Wki

Hur täta ett badkar

Vatten tränger ditt badrum väggar och orsaka kostsamma skador på din värdefulla hem om du vidta försiktighetsåtgärder med badkar.

Steg

Hur täta ett badkar. Undersök fogen mellan badkaret och väggen.
Hur täta ett badkar. Undersök fogen mellan badkaret och väggen.
 1. 1
  Undersök fogen mellan badkaret och väggen. Rengör alla gamla täta, mögel och tvål avskum från kanten av badkaret. Var försiktig så att du inte repar ytan på tub. Torka med denaturerad alkohol att rengöra och ta bort all fukt från varje söm. Gnugga alkohol innehåller olja som lämnar rester (för att inte torka ut huden) och bör inte användas för rengöring.
 2. 2
  Använd täta godkänd för badrum ytor. Det finns val i färg och pris. Det verkar mer silikon kostar mer. Silikon täta för kök och bad har en mögel preventer byggt det.
 3. 3
  Applicera maskeringstejp på båda sidor om var du vill att din nya täta pärla, med kanterna på bandet ställer upp till exakt där du vill ha den sträng av täta att sluta. Detta är en teknik som proffsen använder för att säkerställa en perfekt jämn-ser pärla utan kladd. Det bör vara ungefär en åttondel av en tum mellan de två tejpbitar.
 4. 4
  Ladda täta röret i täta pistol. Med hjälp av en vass kniv, skär ansökan spetsen på betygen märke. Öppning bör inte vara så stor att en vulst inte kan bildas. Öppning bör inte vara så liten att täta röret verkar högt tryck. De flesta rören har en tunn barriär inuti röret för att förhindra att täta från härdning. Pierce barriären genom att sätta in en tråd, spik eller spetsigt föremål inuti spetsen.
 5. 5
  Håll täta pistol över papperskorgen och trycka avtryckaren för att flytta täta framåt fylla spetsen. Caulk ska flyta ut, inte spruta eller dropp. Släpp avtryckaren låset för att lindra lätta trycket inuti röret.
 6. 6
  Point spets i position vid sömmen. Tips ska vara något ovanför ytan, nästan rörande. När du börjar att trycka på avtryckaren, titta på flödet av täta. Med en stadig rörelse, flytta täta pistol rakt längs sömmen, skapa en enhetlig pärla. Innan flödet upphör, snabbt släppa avtryckaren och börja tryck igen när du fortsätter att skapa en enhetlig pärla längs hela sömmen. Sluta inte förrän du når hörnet.
 7. 7
  Upprepa för varje söm, vanligtvis tre väggar.
 8. 8
  När du slutar, kom ihåg att lossa spärren för att avlasta trycket inuti röret eller täta fortsätter att strömma ut.
 9. 9
  Jämna täta ut mellan bitar av maskeringstejp, trycka in den i hörnet med fingret när du går längs, och ta bort överflödig fogmassa. Håll några pappershanddukar till hands för att torka bort fingret om du behöver.
 10. 10
  Ta bort maskeringstejpen innan täta börjar huden över. Strängen ska se snyggt och även, men du kan behöva för att städa upp lite med fingret igen för en perfekt finish.
 11. 11
  Caulk måste härda i 24/36 timmar innan den utsätts för vatten och fukt.

Tips

 • Fyll badkaret tre fjärdedelar av vägen full av vatten så att badkaret sag medan silikon torkar för 24 timmar. Annars badkaret kommer sag när du kommer in och dra i sömmen orsakar möjliga långsiktiga sprickbildning och bryta.
 • Ha en bred öppning skräp behållare i närheten, för att återta avfallet (som maskeringstejp) som har silikon på det, så att du inte får silikon överallt.
 • För att till fullo stoppa flödet ut ur täta pistol, släpp kolven fånga varje gång du lägger ner vapnet.
 • Städa upp och utjämning uppnås enkelt med hushållspapper och "Formula 409" eller liknande rengöringsmedel.
 • Gör en vägg åt gången, eftersom silikon filmer över ganska snabbt.
 • Efter att ta bort tejpen, jämna kanter som var bredvid bandet, se till att de befjädrade till ytan. Annars kommer kanten samlar smuts.
 • Var noga med att avlägsna alla spår av täta och mögel innan nya täta--ja även att rester som verkar som om det inte kommer att lossna.
 • Om du inte använder hela röret av täta, kan du koppla spetsen med ett föremål, såsom en liten trästav eller spik och täck med plast eller tejp. Caulk kommer att hålla under en kort tid.
 • Vid utjämning av täta, börja i ett hörn och gå 1/2 till 3/4 över. Börja sedan i motsatt hörn och mötas i mitten. Vid mötet den redan jämnas avsnittet, lätt lyfta din utjämning enheten så det finns inte en puckel.
 • Bead måste fylla skarven mellan vägg och badkar. Bead måste kontakta vägg och badkar likformigt längs hela längden eller läckage uppstår.
 • För att ta bort silikon från händerna bara gnugga dem med en plastpåse. Det gör rengöringen snabb och låter dig använda fingrarna för att jämna och avsluta fogtätning utan att oroa klibbighet.
 • Silikon täta är väldigt mycket klibbig och kommer inte lossna fingrarna lätt. Därför bär latexhandskar vid tillämpningen silikon täta
 • Lägg en trasa för att sätta täta pistolen på, så att eventuella droppar fångas.
 • Använd ett litet papper kopp fylld till hälften med ljummet vatten, tillsätt 2 till 3 droppar diskmedel och rör om försiktigt med fingret för att lösa upp. Du vill inte ha lödder. Använda denna för att blöta fingret gör rensningen lättare och silikon kommer inte att vilja hålla fast vid ditt finger.
 • Du kan jämna ut täta med ett vått finger, plastsked eller rundad isbit.
 • En vass skruvmejsel fungerar ganska bra för att ta bort gammalt kakel (tänk på att inte skada underliggande ytor).
 • Ihållande mögel fläckar kan avlägsnas i förväg genom blötläggning pappershanddukar med vatten utspädd blekmedel, och om den indränkta papper över de problemområden. Låt de blekta handdukar på plats tills fläckarna har försvunnit. Efter bort papperet, ska området ges gott om tid att torka innan du börjar re-diktning. Operationen kan göras med den gamla caulk fortfarande på plats, så att det kan göras dagar i förväg.
 • Processen är mycket lik dekorera en kaka.
 • Lite off topic, men när du har en kaklad invändigt hörn alltid använda täta istället för injekteringsbruk. Grout kommer att spricka ut och kommer att läcka i hörnen, medan täta förblir flexibel när det härdas. Om du har stora, slipat injekteringsbruk lederna, kan du oftast färgad, slipat täta i samma anpassade färger som injekteringsbruk, även om detta inte alltid är det bästa valet för badkar omger och duschar. För denna applikation måste du använda täta med en viss mängd silikon i den, eller rent silikon.
 • För att förhindra att ha tejpen kvar för länge, lämnar oönskade sömmar i silikon, skära tejpen i sektioner - som ett avsnitt per väggen - med en mattkniv. På så sätt kan du täta enkelt ett avsnitt och ta sitt band för ludd, utan att störa bandet i nästa avsnitt. Var noga med att undvika att ha dödat badkaret med kniven, men.

Varningar

 • Viktigt Tips - bör Tub fyllas 3/4 full av vatten under diktning, förhindrar avbrott i tätningen på grund av ökad badkar vikt när det är fyllt med vatten.
 • Använd inte badkar förrän caulk botemedel. Se röret för specifika instruktioner.
 • Var försiktig med kniv och spetsiga föremål.