Wki

Hur man startar en get gård

Höja getter kan vara en av de roligaste jordbruk upplevelser. Det finns många sätt det kan göras. Här är några vanliga sätt.

Steg

Hur man startar en get gård. Välj vilken ras (er) som du vill.
Hur man startar en get gård. Välj vilken ras (er) som du vill.
 1. 1
  Välj vilken ras (er) som du vill. Bestäm om du vill göra kött getter, getmjölk, getter fiber eller kanske olika varje.
 2. 2
  Få en bra get bok. Något som kommer att lära dig alla grunderna i get vård såsom hur man prestera en hälsokontroll, sjukdomar get, raser av varje sort av get, Rekommenderat utrymme för varje djur och förmodligen några praktiska första tonerna hjälpen. De flesta anser att detta är en ovärderlig referens, även något att se tillbaka till i framtiden.
 3. 3
  Köp några leveranser. Leta efter mat och vatten hinkar, jämför kärnor om du ska mata dina getter. Välj ut en bra balanserad mineral att matas fritt val att ge vad dina getter kan saknas. Getter kommer att bli sårad mindre eller större och behöver läkarvård, så gör din egen Goat förbandslåda, kan din veterinär hjälpa dig med rekommendationer om vad du ska fylla den med.
 4. 4
  Bygg en hage. Köp stängsel förbrukningsmaterial online eller på din lokala gårdsbutiken. Få hjälp från någon som har byggt en hage innan. Getter kommer att klättra och gnugga på de tuffaste stängsel om inte förhindras. De kan också försöka pressa igenom även de minsta utrymmena även om du inte tror att de kan. Se till att bygga en separat, stark buck penna i vilken avgränsningstecken måste vara mycket stark och hållbar och mycket hög. Tänk på detta staket kommer att hålla dina pengar i gamla hjulspår från din gör i Estrus (värme).
 5. 5
  Bygg husrum. Dina getter behöver en plats att gå på vintern och när det regnar. En liten stolpe lada kommer att fungera alldeles utmärkt. Kontrollera att dörren är i söderläge - bort från vädret. Getter kan klara kylan till viss del, men inte kallt regn eller snö, med en dragfri byggnad kommer att hjälpa dem att hålla sig varm enormt. Se till att dina byggnader är kompatibla för renovering i framtida tillägg till din besättning. Även om du inte tror att du behöver i rummet, allt för ofta man gör och inte har resurser att göra det med din nuvarande byggnaden.
 6. 6
  Köp ett par gör och en bock. Få en annan get ägarens hjälp här. Se till att köpa bra kvalitet getter, och inte något som någon bara försöker få ut sina händer. Din get boken kommer att vara till hjälp här, tala om för säljaren vad du letar efter, kommer ärliga uppfödare och ägare låter dig veta om bocken är inte från dig. Vara kräsna.
 7. 7
  Föd din gör! Titta på dina Innebär noggrant. När de går in i värmen, lägg dem i med bocken för ett par dagar, eller tills du tycker att de har tagit. Ju längre de har varit med bocken, den större sortiment den förväntade förfallodagen kommer att vara, naturligtvis detta är viktigt för vissa och inte för andra. En normal dräktighet period är 145-155 dagar, 150 är genomsnittet. Kom ihåg, uppfödd och mjölkning behöver lite extra omsorg då ett öppet doe eller en bock.
 8. 8
  Välj var du vill sälja din produkt. oavsett om kött, fiber, mjölk och ost och även barn Goat (baby getter), Det finns hemsidor på nätet ägnas åt get försäljning, eller du kunde gå personlig. Du väljer. Vilket sätt, se till att du har någon som kommer att köpa.
 9. 9
  Sälj din produkt. Forskning vad andra säljer för i ditt område. Du vill inte ta ut så mycket att du inte kommer att få affärer eller så låg att du förlorar pengar.
 10. 10
  Bygg upp din gård. Som du får fler kunder, kommer din begäran att växa. Förstora dina betesmarker och byggnader för att tillgodose de nya tillägg och avla fler getter. Lycka till!

Tips

 • Ha kul! Vad är poängen med att ha dessa bedårande getter om du inte kan ha roligt?
 • Var försiktig med vad du mata dina getter. Vissa flöden kan påverka smaken av mjölk och kött.
 • Kontrollera ofta dina staket för hål. Getter kan få ut av mycket små hål - särskilt barn. "Bra staket gör goda grannar."
 • SNYGGA alla dina mjölkningsutrustning och hålla din mjölkning mycket ren. Detta är viktigt för smaken på mjölken.
 • Få knutna och bundna till din Avelskaniner och djurhållare, men inte ditt kött getter. Det är svårt att ta dig till slaktaren en get när de är dina bästa vänner.

Varningar

 • Var försiktig med dina pengar. Han är en stark djur och används för att vara chef. Om det alls är möjligt, få en som är mycket milda lugn. Trots detta, alltid titta på din rygg när du är i hans penna, kan han hoppa upp på dig. För att undvika att äga en bock helt Leta efter uppfödare som har dollar tillgängliga för stud (avel). Detta kommer att ge dig en aning bättre urval av dollar att använda. Om du väljer att behålla din egen buck, vill du antagligen och behöver en annan buck eller periodiskt ändra din avel buck som du kommer att vara inavel.
 • När man bygger staket, håll dig borta från ståltrådsnät och taggtråd. Kedjelänk eller paneler lager är mycket kraftigare och säkrare.
 • Getuppfödning kan binda dig hemma när du hellre gå ut på semester. Räkna kostnaderna.

Saker du behöver

 • Getter
 • Fäktning
 • T-inlägg eller inlägg Wood - Cedar är mögel resistent och bör pågå längre
 • Separata Barn Byggnader för gör och spänn
 • Möjliga kunder
 • Pengar
 • Vet
 • Ensilage grop