Wki

Hur man väljer nötkreatur för en stiftelse besättning

Du kan inte starta en ko-kalv flock utan att ha några bra kvalitet djur från början. Att veta vilka nötkreatur ska leta efter, var du hittar dem och vad man ska göra med dem är alla viktiga.

Steg

Hur man väljer nötkreatur för en stiftelse besättning. Välj din ko-kalv typ operation därefter.
Hur man väljer nötkreatur för en stiftelse besättning. Välj din ko-kalv typ operation därefter.
 1. 1
  Välj din ko-kalv typ operation därefter. Titta på vad du är kapabel till och vad du vill uppnå när du köper boskap. Är du redo att ta på sig ansvaret en seedstock / renrasiga uppfödare? Eller vill du börja hellre på den lätta vägen som innebär att köpa kor att sälja kalvar i slutet av varje år?
  • Renrasig eller seedstock ko-kalv verksamhet består börjar med och slutar med överlägsen förälder lager för att sälja högkvalitativa tjurar och kvigor som andra producenter vill ha eller behöver för sina besättningar. Kunskaper i genetik,, gestaltning, marknadsföring, är finansiering, journalföring, bland annat avgörande om du vill ha en renrasig operation. Med dessa typer av verksamheter, får du välja din favorit-avel och förbättra den och använda den som ett försäljningsargument till andra uppfödare.
  • Kommersiella ko-kalv verksamhet innebär börjar med genomsnitt bra förälder lager som kan vara renrasiga, rak-uppfödda eller korsningar för att producera kalvar som säljs till marknaden för nötkött. Du ska inte göra nästan lika mycket marknadsföring, kampanjer och journalföring som renrasiga uppfödare är, men du har fortfarande att sälja dina kalvar och hålla koll på din besättning framsteg. Med kommersiell verksamhet, kan du börja med någon ras eller korsavlade du gillar, med resultatet att producera kalvar, med goda avvänjning eller ettåring vikter, för att säljas till marknaden för nötkött.
 2. 2
  Välj din ras [s]. Var du bor, din klimat, årstider, terräng och vegetation zon är primära faktorer som kommer att påverka dina beslut om att välja vilka kor som du vill. Några saker att tänka på är:
  • Leta efter kor som är lågt underhåll, underhålla på foder ensam, har mycket liten eller ingen kalvning problem, bra konformation (juver och fötter viktigast), bra temperament, och har bra mothering förmåga.
  • Välj kor som kommer att göra bra i ditt klimat och på vilken typ av vegetation du kommer ha dem på,. Måste de inte bara överleva, utan att frodas även välja dina raser på vad dina personliga preferenser är, vad de lokala marknaderna letar efter, pälsfärg, horn / tillfrågade, etc.
 3. 3
  Hitta en bra seriös uppfödare eller någon som säljer den typ av nötkreatur du letar efter. En renrasig uppfödare kan vara det bästa stället att börja för alla nybörjare nötkreatur-person.
  • Hitta en uppfödare som har varit i branschen i minst 20 år, och en som speglar hur du ska ta hand om och höja din boskap.
 4. 4
  Titta på uppfödaren / säljaren boskap. Fråga om du kan komma över för att titta på hans eller hennes kor och andra djur till salu, och ta bilder på dem. Studera dem senare i bekvämligheten av ditt hem, för att se hur djuren matcha upp så långt som konformation och kondition är berörda.
 5. 5
  Ställ frågor. Ställ frågor om hälsa historia, vad och hur de har matats genom åren, hur de har uppkommit, medelvikt av korna, avvänjning vikt av kalvarna, avel, EPD, och så vidare. Gör en lista med frågor att ställa innan du åker dit så att du inte glömmer något du "borde ha" eller "kan ha" bett. Bocka av varje fråga som du får ett svar, så att du är säker på att du har täckt allt du ville veta.
 6. 6
  Gå hem och gör ditt beslut. Studera alla bilder du tog så grundligt som du kan, och läsa och besvara alla de frågor som du kommer ihåg att du frågade uppfödaren. Kanske logga in på någon av de nötkreatur forum på nätet som boskap Idag, ranchägare, Backyardherds eller HomesteadingToday, eller någon annan en du stöter på (den ursprungliga författaren här artikeln rekommenderar starkt att gå till första, för att få andra cattlefolk yttranden om kvaliteten och typ av kor du får.
 7. 7
  Pass upp eller betala. Kontakta säljaren för att låta dem veta om du vill ta med dem hem, eller om du har beslutat att gå leta någon annanstans. Naturligtvis, vara artig om det. Om du bestämt dig för detta är vad du letar efter, great! Välkommen till en värld av boskapsskötsel! Om inte, sedan fortsätta leta, eftersom du kommer så småningom att stöta på de du vill. Lycka till med ditt köp och framtida flock!

Tips

 • Börja i liten skala. Börja med två eller tre bra kor (bra bra> som i utmärkt kvalitet kor), eller 5:55 bra till i genomsnitt kor, beroende på dina verksamhetsmål. Köp inte så många djur som din landyta kommer att hålla till höger utanför bat, som du kan få i över huvudet.
 • En mer detaljerad förklaring av stegen nedan täcks i Hur man startar upp en nöt operation ko kalv
 • Skriv ned allt: tankar, frågor, svar, beslut, osv, och hålla denna information på ett ställe där du kan komma åt dem lätt.
 • Köp nötkreatur som inte är mer än 150 miles bort från dig, som nötkreatur som är längre bort från dig är ofta de som kan göra mer dåligt i ditt område än de som du har köpt dem från. Det kan finnas undantag men.
 • Studera konformation och kondition poäng till den punkt där du ser dem i sömnen.
 • Ställ frågor! Var inte rädd för att ta reda på mer information - det är din garanti för kvalitet.
 • Veta priserna på de genomsnittliga ko eller kviga. Purebreds säljer ofta för lite högre än reklam gör.
 • CattleToday Forum erbjuder mycket ärliga åsikter om huruvida eller inte du har gjort rätt val.
 • Har korna (om de föds) graviditet kontrolleras innan du får dem, eller be uppfödaren om de har graviditet kontrolleras och få en skriftlig bekräftelse på detta.
 • Känner till riskerna med att köpa avvanda kvigor kontra erfarna uppfödda kor, och göra dina beslut på det samt vad du vet och vad slags uppoffringar du är villig att få igenom att höja kvigor.
 • Lär dig att artificiellt inseminera (AI) och kor själv så du inte behöver få en tjur med dina mindre-än-ett halvt dussin kor, eller hitta en AI tech som kan AI dina kor för dig. Tjurar är endast för de uppfödare som har mer än mer än 25 kor.

Varningar

 • Om du bestämmer dig för att få kvigor i stället för erfarna kor, akta dig att du kommer att vänta i 2 år eller mer innan du kan sälja kalvarna. Kvigor är roligare att kalva ut eftersom de inte har erfarenhet med kalvning, eller ibland acceptera hennes kalv. De tenderar också att vara överbeskyddande av sina kalvar vid avvänjning tiden rullar runt, och kommer att förstöra ditt staket för att komma tillbaka till sina kalvar.
  • Förvara dessa i åtanke när du vill köpa kvigor i stället för äldre kor.
 • Tjurar kan användas om du vill börja med en lite större besättning än 5 kor. Bara vara försiktig runt dem, eftersom de är farliga och har en tendens att vilja utmana dig om du inte har etablerat din dominans med dem ännu.

Saker du behöver

 • Online tillgång
 • Uppfödare eller säljare med boskap för er att bedöma
 • Planer för din boskap besättning in i framtiden
 • Bostad för att hitta din besättning av nötkreatur till
 • Graviditet-check för varje ko