutioner och berätta för dem att du är gifta.
 • Var tydlig och vara nådig, men också förbereda sig på att vara fast om människor ifrågasätter giltigheten av ditt beslut eller din relation. Gör inte dina vänner och släktingar gissa huruvida du har ändrat ditt namn.
 • Se till att du informera den eller datorn människor om du arbetar för ett företag med ett sådant stöd. De kommer ofta ändra din e-post, dator, telefon, etc. medan du är gifta så det är rätt när du kommer tillbaka. (De flesta människor är snabba att kräva sådana ändringar görs när det är officiella och många IT-personalen försöker att göra det innan det blir ett problem.)

Varningar

 • Ta det inte personligt när folk antar att du bytt efternamn, särskilt med främlingar och bekanta. Reagerar inte på andra människors reaktioner. Vara nådig om det.
 • Ha en attesterad kopia av ditt vigselbevis till hands för en byrå som behöver se du är gift och ifrågasätter de två efternamn. Detta skulle inte vara en ovanlig begäran om försäkringsbolagen behöver för att kontrollera att du är en make eller medicinska kontor behöver för att kontrollera förhållandet.