Wki

Hur man installerar ett dörrlås bifogade instickslås platta

Byta din dörr hårdvara? Lär dig hur lätt att byta ut din gamla spärren, eller installera en på en ny dörr.

Installera ett dörrlås är egentligen ganska enkelt, om du har de rätta verktygen. Dörrlås finns i olika konfigurationer, men det vanligaste är en enhet i rörformat spärr, eller en spärr med bifogad instickslås plattan. En spärr med en bifogad instickslås plattan är generellt säkrare eftersom det håller spärren ordentligt med skruvar, medan en enhet i spärr förlitar sig på det finpassning av spärren i korset bar i dörren. I denna artikel kommer vi att ta itu med installationen av ett dörrlås med en bifogad instickslås plattan på en ny dörr.

Steg

Hur man installerar ett dörrlås bifogade instickslås platta. Placera spärren [eller bara instickslås plattan] på plats på kanten av dörren.
Hur man installerar ett dörrlås bifogade instickslås platta. Placera spärren [eller bara instickslås plattan] på plats på kanten av dörren.
 1. 1
  Placera spärren [eller bara instickslås plattan] på plats på kanten av dörren. Se till att den är centrerad på korset borrhålet och markera omkretsen med en blyertspenna. Detta gör att du kan veta exakt var att mejsla ut träet i dörren så att instickslås plattan passar fint och färg på ytan. Du vill instickslås plattan vara flush. Om det inte är, kommer dörren sannolikt inte stängs korrekt, eller kanske inte alls nära. Dessutom är det färdiga utseendet på ett korrekt inställd tapphål plattan mycket bättre än en platta som sticker ut från ytan. Var noga med att använda en vass penna, så att ditt varumärke är intill kanten av plattan. Om den inte är det kommer du att sluta med ett hål som är för stor och det ser inte så trevligt när komplett.
 2. 2
  Städa ur mitten med en mejsel. Var noga med att använda en vass mejsel som slutresultatet kommer att bli mycket renare, för att inte tala enklare att göra. Först gör omkretsen av området med mejseln. Detta lådor princip i området som kommer att tas bort. Om du hoppar över detta steg, kommer du att ta bort troligen material förbi det markerade området och den färdiga projektet kommer inte se ren och professionell.
 3. 3
  Börja städa ur det inre av omkretsen med mejseln. Generellt måste du mejsla ut ungefär en 1/8 "av dörren ytan, men det beror på vilken typ eller märke av spärr som du installerar.
 4. 4
  Kontrollera och se till att djupet är korrekt. Du kan göra detta flera gånger när du arbetar på mejsla ut området. Denna speciella spärr som vi installerar är en nostalgisk Warehouse spärr som kommer i två delar, den spärren själv och dekorativa instickslås plattan. Kombinerat de två bitarna är ca 1/8 "tjock så instickslås djupet måste vara 1/8" för dem att passa i jämnhöjd med dörren kanten ytan.
 5. 5
  Installera spärren. Kontrollera att krökningen på slutet av spärren är korrekt placerad så att den böjda delen slår karmen [eller placering av slutbleck]. Detta är ett vanligt misstag. Egentligen inte så stor affär förutom att du måste ta allt isär och sätta ihop den igen.
 6. 6
  Greppa de medföljande skruvarna och säkra spärren på plats med hjälp av en skruvmejsel. När detta är klart kan du gå vidare till att installera själva hårdvaran. De flesta märken av dörrbeslag har mycket liknande spärr typer så den här artikeln kan tillämpas på de flesta applikationer.

Tips

 • Obs: Vissa spärrarna kan utformas så att du måste lägga en viss sida upp. Dessa beteckningar bör vara på spärren själva om det behövs. Du kan kolla med installationsanvisningarna i dörrbeslag förpackningen.

Varningar

 • Var försiktig när du använder stämjärn. Nya mejslar kan vara mycket vassa, men som har en skarp mejsel gör jobbet mycket lättare.

Saker du behöver

 • hammare
 • vässade mejsel
 • penna
 • skruvmejsel