Wki

Hur man lägger till textur att måla

Strukturfärg är ett bra sätt att dölja brister i väggar och tak du målar. Det är också populärt även om det finns inget att dölja eftersom det är mer intressant än en plan, slät yta. Du kan också använda strukturfärg i trappor eller promenader för att förhindra halka. Du kan texturen en yta och sedan måla, eller färg och sedan konsistens med trasor, svampar eller andra objekt. Eller, kan du spara ett steg genom att lägga textur direkt till färgen.

Steg

Hur man lägger till textur att måla. Köp högsta kvalitet färg du kan.
Hur man lägger till textur att måla. Köp högsta kvalitet färg du kan.
 1. 1
  Köp högsta kvalitet färg du kan. Texture förblir suspenderat bättre i en hög kvalitet färg, och det kommer att gå på ytan smidigare. Tänk på att när du lägger till textur att måla, är det område som du kan täcka minskas med så mycket som 25 procent, så köp extra färg.
  • Latex är bäst på ogrundad, nakna gips. Tillsammans med struktur, det är ett populärt val för tak. Du kan inte använda latex färg på en vägg som tidigare har täckts med en oljebaserad färg utan först priming väggen med en primer som utformats särskilt för detta ändamål.
  • Alkydharts färg används inte bara för trim, men i högtrafikerade områden som korridorer, kök och badrum. Eftersom det är en oljebaserad färg, kan du tvätta den utan att ta bort den från väggen. Du kan inte använda den på gips utan grundning först, och du måste rengöra målarverktyg med lösningsmedel, vilket du måste kassera noggrant.
 2. 2
  Välj en textur förblandning på en färghandel eller hem förbättring center. Strukturer som finns är mocka, sand, popcorn och sten. Du blandar texturen i färgen när du är redo att börja måla.
  • Häll färgen från burken i en större behållare så att du har tillräckligt med utrymme för att lägga texturen.
  • Följ anvisningarna om förhållandet textur att måla.
  • Använd andningsskydd när blanda och lägga texturen långsamt så det inte klumpar. Rör om ofta.
 3. 3
  Skapa din egen konsistens med sand. Använd inte sand du kan hitta på stranden på i din egen trädgård. Istället köper kvartssand på färgen eller hem förbättring center. Flera kornstorlekar finns tillgängliga. Blanda sanden i färgen i ett förhållande av 10 delar färg till en del sand.
 4. 4
  Lägg en mjuk textureringsmedel att måla för att tjockna det tillräckligt att applicera med en murslev eller en spackel. Detta kommer att ge en illusion av målad puts och stuck.

Tips

 • Testa din strukturfärg på en bit skrot Gips eller trä för att se om du gillar utseendet. Om du inte gör det, kan du justera förhållandet textur att måla.
 • Överväg att köpa strukturfärg, vilket redan har textur blandas i. Var dock medveten om att strukturfärg ofta inte ser bra ut när de på nära håll. Av denna anledning är strukturfärg oftast endast användas på tak.

Varningar

 • Strukturfärg är svårt att ta bort, så se över ditt val innan du använder den.