Wki

Hur man tränar en valp att inte bita

Har din valp bita? Vare sig det är på skoj eller i ilska, är en uppsättning av sylvassa tänder begravda i handen inte mycket kul! Här är hur man kan bryta denna cykel utan att bryta din valp anda.

Steg

Hur man tränar en valp att inte bita. Oroa dig inte för mycket om valpen "munnar" dig till döds!
Hur man tränar en valp att inte bita. Oroa dig inte för mycket om valpen "munnar" dig till döds!
 1. 1
  Oroa dig inte för mycket om valpen "munnar" dig till döds! Det är en del av hans / hennes uppväxt process och, med rätt uppmuntran, kommer att upphöra när han / hon mognar. Men förväxla inte munnen med bitande. Om tänderna används, då de behöver veta att det är inte acceptabelt. De flesta valpar bita bara för att spela. Den enda anledningen till att de håller bita är att de misstolkar din reaktion.
 2. 2
  Inse att konsekvens är nyckeln. Varje gång valpen biter, säger "NEJ!" i en stark, sträv röst. Sedan bara gå därifrån och ignorera honom / henne. Om de inte verkar få ut budskapet att de biter för hårt och det gör ont, nästa gång de biter, faktiskt yelp. Det kan tyckas fånigt, men valpar i en kull kommer att gråta ut om ett syskon misstag biter för hårt. Tyvärr kan många människor gör inte Yelp bullret tillräckligt nära den äkta varan.
 3. 3
  När han / hon har lugnat ner sig, prata med honom / henne försiktigt och stroke honom / henne lugnt. Håll handen borta från runt hans / hennes mun. Magen kittlar är ett utmärkt sätt att koppla ihop med valpen medan återstående så långt bort från hans / hennes mun som du eventuellt kan! Om de biter igen, bara upprepa stegen ovan!
 4. 4
  Aldrig spela ungefär med en valp som är benägen att bita. Hårt spel kommer bara att uppmuntra detta beteende och etablera det starkt i valpens sinne.
 5. 5
  I de fall där detta beteende är exceptionellt stark och ihållande, hålla en vatten sprayflaska händig. Bifogar ditt företag "NEJ!" med en skvätt vatten i valp ansikte. Han / hon inte kommer att bli imponerad. Gör noga med att ställa in munstycket på spray och inte jet. Du vill bara skrämma valpen - inte ta hans / hennes öga!
 6. 6
  Alltid berömma gott uppförande med massor av mild kärlek och myser - och kanske några läckra godsaker också!
 7. 7
  Om han / hon inte slutar, sedan gå till en lokal hunduppfödare efter några professionella råd!
 8. 8
  Du kan också sätta smör på händerna så att valpen är mindre sannolikt att kväva, och istället slicka.

Tips

 • Hjälpa dig valp umgås så mycket som möjligt. Låt honom / henne träffa andra hundar och massor av människor. Introducera honom / henne till alla möjliga nya upplevelser medan han / hon är fortfarande mycket ung. Skriva in honom / henne i klasser lydnadsträning och låt honom / henne veta hans / hennes plats i familjestrukturen. Kom ihåg, du är nu på valpens föräldrar - det är ditt ansvar att uppmuntra honom / henne på vägen till att bli en glad, frisk, välanpassad vän till familjen.
 • Ofta, om en valp tas bort från sin mamma för tidigt, kommer de inte har lärt sig när en "bit" bara är att spela, eller om den är för stark / smärtsamt att vara lekfull. I denna situation, ibland kan man ersätta de missade lärande valparna får mycket tidigt. När du valpen lätt nyper lika lekfull, INNAN det lite styrka / smärta är faktiskt så stark som verkligen att känna smärta, vilket gör ett gällt pipig kort yelp det ögonblick bettet är för mycket, kan hjälpa till att ställa de rätta gränserna från OK munnen till oacceptabel bitande. Om du märker några valpar, leta efter ljud som skulle vara den mänskliga motsvarigheten till "AJ! Det är för stark! Det gör ont"

Varningar

 • Om du använder en sprayflaska din valp kan vara rädd för eventuella squirting ljud och / eller vatten.
 • Allvarligt, var försiktig när du spraya ditt husdjur, om det är en tryckvåg av vatten istället för en dimmig spraya det verkligen kan skada din valp och förvärra honom / henne ännu mer då han / hon redan är.
 • Om du inte har sett valpen kommer från bra bestånd med god temperament, kanske du har ett problem på händerna. Om du märker verklig aggression i din valp - kontakta din veterinär, som kommer att kontrollera om det finns en medicinsk orsak till din valp beteende. Han / hon kan även rekommendera din valp ser ett djur terapeut.