Wki

Hur man skapar rena måla kanterna på innerväggar

Alla vill göra ett hus ett hem. Ett av de enklaste sätten att utföra denna uppgift är att måla väggarna i färger som är representativa för vad du gillar och stil. Många människor tror att måleriet är en rörig men ändå enkel process. Slutresultatet är ett rum med färg fläckar i mattan och märken måla på taket och trim. Måla ett rum behöver inte vara en pärs och slutresultatet bör vara något du kan vara stolt över. Om du följer dessa steg, är slutresultatet en kvalitet lack, som du och dina gäster kommer att imponeras av.

Steg

Hur man skapar rena måla kanterna på innerväggar. Använd Gips spackel för att fixa större hål, eller målare använder kitt för att fylla i spikhål.
Hur man skapar rena måla kanterna på innerväggar. Använd Gips spackel för att fixa större hål, eller målare använder kitt för att fylla i spikhål.
 1. 1
  Rensa rummet! Om det inte är ett alternativ, flytta allt till mitten av rummet. Ta bilder och naglar och allt som du inte vill målas.
 2. 2
  Använd Gips spackel för att fixa större hål, eller målare använder kitt för att fylla i spikhål. Spikhål är uppenbara när du målar så ta extra tid och göra rummet ser bra genom att fylla hålen.
 3. 3
  Torka av de kantfräser med en fuktig trasa för att avlägsna damm så att bandet har en bra yta att hålla sig till. Gå runt i rummet och torka alla golvlister, dörr trim, fönster trim och listen på kanten som butts upp till väggytan.
 4. 4
  Använd målare blå tejp för att maskera alla trim. Använda vanliga maskeringstejp kan orsaka trim färgen att dra upp och du kan ha fastnat ommålning trim. Använd en "tape. Hemligheten här är att tejpa långsamt och försiktigt och lämnar ett litet gap mellan kanten av tejpen och väggytan som skall målas. A 1/16" till 1/8 "gap kommer att räcka. Kom ihåg att väggarna ska målas till denna punkt så den färdiga produkten kommer bara bli så bra som prep du lagt ned på det. Om bandet inte är rak, då det slutliga resultatet kommer att bli en kurvig färg linje.
 5. 5
  Använda 2 "tape, maskera taket längs väggarna. Detta ger dig förlåtelse om du råkar rulla rullen på taket. Det gör också att du kan göra en verklig rät linje vid skarven mellan vägg och tak istället för att försöka fjäder en rak linje med kanten av en borste. Använd samma tomrum vad som anges i steg 4.
 6. 6
  Kör en tunn sträng av fogmassa längs alla kanter du har precis tejpade, med en täta pistol och målningsbar täta. (Notera:. Se till att täta som används är målningsbar) Använd din fingertopp, torka täta kanten ner så att täta är en mycket tunn film över kanten på tejpen i hörnet av väggen och trim. Avlägsna överflödigt! Detta är ett kritiskt steg och separerar en okej snygga rum från ett professionellt jobb. Detta hindrar färgen från att sippra under tejpen kant och ger rummet en överlägsen ren kant när jobbet är gjort och tejpen har tagits bort. Anledningen till det lilla mellanrummet när maskering är att tillåta en kant för caulk att stanna kvar på samma plan som bandet. Om bandet har skallade in i hörnet, skulle täta sitta ovanför bandet och när det är dags att ta bort tejpen, skulle täta faktiskt vara i vägen och slita upp delar av vägg färg. Ta din tid att göra detta, och resultatet är väl värt ansträngningen.
 7. 7
  Du kan använda en maskering papper handen, som kombinerar en rulle maskeringstejp papper och en rulle tejp så att du kan täcka ett större område för att skydda från färg splatter. Det är helt frivilligt, det bara sparar städa upp tid i det långa loppet. Så länge du är försiktig, kommer 1 "tape längs trim och 2" band längs taket räcka.
 8. 8
  Låt täta torka i 20 minuter. Det bör vara mycket tunn i första hand så det bör inte ens behöver vara så länge. Bättre att vara säker än ledsen. Medan täta torkar lägga ut presenningar längs väggarna du ska måla.
 9. 9
  Pensla på gränser väggen upp till de tejpade kanter, med din pensel.
 10. 10
  Försiktigt måla väggarna, med en och en rulle pan. Om du rullar rullen för snabbt måla droppar kommer att gå flyga överallt. Också vara försiktig när rullande upp till taket kanten. Beroende på den nationella handlingsplanen (tjocklek) av rullen du använder kan du oavsiktligt stöta del av taket. Ta din tid och uppmärksamhet, och det kommer inte vara ett problem.
 11. 11
  Måla rummet och låt den torka enligt tillverkarens anvisningar. Du är inte klar ännu. Du behöver ett andra lager för att få full täckning. Så gå runt i rummet igen och upprepa penseln och rullande steg. Rusa inte! Du har redan begåtts, varför inte få en bra produkt av det.
 12. 12
  Låt färgen torka över natten. Ja, över natten. Dra inte bort tejpen ännu. Låta färgen torka minskar helt elasticiteten i färgen byggs upp längs kanterna.
 13. 13
  Ta bort tejpen genom att dra bort tejpen åtminstone en 90 graders vinkel från trim ytan. Detta gör att platsen för övergången att agera som en enda punkt snarare än över en längre område. Färgen kanten bör vara en perfekt linje utan blöda igenom. Om du har problem med bandet att dra upp och stretching färgen, ligger felet i över tillämpningen av täta. Att se den täta är tunt är ett mycket viktigt steg. Om du hittar dig själv med denna svårighet, använda ett rakblad att komma förbi uppbyggnaden. Om du följer instruktionerna noga kommer du att ta bort tejpen och hitta ett vackert rum med perfekta kanter. Alla som ser rummet kommer att bli förvånad över hur rent och professionellt jobb du har gjort.

Varningar

 • Läs alla instruktioner innan du börjar!

Saker du behöver

 • Målarens blå maskeringstejp
 • Målningsbar caulk