Wki

Hur man använder en roller

Här är en enkel metod för att snabbt sprida en slät, jämnt lager av latex färg på innerväggar. Det får jobbet gjort snabbt och eliminerar vanliga problem som ljusa områden, märken rullager och bebyggda åsar.

Steg

Hur man använder en roller. Köp professionell kvalitet utrustning som kommer att pågå en livstid för bara några dollar mer än billigt, allt-i-ett rull inställningar.
Hur man använder en roller. Köp professionell kvalitet utrustning som kommer att pågå en livstid för bara några dollar mer än billigt, allt-i-ett rull inställningar.
 1. 1
  Köp professionell kvalitet utrustning som kommer att pågå en livstid för bara några dollar mer än billigt, allt-i-ett rull inställningar.
  • Börja med en bra rulle stift.
  • För att utöka räckvidden och ger dig bättre kontroll, skruva en 48 tum (1,2 meter) trähandtag eller förlängning pol på änden av rullen.
  • Investera i en bra jalusilock (även känd som en hylsa). Det är frestande att köpa den billigaste locket tillgängliga och kasta bort det när du är klar, men billig rulle täcker inte hålla tillräckligt med färg för att göra ett bra jobb. Det tar dig dubbelt så lång tid att måla ett rum och resultatet blir inte lika bra. Använd en 1/2 tum (1,2 cm) tupplur för platt färg på väggar och tak, 3/4 tum (1,9 cm) tupplur för grova ytor som texturerat tak, och 1/4 tum (0,63 cm) tupplur för satin eller semi -blank färg. Se tips nedan för mer information om hur man tar väl hand om din utrustning.
  • Du kommer sällan se ett proffs med en färgtråg för målning mycket stora områden. En 5-gallon (18,9 liter) hink med en speciell hink skärm hängde över kanten fungerar bättre eftersom det är lättare att lasta locket, är det lättare att flytta runt, och du är mindre benägna att snubbla över den eller kliva i den. Och om du behöver ta en paus, kan du täcka bara den med en fuktig handduk för att hålla färgen torkar.
  • Roller brickor fungerar bra för mindre utrymmen som sovrum där en enda gallon färg kan vara allt som behövs. Rengöring är också lättare med rullager brickor. Lägg en bricka liner för att göra rengöringen ännu lättare.
 2. 2
  Pensel färg runt kanterna först, såsom beskrivs i de relaterade googles nedan. Eftersom rullarna inte kan komma tätt på kanterna, är den första målningen steget att borsta längs taket, innanför hörnen och lister.
 3. 3
  Lay färgen på väggen med en svepande stroke. Starta om en fot från botten och 6 tum (15,2 cm) från hörnet och rulla uppåt i en liten vinkel med lätt tryck. Stoppa några inches från taket. Nu rullar upp och ner tillbaka mot hörnet för att snabbt sprida färgen. Du kan lämna måla uppbyggd och märken roller i detta steg. Oroa dig inte om ett perfekt jobb ännu.
 4. 4
  Ladda rullen och upprepa processen i angränsande utrymme, som arbetar tillbaka mot den målade området. Håll en våt kant. Att hålla en våt kant är avgörande för alla högsta kvalitet måla jobb, oavsett om du emaljering en dörr, lackering möbler eller rullande måla på en vägg. Tanken är att planera ordningsföljden för arbetet och arbeta snabbt nog så att du alltid läppning nyligen tillämpad färg på färg som fortfarande är våt. Om du stannar för en paus i mitten av en vägg, till exempel, och sedan börja måla efter detta avsnitt har torkat, ser du förmodligen en lap märke där de två områdena med.
 5. 5
  Rulla tillbaka över hela området du har täckt för att jämna och blanda färgen. Lägg inte välten med färg för detta steg. Använd mycket lätt tryck. Rulla upp och ner, från golv till tak och flytta över ungefär tre fjärdedelar av en rulle bredd varje gång så är du alltid något överlappande tidigare stroke. När du kommer till hörnet, rulla så nära du kan till den intilliggande väggen utan att röra den.
 6. 6
  Jämna ut färgen längs taket med hjälp av en lång horisontella streck utan att ladda rullen med färg. Komma så nära som möjligt. Denna "kapning i" processen lämnar penselränder som inte kommer att matcha rullen textur på resten av väggen. För den snyggaste jobb, du vill täcka så många penseldrag som möjligt med rullen. Gör detta genom att försiktigt rulla upp nära invändiga hörn, lister och tak. Face den öppna änden av valsen mot kanten och kom ihåg att inte använda en rulle som är fullt lastad med färg. Om du är skicklig nog att rulla inom en tum av taket medan rullar vertikalt, kan du hoppa över det här steget.
 7. 7
  Skrapa överflödig färg från rullen innan du tvättar den. Använd ditt spackel, eller ännu bättre, en speciell rulle skrapande verktyg med en halvcirkelformad utskärning i bladet. En målare "5-in-1 funktionen" är perfekt för denna uppgift.
 8. 8
  Tvätta rullen med varmt vatten och diskmedel. Tvåla in rullen och skrubba mattan med fingrarna som du tvättar en korthårig hund. Detergenten kommer att dra en hel del av lackrester ur mattan och göra nästa steg lättare.
 9. 9
  Skölj rullen locket tills vattnet är klart. En rulle och pensel spinning verktyg, finns på hårdvara och butiker måla, förenklar rengöring uppgiften. Bara glida rullen locket på spinnaren och upprepat våt och snurra ut rullen i en tom hink tills det är rent.

Tips

 • För att minimera utsöndring, vira nya jalusilock med maskeringstejp och pilla bort det för att ta bort lösa fibrer. Upprepa detta några gånger. Du kan också använda en tändare för att lätt bränna bort "Fuzzies" som du ser.
 • Sila använt färgen genom en maska ​​måla sil för att ta bort klumpar. Fem-gallon storlek silar finns på måla butiker.
 • Plast färgtråg liners finns hos återförsäljare för mindre än en dollar. Investera i ett tiotal av dessa och bara slänga dem i slutet av dagen för super enkel rengöring.
 • Håll en våt trasa i fickan och plocka klumpar av muren som du går.
 • Täck hinken med en fuktig trasa när du inte använder den.
 • Högkvalitativa ull täcker tenderar att bli tovigt ner om du använder för mycket tryck medan målning. Rolling kräver en lätt beröring. Oavsett vad jalusilock du använder, alltid låta färgen göra jobbet. Håll jalusilock lastad med färg och endast använda tillräckligt tryck för att frigöra och sprida färgen. Pushing på rullen för att pressa ut den sista droppen av färg kommer bara leda till problem. Börja med ett stort "V" eller "W" och fyll i mellan. Smidig med upp och ner rörelse. Titta på det i en minut eller två att göra vissa finns det inga körningar.
 • Rengör ytan från skräp och smuts innan du börjar.
 • Ett enkelt sätt att hålla saker och ting mindre rörigt är att ta ett kök-sized white trash väska med gula handtag (den typ som, när du drar ut dem, stänger påsen upp), vända den ut och sedan trä den över din rulle facket. Knyt de gula handtagen kring "fötter" i facket, när du är klar för dagen, kan du sätta dina färg rullar i facket och sedan dra väskan bort av facket, vrida det rätt-sida-in, och slips bort. Om du gör det bra, kommer det att hålla färgen våt och du kan återanvända rullarna igen nästa dag. Innebär också att du inte har någon sanering för rulltråg.
 • Om du märker rollermarks (vertikala måla linjer) vända rullen i den andra riktningen och re-roll det (inom 10 minuter för latex).
 • Om delvis torkade färgen sårskorpa bort skärmen, ta ut det och rengör det.