Wki

Hur ta hand om en get

Denna artikel kommer att visa dig vad för slags leksaker din get kommer att gilla, den bästa mat för att mata honom, bra vindskydd, och mer. Om du har några frågor är du välkommen att lägga upp den på diskussionssidan eller lägga här.

Steg

Hur ta hand om en get. Sätt i god fäktning.
Hur ta hand om en get. Sätt i god fäktning.
 1. 1
  Sätt i god fäktning. Stängsel för din get bör vara lång nog för din get att bo i och för att hålla rovdjur ute. Cirka fem meter hög är bra.
 2. 2
  Hjälp dem att klättra en hel del. Getter älskar att klättra så ge dem leksaker som skulle innebära klättring. De kan också njuta av något som en gungbräda, vilket tillåter dem att balansera och flytta upp och ned i samma klättring metoden.
 3. 3
  Mata ordentligt. En hälsosam get diet består av hö och koncentrat som havre, kli och korn. Förvara all mat från marken för att förhindra mögel och insekter från att äta eller angriper den. Om du väljer att du kan lägga fodret i papperskorgen vattentäta burkar det kommer att hålla den höga och rena. Om maten förvaras på marken, kan det orsaka sjukdomar. Också ge ständig tillgång till vatten och ger en saltsten blocket.
 4. 4
  Groom. En komplett grooming består av ett långt bad och grundlig borstning.
 5. 5
  Trim. Trimning hovarna en gång i månaden är en stor procedur och tar inte mycket ansträngning> Om du inte vill att din get klövar att böja, spricka, eller smittas måste du trimma dem en gång i månaden.
 6. 6
  Ge tillräckligt skydd. Getter kan leva i ett litet skjul eller stor hund hus. Skyddsrummet skall vara väl ventilerat men fritt från drag. Strö bör göras av halm. Ett betonggolv är dyrt, men lätt att underhålla.
 7. 7
  Var medveten om uppblåsthet. Att ge dem för mycket frodig grön mat kan få dem att svälla och detta kan döda dem om de inte behandlas.

Tips

 • Kontrollera att spärren på staketet är på utsidan!
 • Se till att om du inte vet hur man kan trimma hovar ta dem till veterinären eller till en professionell.
 • Om du väljer att ha en avhornas get, är den rekommenderade åldern ca en vecka gammal. Förfallna getter bör avhornas av en veterinär.
  • För mer information om att höja getter i din region, besök din lokala 4H-klubben.

Varningar

 • En del av denna information är inte så relevant, beroende på vilken typ av get du har. Läs alltid lämplig information och ställa frågor till uppfödare.