Wki

Hur man använder en pensel

Nyckeln till en bra färg jobb är att använda hög kvalitet färg och en bra pensel. Köp den bästa borsten du har råd och kontrollera att det är rätt typ för vilken typ av färg du använder. Latex borstar fungerar inte bra med oljefärg, inte heller olja borstar arbetar med vattenbaserade färger. När du har rätt borste, kan du fokusera på tekniken!

Steg

Hur man använder en pensel. Häll en kvartil av färgen in i en 4 - eller 5-qt.
Hur man använder en pensel. Häll en kvartil av färgen in i en 4 - eller 5-qt.
 1. 1
  Häll en kvartil av färgen in i en 4 - eller 5-qt. hink. Detta är din arbetstid färg som kommer att flytta runt på jobbet med dig. För bästa resultat från borstning, doppar inte direkt ur burken.
 2. 2
  Förbered kanterna (tillval). Om styrelserna du målar rumpa mot en annan färg färg eller en vägg, kan du lägga en linje av målartejp mot kanten, trycka ner tätt mot ytan för att förhindra den våta färgen från blödning under tejpen.
 3. 3
  Doppa borst 1 till 2 i. I färgen för att ladda borsten. Ju mer måla penseln bär, desto snabbare kommer du belägga träslöjd, men du vill undvika dropp. Peka på toppen av borsten mot hinken, liksom klaffen av en klocka. För en torrare pensel, prova att dra ena sidan över kanten på hinken.
 4. 4
  Börja längst upp på brädan med den laddade borsten och slår ner mot mitten. Färgen ska flyta smidigt på ytan med liten ansträngning från din sida. När borsten börjar dra, stoppa och ladda om. Se tips nedan.
 5. 5
  Gör långa slag. Undvik att badda små områden som detta lämnar märken i lacken. Borsten kommer att lämna en liten koll på parallella åsar, men de kommer att ligga ner innan färgen börjar huden över.
 6. 6
  Snabbt belägga en yta med flera borstar massor av färg, och sedan blanda och jämna ut det genom att lätt köra obelastade penselspetsen över det - Kallad "tipping". Försök att belägga en hel styrelse eller sektion, men låt inte färgen sitta mer än en minut innan tippning. Tips den våta färgen genom att sätta spetsen på penseln mot den våta färgen på toppen av brädet och lätt strök ner hela längden på brädan. Håll borsten nästan vinkelrätt mot ytan för detta stroke.
 7. 7
  Skär in längs kanterna. (Detta gäller bara om du inte lägger ner målartejp.) Lär dig med en mindre borste (1-1/2 tum) och gå till en bredare pensel som du får kontroll. Doppa borsten och skrapa en sida på hinken. Håll den torra sidan av borsten mot linjen och sakta dra borsten tillsammans. Stöd armen för att stabilisera den, och hålla stroke rörelse. Använd mild tryck nedåt, du vill borsten att sära ut något som du stroke. Du hittar du kan styra färgen linjen genom att variera trycket som tillämpas på borsten. När borsten är torr, ladda om och starta om den tidigare stroke slutade. Ibland måste du gå tillbaka över ett avsnitt där färgen är blyg av linjen. Komplett skära in och sedan täcka resten av pjäsen.
 8. 8
  Rengör borsten omedelbart efter stopp. Tvätta latex borstar i varmt tvålvatten och skölj i rent vatten och sedan skaka den torr (eller torka i en spinner). Jämna borsten tillbaka i form. Skölj olja borstar ordentligt i fräscha thinner och skaka den torr. Med ordentlig rengöring, kommer en kvalitet pensel pågå i åratal.

Tips

 • Det är bättre att stroke uppåt än nedåt, så färgen dras ur borsten genom gravitation och friktion i stället för inåt upp borsten.
 • Ett vanligt misstag är att tvinga måla ut borsten när den blir för torr. Målet är en jämn tjocklek men inte så tjock att köra eller sag.
 • Om den nya färgen inte dölja gamla, är det bättre att applicera ett andra skikt än att tillämpa färgen för tjock.
 • Om du upptäcker att vattenbaserad färg torkar för snabbt och inte plattas ut tillräckligt, lägg en tillsats som Floetrol att sakta torkningen och gör färgen flödet bättre.
 • Om du behöver pausa din session latex måla i flera timmar, och inte vill komma tillbaka till en vattendränkt borsten från rengöring, linda borsten (med färgen fortfarande på det) i plastfolie och lägg den i frys. När du kommer tillbaka, låt den tina i några minuter, och du kommer vara redo att plocka upp där du slutade måla.
 • Du behöver inte trycka tejpen ordentligt på väggen, eftersom det bara tar mer tid och energi. Det enda som betyder något är att hålla de extra delarna från att bli målade.
 • Alltid köpa de bästa borstar du har råd. Använd nylon / polyester för vattenbaserade färger och naturliga borst för oljebaserad-.
 • För att rengöra en borste bra, använd en borste kam och en liten stålborste eller skursvamp att skrubba penselhandtaget och ansikten av borsten.

Varningar

 • Lämna aldrig en pensel som sitter i vattnet under en längre tid, eller alls, om du kan hjälpa det. Blötläggning penseln i vattnet gör att träet att expandera. När borsten torkar, krymper träet tillbaka men metallen inte gör det, så att borsten lossnar och börjar falla ut.
 • Förvara aldrig en pensel stående på sin borst, kommer detta förstöra det. Helst ska en pensel förvaras uppochned, inte hängande i handtaget som vanligtvis rekommenderas. Genom att lagra borsten upp och ner kommer vilken minut färgrester stöter hylsan och trä av handtaget, lämnar borsttoppama renare och bidrar till att ytterligare cement borsten in i hylsan. För att lagra dem upp och ner, använda en burk eller göra ett rack med hål skurna i ett trästycke.