Wki

Hur man installerar ett fönster väl

Fönster brunnar är små strukturer placerade utanför ground-level/semi-basement fönster som ger mer ljus in och hålla mark och vatten bort från fönstret. Vanligtvis ett par meter eller en meter djup och fylld med ett litet lager av grus för att dränera väl. Fönster brunnar är både praktisk och dekorativ, och med en liten mängd underhåll, lära hur man installerar ett fönster väl kommer att förbättra styrka och ser av marknära fönster. Denna artikel kommer att lära dig grunderna i fönstret väl installationen och hjälper dig att undvika några vanliga problem som är förknippade med dem.

Steg

Hur man installerar ett fönster väl. Ta din prefabricerade fönster väl och placera den mot din marknära fönster för att få en uppfattning om det område du behöver för att gräva ut.
Hur man installerar ett fönster väl. Ta din prefabricerade fönster väl och placera den mot din marknära fönster för att få en uppfattning om det område du behöver för att gräva ut.
 1. 1
  Ta din prefabricerade fönster väl och placera den mot din marknära fönster för att få en uppfattning om det område du behöver för att gräva ut. Markera en omkrets på ca 6 inches (eller 15 cm) runt brunnen med din spade som en guide för att gräva.
 2. 2
  Gräv ditt hål.
  • Den övre delen av brunnen ska sitta ca 6 inches (eller 15 cm) ovanför marken. Du bör också låta ca 4 inches (eller 10 cm) för grus under väl. Använd din brunn som en guide för att se om du har grävt djupt nog.
  • Se till att gradera från din foundation. Detta innebär att ha marken lutning bort från huset så att vatten inte kan rinna ned mot marknära fönster.
 3. 3
  Täck botten av hålet med 4 inches (eller 10 cm) av grus.
 4. 4
  Placera fönstret väl mot fundamentet.
 5. 5
  Markera var dina bultarna kommer att gå till stiftelsen.
  • Mest prefabricerade fönster brunnar är utformade för att borras in i ett fundament. Detta är den säkraste metoden, men strategierna varierar. Rådgör med din produkt för rätt fönster och installation efter steg 4.
 6. 6
  Borra i grunden på de markerade platserna.
 7. 7
  Säkra fönstret väl in i fundamentet med bultar.
 8. 8
  Fyll botten av brunnen och omkretsen mellan brunnen och kanten av din hål med några inches (eller 10 cm) av grus. Kom ihåg att kvalitet från grunden.
 9. 9
  Fyll eventuellt överskott området runt fönstret väl med jord. Tamp marken ned med din spade och se till att marken och grus runt fönstret väl är packad och säker.

Tips

 • Täck ditt fönster väl med en plastfolie eller skal för att hålla undan regn, snö och löv. Även om du betygsätta ifrån grunden, kommer din väl ackumuleras troligen vatten och skräp som kan skada ditt fönster.
 • Alltid gräva djupare och bredare än du tror att du kommer att behöva: du vill ha massor av utrymme för att passa din brunn i marken, och du kan alltid fylla det återstående området med jord.
 • Om du är orolig för hur mycket vatten som samlar runt din brunn, installera ett dräneringsavlopp som drar bort vatten från grunden.

Varningar

 • Småskalig fönster installationen bör inte kräva något särskilt tillstånd från kommunen. Om projektet är större, men se till att du är i överensstämmelse med relevanta byggnormer.
 • Kom ihåg att kontrollera ditt fönster bra för vattenansamling. Syftet med gruset är att förbättra dränering, men dålig fönstret väl installation eller ett dåligt betyg kan faktiskt ge motsatt effekt.

Saker du behöver

 • Prefabricerad fönster väl
 • Shovel
 • Grus
 • Borra
 • Bultar
 • Handskar