Wki

Hur man uppskatta måla jobb

Oavsett om du bjuder på en lack eller shoppa runt efter någon att måla ditt hem eller företag, är det viktigt att förstå vad som händer i uppskattningen av priset. Ett citat är i allmänhet baserade på kostnaden för material plus tid faktureras vid olika löneskalor, men det finns en mängd andra faktorer som påverkar båda. Här finns saker att ta hänsyn till vid bedömningen av en målning jobb.

Steg

Hur man uppskatta måla jobb. Beräkna kvadratmeter.
Hur man uppskatta måla jobb. Beräkna kvadratmeter.
 1. 1
  Bedöm jobbet. Titta på arbetsplatsen och notera det grundläggande arbetet och de faktorer som avgör om det blir en snabb jobb eller ett långt, mödosamt projekt.
  • För ett hus målning jobb, arbetar runt utomhus hinder såsom buskar, fästen slang, och vattenmätare försvårar en målning jobb betydligt.
  • Inomhus, inbyggd i fixturer som diskar och skåp måste vägas in din tid uppskattningar.
  • Du måste också ange i förväg om målningen besättning eller klienten ska flytta möbler och väggbonader.
  • Hur höga är väggarna? Finns det välvda tak? Att arbeta på en stege saktar en lack ned avsevärt, som målare måste klättra upp med dina verktyg, måla det området, klättra ner med sina verktyg, flytta stegen, och starta processen igen. Det tillsätts också faror med att arbeta på en stege.
  • Vad är ytstrukturen på väggarna? Grov struktur väggar kan suga upp till 10% mer färg än smidig-texturerat väggar.
 2. 2
  Beräkna kvadratmeter. För att få den mest exakta bedömningen av mängden behövs måla, måste du få den totala kvadratmeter du kommer att måla. Använd denna grundläggande formel:
  • Lägg längden på alla väggar tillsammans: [vägg 1L] + [vägg 2L]... + [vägg NL] = [Total längd];
  • Hitta området genom att multiplicera höjden av den totala längden: [total längd x höjd]
  • För en grov uppskattning, subtrahera 20 kvadratmeter per dörr och 15 kvadratmeter per fönster. För mer exakta siffror, mäta ytor på varje dörr och varje fönster, och subtrahera det totala kvadratmeter från totalt. [Totalt kvm Footage - (total dörr + fönster kvadratmeter).
  • Exempel: ett rektangulärt rum, 12 meter med 14 meter, med 10 meters takhöjd, en dörr, två fönster:
   • Väggar = (12 + 12 + 14 + 14) x 10 = 520 kvadratmeter;
   • Dörr och 2 fönster = (20 + 15 + 15) = 50 kvadratmeter.
   • Totala kvadratmeter = 520-50 = 470 kvadratmeter.
 3. 3
  Beräkna din färg behov. Beräkna detta med tanke på ytor, och tänker använda 2 lager färg. En gallon av färg kommer att omfatta ca 350 till 400 kvadratmeter på släta väggar, 300-350 kvadratmeter för texturerat väggar. Lägg 10% för avfall och underskattningar, och runda upp till närmaste gallon. Med användning av ovanstående exempel:
  • 470 x 2 = 940 kvadratmeter
  • släta väggar: 940 ÷ 350 = 2.6, tillsätt 10% (0,26 liter) = 3 liter
  • texturerat väggar: 940 ÷ 300 = 3.1, tillsätt 10% (0,31 liter) = 3.41, eller 4 liter
  • Om du målar board-och-Batten ytterväggar, multiplicera det slutliga antalet med 1,5 när du lägger till en betydande mängd av area för varje bräda.
  • Glöm inte att lägga ett lager grundfärg, om det behövs. Detta kommer att vara en faktor för både material och tid.
 4. 4
  Faktor i kostnader för förbrukningsvaror. Uppskatta den totala kostnaden för poster såsom masker, tossor, papper, målartejp, städmaterial, och alla andra "engångsartiklar" objekt som du kan använda för ditt jobb.
 5. 5
  Lägg in ditt arbete. Detta kommer att variera både med hur lätt jobbet är, och hur erfaren du är.
  • Om du är en mycket erfaren målare och väggarna är släta och rena med några hinder, kommer jobbet att gå mycket snabbt, så placera en premie på din tid.
  • Om du är ny, kan det ta längre tid än du förväntar dig. Se till att du arbetar för en vinst, men tänk på att om det tar 10 timmar för samma jobb som en erfaren målare kan göra i 2, skulle du göra klokt i att inte ta ut mer än den erfarna målare.
  • Öva timing själv först, så du vet hur lång tid det tar att måla en tom vägg. Till exempel, om det tar 10 sekunder per kvadratmeter att måla en kal vägg, en vägg 12 fot lång och 10 fot hög, plus den tid det kan ta att maskera väggen och ladda din pensel eller roller, och du kan uppskatta 40 minuter för att väggen.
  • Med erfarenhet du kommer att veta hur mycket längre en strukturerad vägg kommer att ta.
  • Varje hinder läggs till den tid som spenderas på en vägg, inklusive fönster, karmar, lister, och mer.
  • Lägg alla olika tidpunkter faktorer för att avgöra ungefär hur lång tid jobbet tar dig, och multiplicera detta gånger din timtaxa. Detta är din bas pris på arbetskraft.
 6. 6
  Faktor i kostnaden för din overhead. Om du är i affärer hela tiden, du har en viss mängd overhead du måste ta hänsyn till. Lägg till detta i din arbetskraft uppskattning.
  • Till exempel, om att köra ditt kontor och betala dina driftskostnader kostar 3740€ per år, och man räknar med att göra 100 jobb i år, för att klara alla bördan av kostnader till dina kunder du skulle behöva lägga 40€ till varje jobb. Tänk på det som "frakt och hantering."
  • Lägg in transporter och andra dagliga avgifter. När du har en komplett tid uppskattning, dela upp den i projektets dagar. Varje dag kommer att innehålla sina egna avgifter för pendling, bensin, och alla andra inblandade i kostnaden för att få dagens arbete. Utan factoring i dessa avgifter, kan en entreprenör hamna utan tillräckligt för att täcka kostnader och arbetskraft.
 7. 7
  Räkna ut marknadsmässiga priser för området och kundbas. Detta är en av de mest grundläggande faktorerna för att försöka uppskatta måla jobb, men det tar tid för en professionell för att räkna ut vad priserna är tillämpliga.
  • Ett bra sätt att bygga priser du kan vara säker på är att använda en "levnadskostnader" analys. Det är, börja med att bedöma hur mycket din tid är värd som en professionell. Bygga in det i ett bud. Sedan ta reda på vad andra målare i området avgiften. Du kan göra detta genom att placera telefonsamtal till andra målning företag och begära en ungefärlig prisuppgift.
  • Entreprenörer vill bjuda konkurrenskraftigt: inte högre än konkurrenterna om inte kvaliteten är markant överlägsen, men inte signifikant lägre, heller.
 8. 8
  Kom ihåg att erfarenhet räknas. Nya målare bör inte förvänta sig att få samma priser som människor som har varit i branschen i tjugo år. De bör dock inte erbjuda sitt arbete till anskaffningsvärde, heller, särskilt om de vill göra kvalitetsarbetet.

Tips

 • Lär dig mer om dina kunder. När det gäller att få bra priser för ett jobb, kan lite prat gå långt. Be dina kunder att identifiera punkter om det jobb som kommer att klargöra hur mycket arbete det kommer att ta och vad det kommer att vara värt. Hasty uppskattningar, å andra sidan kan leda till budgivning fel.

Varningar

 • När det gäller att projicera uppskatta verktyg, behöver du inte kostsam mjukvara - speciellt eftersom det inte kan faktor i de flesta av de överväganden som nämns ovan. Bli din egen expert genom att bygga alla dessa faktorer och mer in i en behändig Excel (se Benjamin Moore för en gratis Excel uppskattning spreasheet. En bra kalkylblad kan enkelt skicka alla dina kostnader genom raden. Dessa detaljerade beräkningar kommer imponera på kunder och leda till mer klarhet i budgivningen.